Офис служителите страдат от технологично претоварване и искат да намалят психичния си товар

Ново изследване, поръчано от HONOR, по случай пускането на пазара на Magic V3, разкри психическото натоварване, от което страдат професионалистите, използващи множество устройства ежедневно.

Проучването сред 8000 професионалисти в цяла Европа показа, че средният офис служител разчита на три устройства, за да се справи с работния си ден – включително лаптопи, таблети, слушалки и понякога няколко мобилни телефона.

Въпреки че всеки трети признава критичната роля, която тези устройства играят за подобряване на живота му, самото количество технологии причинява стрес и безпокойство. 25% се чувстват претоварени от броя на известията, които получават на устройствата си, като 1 от 7 получава повече от 30 известия всеки ден. Междувременно 65% разкриват, че им е трудно да смогнат на широкия си набор от джаджи.

Проблемът се усложнява допълнително и от времето, прекарано в пътуване до работното място, като 12% изразяват опасения, че редовното носене на тежки устройства може да повлияе негативно на здравето им. Всъщност проучването на HONOR установи, че средностатистическият служител носи тежка 4-килограмова работна чанта до офиса и обратно, еквивалентно на това да мъкне фритюрник навсякъде, където отиде.

Служителите искат устройство “всичко в едно”

Дните, в които хибридно работещите служители трябва да бъдат в офиса, се увеличават. За да облекчат товара си, 1 от 5 от запитаните желае да може да носи само едно устройство, което върши всичко необходимо.

Проучването установи, че 52% биха платили премиум цена, само и само да имат едно устройство, което да замести множеството им устройства, докато всеки седми казва, че сгъваем смартфон би улеснил живота им.

Да се ​​отървете изцяло от технологиите обаче не е решението: Една четвърт казват, че биха се чувствали изгубени без джаджите си, а близо 15% дори казват, че животът им се върти около технологиите, които използват. Тъй като работниците желаят да могат да носят по-малко устройства, смартфон, който работи и като таблет, и като лаптоп, е може би решението, което търсят.

Тони Ран, президент на HONOR в Европа, сподели: „Изследването показва, че професионалистите са претоварени и притиснати – буквално и преносно – от устройствата си. Пълното изоставяне на технологиите обаче не е удачно, но въвеждането на иновации е жизненоважно. Ето защо разработихме HONOR Magic V3 – устройство, което предоставя семпло и холистично решение на проблема с технологичното претоварване и облекчава психическото бреме от използването на множество устройства“.

Magic V3 няма да натежи на пътуващите до работата си благодарение на супер тънкия си и лек корпус, прекрасна новина за тези 35%, които биха искали да носят по-малко техника. Благодарение на изключителната си издръжливост и дългия живот на батерията няма нужда от обемиста работна чанта, която да побира и зарядно устройство.

Основни акценти от изследването:

  • 35% биха искали да носят по-малко устройства;
  • 1 от 5 желае да може да носи едно устройство, което прави всичко необходимо;
  • 52% биха платили премиум цена за устройство, което замества множество устройства;
  • 1 от 6 каза, че сгъваем телефон би улеснил живота им;
  • 65% разкриват, че не могат да смогнат на всички свои устройства;
  • 25% се чувстват претоварени от броя на известията, които получават;
  • 1 от 7 казват, че са бомбардирани с над 30 известия на ден;
  • Една четвърт казват, че биха се чувствали изгубени без джаджите си;
  • 15% дори казват, че животът им се върти около технологиите, които използват;
  • Пътуващите до работното си място носят със себе си средно 3 устройства/аксесоари;
  • 67% казват, че хибридната работа води до това, че носят повече технологии до и от офиса;
  • Пътуващите до работното си място носят чанта със средно тегло от 4,1 кг;
  • 12% се тревожат за отрицателния ефект, който носенето на толкова много техника може да има върху здравето им;
  • 22% от хората казват, че могат да си позволят да закупят ново устройство, за да заменят сегашното си устройство, когато вече не е актуално;
  • 10% разкриват, че имат застраховка за всички свои устройства.

 

###

 

Проучване е проведено сред 8000 възрастни, които работят от офис или хибридно в Германия, Испания, Португалия, Ирландия, Франция, Италия, Полша и Обединеното кралство.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *