COPIS 2024: По пътя на креативността, творческите практики, социалните мрежи и дигитализацията

Интригуваща дискусия на Know-How Show-How, експертен разговор с Филип Бояджиев, задълбочен уъркшоп с Анна Енкова от Design Academy, изложба „Духът на стара София“ и още и още предлага изложението за печатни и рекламни комуникации.

Страст, професионално поприще, хоби, мечтана реализация. Независимо какво от всичко изброено за вас са рекламата, дигиталните канали и печатът, от 1 октомври ще се потопите в реалност, изтъкана от визионерство, смелост, експертност и професионализъм. Защо ли? Защото от 1 до 4 октомври ще се проведат поредица от събития, в рамките на българското изложение за печат и реклама COPIS.

Сред главните действащи лица ще бъдат експертите и вдъхновителите от Know-How Show-How, Design Academy, SoftUni Creative, Digital Creative Mix и изложбата „Духът на стара София“. „Опитът на участниците със сигурност ще бъде полезен за всеки посетител на изложение COPIS 2024“, коментират организаторите от Интер Експо Център. И допълват, че сред посетителите през последните издания най-голям е дялът на рекламните и дизайнерски агенции, печатниците и издателски къщи, фрийлансерите, дистрибутори, търговци, маркетинг специалисти и рекламисти, фотографи, бранд мениджърите и др.

На Вашето внимание – Креативността

Какво е креативност и можем ли да я прилагаме в ежедневието си? Изисква ли се талант, въображение или може би диплома, за да практикуваме? Как да изградим творчески процес, който ни захранва? Това са само част от въпросите, на които отговори ще ни даде Филип Бояджиев – визуален артист, дизайнер и преподавател с над 15 години опит. Датата е 2 октомври, 11.00 часа, а мястото е специалната Digital & Creative зона на COPIS.

Социалните мрежи и техните тънкости

2 октомври е и денят, в който да се потопим в дебрите на социалните мрежи. Тънкостите на този така важен елемент на съвременната комуникация ще открием и усъвършенстваме благодарение на Анна Енкова от Design Academy и уъркшопа „Създаване на графики за социални мрежи“. Отново в Digital & Creative зоната на COPIS, от 13.30 часа, пред участниците ще бъдат поставени четири основни цели: да научат принципите на този тип графичен дизайн, запознаване с основните инструменти за създаване на графики, създаване на ефективни визуализации и придобиване на умения за работа с цветове, шрифтове и др.

Интересът към социалните мрежи ще завладее COPIS и на 4 октомври. В презентация на Елена Атанасова-Калапишева от Digital Creative Mix, ще разберем за оптималното дигитално позициониране и какво е мястото на дигиталните мрежи в маркетинг стратегията.

Бъдещето на света се крие в креативността

„Ролята на креативните практики в бъдещето на света“. Така е озаглавена дискусията, в която ще ни потопят експертите от образователната програма за креативно мислене и дизайн Know-How Show-How на 3 октомври.

Събитието, което стартира от 16.30 часа, ще се модерира от Филип Бояджиев. „В забързания свят, в който живеем все по-централна роля заема творческото изразяване и подход като цяло. Особено напоследък, когато сянката на изкуствения интелект тегне над креативните професии е хубаво да поговорим за това каква роля ще имат те в бъдещето ни и как живеем и творим още от днес“, споделят от Know-How Show-How.

Духът на Стара София

Духът на Стара София. Из българската столица, такава, каквато е била през първата половина на изминалия ХХ в., ще ни пренесе тази вдъхновяваща изложба. Реализирана от Лора Щиркова и Венцислав Джоков, тя представя уникалния проект на дигитално реставрирани табели и реклами от първата половина на ХХв.

И като за финал. Ако смятате, че посещението Ви на COPIS се изчерпва с присъствието на тези събития, то това далеч не е така. Защото COPIS 2024 ще се проведе с още две изложения, посветени на индустрията, дроновете и изкуствения интелект – MACHTECH & INNOTECH EXPO и с INTER DRONE EXPO. И само ще загатнем – те ще приемат визионерски иновативни формати, сред които Industrial Tech Forum 2024, Drone Expo Summit и Air Mobility Solutions, Innovations and Safety Forum.

Интригуваща, полезна, вдъхновяваща и насочена към всички посоки на необятната Вселена на печата и рекламата. Такава ще е съпътстващата програма на изложение COPIS 2024, а билета си за посещение може да вземете бързо и лесно онлайн в платформата iec.urboapp.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *