Porsche Design и AGON by AOC представят ултраширокия гейминг монитор PD34

Porsche Design и AGON by AOC, една от водещите световни марки за гейминг монитори[1] и ИТ аксесоари, с гордост обявяват най-новото си сътрудничество: гейминг мониторът Porsche Design AOC AGON PRO PD34. Този нов 34-инчов (86,36 cm) извит QD-OLED гейминг монитор съчетава концептуалното съвършенство на Porsche Design с експертизата на AGON by AOC в авангардните дисплей технологии. Ултраширокият PD34 със своята 1800R извивка е проектиран, за да откликне на взискателните стандарти както на професионални потребители, така и на гейминг ентусиастите, като предлага комбинация от производителност, прецизност и стил, отразяващи визията и стандартите и на двата бранда. Porsche Design концептуализира дизайна на PD34, който загатва за решетката на радиатора на Porsche 911. PD34 задава нови стандарти в ултраширокия мониторен сегмент, като предлага усъвършенствано сливане на форма и функция.

Създаден за визуално съвършенство и конкурентно предимство

В същината на PD34 е заложен прецизно проектиран 34-инчов QD-OLED панел, включващ UWQHD резолюция (3440 x 1440) със съотношение на страните от 21:9. Този ултраширок дисплей предлага панорамен поглед както за гейминг, така и за професионални приложения. С изключително време за реакция от 0,03 милисекунди GtG и невероятна честота на опресняване от 240 Hz, PD34 осигурява яснота на движението и отзивчивост, отговарящи на прецизността на автомобилното инженерство на Porsche. Тази комбинация предлага кристално чисти изображения и ултра-плавно движение, дори и при най-взискателните сценарии в електронните спортове, за да предостави на състезателните геймъри предимството, от което се нуждаят за върхово представяне.

Производителност във всеки пиксел

PD34 се отличава с впечатляващи визуални спецификации. С пикова яркост от 1000 нита, съчетана със сертификата VESA DisplayHDR True Black 400, мониторът предоставя ненадмината видимост и практически безкрайно контрастно съотношение благодарение на пикселното осветяване в QD-OLED панела. Способността на дисплея да възпроизвежда 1,07 милиарда цвята, с изключително покритие на цветовата гама от кинематографичен клас (100% sRGB, 99% AdobeRGB и 99% DCI-P3), се съчетава с фабрично калибрирана, забележителна точност на цветовете. Тази широка цветова гама прави PD34 подходящ както за завладяващи гейминг изживявания, така и за професионални приложения, в които цвета е от решаващо значение, като графичен дизайн и видео редактиране.

Проектиран за безпроблемно движение

Малкото забавяне на входа на PD34, съчетано с Adaptive-Sync технологията плюс AMD FreeSync Premium Pro сертификат и съвместимост с NVIDIA G-SYNC, гарантира плавно визуално изживяване. Тази технология премахва накъсването на екрана и дроповете и предоставя необезпокоявано потапяне в действието. Резултатът е гейминг и работно изживяване, което е не само визуално зашеметяващо, но и отзивчиво и ангажиращо. PD34 притежава и VESA ClearMR 13000 сертификат, което е мерилото за най-високо ниво на яснота на движението. Специфичните за гейминга функции включват брояч на кадри (Frame Counter), както и Dynamic Dial Point – персонализируем мерник, който променя цвета си, за да остане видим на всеки фон.

Дизайн, който говори сам за себе си

Естетиката на монитора е вдъхновена от емблематичния дизайн на Porsche. Неговият елегантен профил и първокласни материали отразяват изтънчеността, открита в интериора и екстериора на Porsche. Съотношението на дисплея от 21:9 напомня панорамното, фокусирано върху шофьора оформление на арматурното табло, докато контролите на монитора са толкова интуитивни и отзивчиви, колкото и централната конзола. Дизайнът на монитора допълнително включва стойка, излята от алуминий и обработена с пясъкоструй, напомняща за волана и спиците на джантите на Porsche 911, докато задният капак на монитора е вдъхновен от решетката на радиатора на легендарната кола. Стойката с регулируема височина (130 мм) с опции за накланяне и завъртане предлага ергономична гъвкавост, позволяваща на потребителите да намерят оптималната си позиция за гледане, подобно на регулирането на седалката на шофьора. В допълнение към своята визуална привлекателност, PD34 включва Light FX функцията на AOC с RGB подсветка, предлагаща 15 различни режима, които създават поглъщаща атмосфера за всяка ситуация.

Свързаност, достойна за команден център

Опциите за свързаност, които PD34 предлага, са изчерпателни и с мисъл за бъдещето. Мониторът разполага с 2x HDMI 2.1 порта за поддръжка на актуалните конзоли, 1x DisplayPort 1.4, 3x USB 3.2 downstream и 1x USB 3.2 upstream порта, и 1x USB-C 3.2 Gen 2 порт с 65 W мощност. Интегрираният KVM превключвател и режимът Picture-by-Picture (PbP) предлагат допълнителна гъвкавост за професионалистите, изпълняващи няколко задачи едновременно. PD34 се интегрира безпроблемно със софтуера G-Menu на AOC и така позволява на потребителите лесно да регулират настройките на екранното меню (OSD), както и функциите на монитора.

Акустично съвършенство

Двойните високоговорители с мощност 8 W, които са DTS сертифицирани, осигуряват аудио изживяване, което допълва визуалната мощ на PD34 и предлага богат звук без необходимост от външни говорители.

 

Porsche Design AGON PRO PD34 ще се предлага от 18 септември 2024 г. в магазините на Porsche Design и при специализираните търговци на дребно, както и онлайн на porsche-design.com и в избрани онлайн магазини на препоръчителна цена от 2338 лв. с ДДС.

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2023 Q4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *