Drone Expo Summit 2024 превръща София в столица на технологиите за летящи дронове

Какво е бъдещето на летящите дронове, как те могат да се използват безопасно и да променят живота ни към по-добро – тези въпроси ще са във фокуса на регионалната конференция Drone Expo Summit 2024, която ще се проведе на 1 октомври в София. Събитието се организира от Асоциация Обединено Дрон Общество и Интер Експо Център, като част от програмата на изложението Интер Дрон Експо и за втора поредна година ще събере на едно място експерти, иноватори, предприемачи и ентусиасти в областта на дроновете.

Програмата на Drone Expo Summit 2024 включва четири дискусионни панела. В „Дрон безопасност и киберсигурност“ участниците ще коментират актуалните предизвикателства и възможности за подобряване на регулациите и практиките в сферата на дрон безопасността и киберсигурността.

Възможностите за интеграция на дрон технологии в образователната система и въздействието им върху развитието на инженерни умения на младото поколение ще бъдат част от панела „Дрон обучения в училищата“.

Каква е ролята на дроновете в съвременните военни операции и каква е тяхната значимост за националната сигурност, ще коментират експерти в частта за „Дрон проекти в отбраната”, а панел „Дронове и роботи при бедствия и аварии“ ще покаже  иновативни подходи за използване на дронове и роботи при различни кризи, природни бедствия и аварийни ситуации.

Целта на конференцията е да насърчи обмена на знания и опит, както и да предложи решения на ключови предизвикателства в сектора. В рамките на събитието посетители и гости ще имат възможност за срещи и нетуъркинг „Надявам се предстоящият форум да спомогне за сплотяването на бързо – разрастващата се дрон общност у нас, популяризирането на този клас технологии и създаването на добри практики за информиране на дрон ползвателите в страната” – сподели Антон Пулийски председател на Асоциация Обединено Дрон Общество и един от организаторите на конференцията.

Входът за посетители е безплатен след направена регистрация* на  https://www.eventbrite.com/e/drone-expo-summit-2024-tickets-1004985397377.

Изложението Интер Дрон Експо, ще се проведе паралелно с MACHTECH & INNOTECH EXPO в зали от 1 до 6 на Интер Експо Център. Форумът Drone Expo Summit 2024 от своя страна се организира с подкрепата на СОАПИ, PARAi, Drone ARENA, Министерство на отбраната, КиберКЛУБ, BULATSA (Bulgarian Air Traffic Services Authority),  Министерство на транспорта и съобщенията, както и Drones.bg.

 

* Регистрираните за Drone Expo Summit 2024 ще получат по мейл билет за безплатен вход до цялото изложение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *