Новите европейски регулации в сферата на киберсигурността ще са във фокуса на първата конференция по управление на идентичността у нас

Управлението на идентичността и достъпа в дигиталния свят, като все по-важна част от киберсигурността, както и новите регулации в тази сфера ще бъдат във фокуса на първия по рода си у нас форум Bulgarian Identity Conference. Събитието ще се проведе на 10 октомври в Интерпред, гр. София, а организатори са консултантската компания IDVKM и дистрибуторът на решения за информационна и киберсигурност ESCOM.

Събитието ще предостави на аудиторията уникална възможност да научи най-новите тенденции и решения в областта на управлението на идентичността. Посетителите ще имат възможност да разберат за тях през призмата на всички участници в процеса на внедряване на такива решения – производители, интегратори, консултанти и крайни клиенти. Специално за форума в България ще пристигнат и водещи европейски експерти в тази област.

Конференцията ще акцентира на нарастващото значение, което идентичността има в киберсигурността, както и на законовите инициативи, свързани с нея, включително регулациите GDPR, HIPAA, DORA, PCI DSS, както и Директивата МИС 2. Събитието е насочено към бизнес и IT мениджмънта, както и към служители с оперативни функции в отделите по киберсигурност, управление на достъпа и на идентичността. То ще бъде много полезно също и за представители на компании за киберсигурност, на държавната администрация, както и независими експерти в областта.

“В съвременния все по-бързо дигитализиращ се свят, в който все повече хора работят, учат и се забавляват онлайн, управлението на идентичността се налага като ключов фактор в нашето ежедневие. А от там и значението на Identity Management системите нараства с все по-бързи темпове. Тези системи осигуряват достъп на потребителите до ресурсите и приложенията, дават отговор на въпроси при инциденти със сигурността, повишават производителността и са важен инструмент за постигане на високо ниво на киберзащита” – посочва Иван Пепелов, главен изпълнителен директор на IDVKM.

Сред ключовите теми на събитието ше бъдат новите регулации в тази област, включително европейската Директива за мрежова и информационна сигурност – МИС 2 (The NIS 2 Directive), която ще започне да се прилага от 18 октомври 2024 г. и ще замени предишната – МИС, въведена през 2016 година. Новата директива има за цел да отговори на нарастващите предизвикателства в цифровата среда, като установи високо общо ниво на киберсигурност в държавите членки и да засили устойчивостта на критичната инфраструктура в Европейския съюз. Тя обхваща широк кръг от сектори, считани за критични, включително енергетиката, транспорта, банковото дело, здравеопазването и други.

Конференцията е разделена на два потока – бизнес и технически.  Бизнес потокът се състои от три панела – Гласът на клиента, Законови промени и инициативи, Стратегия и киберсигурност. Техническият поток от своя страна е разделен на две части – Identity Governance and Administration (Управление и администриране на идентичността) и Unified Identity Security (Сигурност на унифицираната идентичност).

Регистрацията за събитието е безплатна и може да бъде направена на:

https://www.eventbrite.de/e/bulgarian-identity-conference-tickets-1000067598107.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *