HONOR разкрива изпълнено с възможности бъдеще на IFA 2024 благодарение на чупещия рекорди HONOR Magic V3

Днес на IFA 2024, най-голямото изложение за потребителска електроника в света, глобалният технологичен бранд HONOR представи революционни иновации и за пореден път затвърди ангажимента си към въвеждането на технологии, захранвани от изкуствен интелект (AI) за подобряването на живота на потребителите: хардуер с вграден изкуствен интелект и съвместна AI архитектура за защита на поверителността. На събитието дебютираха и най-новите водещи устройства, захранвани от изкуствен интелект, включително HONOR Magic V3, най-тънкият сгъваем навътре смартфон в света, както и елегантният и артистичен лаптоп HONOR MagicBook Art 14, авангардният иновативен таблет HONOR MagicPad 2 и стилният смарт часовник и монитор на здравето HONOR Watch 5.

„Изкуственият интелект е в основата на фундаменталната промяна, която се случва в индустрията на смарт устройствата. AI обогатява и създава нови изживявания, които подобряват креативността, производителността и ежедневието на потребителите по цял свят”, каза Джордж Джао, главен изпълнителен директор на HONOR. „В ролята ни на доставчик и иноватор на смарт устройства имаме възможността да сме близо до потребителите и да можем да измерим пулса на потребностите им. Това ни дава ценна информация и напътства работата ни, за да създаваме персонализирани, интуитивни и сигурни потребителски изживявания, захранвани от изкуствен интелект, които откликват на нуждите им. Чрез всички наши нови водещи устройства се надяваме да предложим ориентирани към човека AI изживявания, които предоставят истинска магия и вълшебство за потребителите”.

По време на презентацията HONOR подчерта и сътрудничеството си с Google Cloud. „Щастливи сме да задълбочим сътрудничеството си с HONOR“, каза Мат Валдбъсер, управляващ директор на Global Solutions & Consumer AI в Google Cloud. „Чрез внедряването на AI моделите и облачната технология на Google, HONOR предоставя на потребителите на Magic V3 възможността да изпитат вълнуващи нови възможности с AI в ежедневието си.“

HONOR Magic V3: Най-тънкият сгъваем смартфон в света[1] със стабилна производителност

HONOR продължава да преначертава границите в сгъваемите устройства. Брандът представи изцяло новия HONOR Magic V3, най-тънкият сгъваем навътре смартфон в света с подобрена издръжливост, батерия, дисплей и AI изживяване.

Елегантно тънък, с дебелина в сгънато състояние от само 9,2 мм[2], и ефирно лек, с тегло от само 226 г[3], HONOR Magic V3 може да се сравнява по тънкост и тегло дори с флагмански несгъваем телефон и предоставя изключителна преносимост. Това постижение е благодарение на използването на 19 иновативни материала и 114 микроструктури, които изстрелват сгъваемите устройства в ерата на прецизността и тънкостта. Камерата на HONOR Magic V3 се отличава с куполообразен осмоъгълен модул, който съчетава безпроблемно архитектурната красота на куполните структури с технологичните иновации. Този камерен модул е шлифован като диамант, което добавя елегантност и изтънченост към цялостния външен вид на устройството.

HONOR Magic V3 включва специални влакна в материала на корпуса си, които повишават цялостната му издръжливост. Благодарение на тези влакна устойчивостта му на удар е 40 пъти[4] по-висока в сравнение с други водещи несгъваеми телефони, докато задният капак е с над 30%[5] по-тънък. Още повече, с патентованата HONOR Super Steel панта, устройството може да издържи до 500 000[6] цикъла на сгъване и притежава престижния сертификат за издръжливост на SGS, световната компания за тестване, инспекция и сертифициране. Подсилен със супер брониран вътрешен дисплей (HONOR Super Armored Inner Screen) и нанокристален щит против надраскване (HONOR Anti-scratch NanoCrystal Shield), HONOR Magic V3 е създаден, за да издържи на интензивните условия на ежедневната употреба.

Оборудван с 6,43-инчов външен дисплей и 7,92-инчов вътрешен сгъваем екран[7], HONOR Magic V3 предоставя двойно завладяващо визуално изживяване. С приоритет към благополучието и комфорта на потребителя, това устройство включва набор от иновативни функции за комфорт на очите, като първата в света AI Defocus Display[8] технология за разфокусиране, 4320 Hz безрисково затъмняване с широчинно-импулсна модулация (PWM) [9], динамично затъмняване, циркаден нощен дисплей и дисплей с естествени тонове.

В допълнение, HONOR Magic V3 е снабден с усъвършенствана 5150 mAh[10] силициево-въглеродна батерия от трето поколение, поддържана от светкавично бързото 66 W[11] кабелно и 50 W[12] безжично HONOR SuperCharge зареждане, което осигурява на потребителите непрекъснато и безпроблемно мобилно изживяване. HONOR Magic V3 предоставя и иновативната камерна система HONOR Falcon, която включва 50MP перископна телефото камера, 50MP основна камера и 40MP ултраширока камера, които обещават несравнимо качество на изображенията и гъвкавост за потребителите, търсещи зашеметяваща фотография със смартфон.

HONOR Magic V3 предлага множество интелигентни функции. Те включват Magic Portal on Foldable за сгъваеми устройства, заедно с вградени в устройството фотографски функции, захранвани от изкуствен интелект, като HONOR AI Motion Sensing за светкавично бързи снимки и HONOR AI Portrait Engine за неповторими портретни снимки. Благодарение на сътрудничеството с Google Cloud, Magic V3 включва и богат набор от функции за производителност, поддържани от AI моделите и облачните технологии на Google, които дават възможност на потребителите да подобрят цялостната си ефективност, включително HONOR AI Eraser, симултанен превод лице в лице (Face to Face Translation) и инструменти за превод в HONOR Notes. С всички тези функции потребителите навлизат в нова ера на захранвани от изкуствен интелект гъвкавост и производителност, които отговарят на променящите се изисквания в бизнес и професионалните сфери на живота.

HONOR MagicBook Art 14: Елегантност и производителност от бъдещето, захранвана от изкуствен интелект

HONOR MagicBook Art 14 представлява новаторски скок в лаптоп индустрията, който ще трансформира типичното изживяване с лаптоп с внедряването на ориентирани към човека иновации със солидни възможности.

С красивите извивки на Vine-leaf Curves дизайна си, както и технологията за разпръскване на сатениран емайл, този лаптоп е чудо на лекото инженерство, включващо авангардни AI функции на платформено ниво заедно със солидни хардуерни и софтуерни решения, осигуряващи несравнима производителност и потребителско изживяване. Със своята тънкост и лекота, подобни на смартфон, HONOR MagicBook Art 14 е най-лекият и тънък захранван от изкуствен интелект лаптоп (AIPC) на пазара. Той има иновативна топологична олекотена структура (Topology Lightweight Structure) с тегло от приблизително 1 кг[13] и с дебелина от само 10 мм[14]. С корпус от сплав, включваща магнезий, и клавиатура, изработена от титан, този лаптоп олицетворява перфектния баланс между лек дизайн и издръжливост.

С водещ в индустрията модулен дизайн на камерата, лаптопът разполага с разглобяема магнитна конфигурация, която подобрява поверителността и адаптивността и осигурява по-цялостно и завладяващо визуално изживяване. HONOR MagicBook Art 14 разполага с пленителен 14,6-инчов HONOR FullView сензорен дисплей с кристално ясна 3.1K резолюция[15]. Изключителното съотношение 97% екран към тяло[16], най-голямото сред 14-инчовите лаптопи, гарантира завладяващо и обогатяващо изживяване при гледане. За да потвърди ангажимента на HONOR към благосъстоянието на потребителите, дисплеят е оборудван с най-добрите в индустрията технологии за защита на очите, като 4320 Hz високочестотно затъмняване с широчинно-импулсна модулация (PWM)[17], технология за динамично затъмняване и E-book режим за четене, осигуряващи удобно и безопасно гледане.

В сътрудничество с Microsoft, HONOR MagicBook Art 14 предлага на потребителите достъп до усъвършенстваните функции на Copilot, включително интелигентно управление на имейли, анализ и визуализация на данни, както и транскрипция и обобщение в реално време, които повишават продуктивността и ефективността. Лаптопът разполага с управлявана от изкуствен интелект операционна система OS Turbo 3.0, която подобрява енергийната му ефективност и оптимизира консумацията на енергия чрез анализиране на поведението на потребителя и прецизно коригиране на стратегиите за производителност, за да гарантира мощно, но надеждно лаптоп изживяване. Задвижван от пространствената аудио технология (Spatial Audio Technology) на HONOR и изчислителната мощ на изкуствения интелект, HONOR MagicBook Art 14 предефинира звуковото съвършенство. Тази технология съчетава пространствена реконструкция и еквилайзер на звука, за да създаде реалистична аудио среда. В съчетание с усъвършенствани AI алгоритми, подобреният двупосочният дизайн на микрофона осигурява превъзходно улавяне на звука и намаляване на шума при всякакви условия, идеално за сценарии като групови срещи и интервюта, което позволява на потребителите да се насладят на подобрено изживяване в комуникацията и сътрудничеството.

Захранван от високопроизводителния Intel® Core™ Ultra 7 процесор 155H[18], HONOR MagicBook Art 14 използва хетерогенни ядра, включващи шест ядра за производителност, осем ядра за ефикасност и две ядра с ниска консумация на енергия за енергийна ефективност, които могат да работят на честота до 4,8 GHz[19]. Това позволява на лаптопа да се справя с взискателни задачи, като същевременно съчетава отлична многозадачна производителност с пестене на батерията. HONOR MagicBook Art 14 предоставя двойно подобрение в производителността на графичния процесор и 70% увеличение в производителността на изкуствения интелект, което го прави надежден избор за потребители, търсещи високопроизводителни изживявания с лаптоп. В допълнение към своята гъвкавост, лаптопът се предлага с множество портове, включително Thunderbolt 4, USB-C, USB-A, HDMI и 3,5 мм жак за слушалки/микрофон, което подобрява цялостното удобство и осигурява безпроблемно потребителско изживяване. Тъй като разполага с хетерогенен дизайн на батерията, серията HONOR MagicBook Art 14 оптимизира използването на пространството в устройството с 30%[20], като същевременно предлага стабилен капацитет от 60 Wh, който удължава живота на батерията за потребителите.

HONOR MagicPad2: Перфектна комбинация между производителност и забавление

HONOR MagicPad2 се откроява с впечатляващ елегантен дизайн с ултратънък корпус от 5,8 мм и тегло от само 555 г, което го прави идеалният спътник за употреба в движение. Той разполага с 12,3-инчов HONOR Eye Comfort дисплей[21] със 144 Hz[22] честота на опресняване на екрана, което означава визуално зашеметяващо изживяване с подобрена плавност и отзивчивост в различните видове съдържание. MagicPad2 притежава и двойни TÜV сертификати, което означава оптимална грижа за очите чрез усъвършенствани иновации като AI разфокусиране (Defocus Display), 4320 Hz високочестотно затъмняване с широчинно-импулсна модулация (PWM) [23], циркаден нощен дисплей и функции за динамично затъмняване.

HONOR MagicPad 2 превъзхожда не само във визуалното, но и в аудио изживяването. Таблетът притежава IMAX-Enhanced сертификация, осигуряваща висококачествено развлекателно изживяване със зашеметяващо качество на картината и DTS аудио, което потапя потребителите в кинематографични аудио-визуални пиршества по всяко време и навсякъде в Disney+. Благодарение на технологията HONOR Spatial Audio таблетът се отличава с 25%[24] по-широко звуково поле в сравнение със своя предшественик, което обогатява аудио изживяването за всички потребители.

HONOR MagicPad 2 се захранва от флагманската платформа Snapdragon 8s Gen 3, която се справя отлично с множество задачи като офис работа и игри. Огромната батерия с капацитет 10050 mAh служи като мощен резервен вариант за работа и забавление, допълнена от 66 W технология за бързо зареждане и ефективна консумация на енергия, което осигурява спокойствие на потребителите.

HONOR MagicPad2 работи с новата MagicOS 8.0 операционна система, която се основава на разпознаване на намеренията на потребителя и притежава мощни възможности за изкуствен интелект, за да предостави на потребителите безпрецедентно интелигентно магическо изживяване. Функцията Magic Portal може да предвижда нужните действия и да разпознава потребителските намерения предварително. По този начин потребителите могат да генерират графици или повече задачи само с едно продължително натискане и плъзгане. Функциите за преобразуване на глас в текст (Voice to Text), разкрасяване на ръкопис (Handwriting Beautification) и разпознаване на формули (Formula Recognition) са офис инструменти, управлявани от изкуствен интелект, които допълнително повишават производителността на HONOR MagicPad 2 и дават възможност на потребителите да постигат повече в ежедневните си начинания.

HONOR Watch 5: Лек дизайн и разширени функции

HONOR също представи HONOR Watch 5, съчетание от модерна технология и елегантен дизайн. С тегло от 35 г[25] и дебелина от само 11 мм, този смарт часовник е лек и удобен за носене през целия ден. 1,85-инчовият цветен AMOLED дисплей с резолюция от 450×390 пиксела и 322 PPI поддържа работа с докосване на цял екран, като осигурява ярко визуално изживяване.

HONOR Watch 5 разполага със силициево-въглеродна батерия, предлагаща впечатляващ 15-дневен[26] живот на батерията с капацитет от 480 mAh. Задвижван от Turbo X Smart Power Management, той осигурява ефективно използване на енергията. Този часовник също проследява основни здравни показатели, включително сърдечен ритъм и нива на сатурацията на кислород в кръвта (SpO2), което помага на потребителите да наблюдават физическото си състояние в реално време. Със системата за позициониране AccuTrack, HONOR Watch 5 значително подобрява GPS точността и предлага на потребителите по-прецизно проследяване на активността.

Цвят и цена 

Вдъхновен от красотата на природата, HONOR Magic V3 се предлага глобално в три зашеметяващи цвята[27]: червеникавокафяв (Reddish Brown), зелен (Green) и черен (Black). Флагманът ще е наличен за предварителна поръчка в България от 5ти до 30ти септември в Зелено и Черно на промоционална цена от 3499 лв. във всички мобилни оператори и големи търговски вериги. След 30 септември, HONOR Magic V3 ще се предлага на редовна цена от 3999 лв.

HONOR MagicBook Art 14 се предлага в изумрудено зелено (Emerald Green), звездно сиво (Starry Grey) и бяло (White) [28].

HONOR MagicPad2 се предлага в две цветови опции: Лунно бяло (Moonlight White) и Черно (Black) [29].

HONOR Watch 5 ще се предлага в три цвята: черен (Black), златен (Gold) и зелен (Green). Конкретни дати за закупуване ще бъдат обявени допълнително.

[1] Най-тънкият сгъваем телефон в света досега.

[2] Данни от лабораториите на HONOR. 9,2 мм се отнася до дебелината в сгънато състояние на черния модел HONOR Magic V3. Общата дебелина не включва вътрешните и външните защитни слоеве на екрана и повдигнатата част на камерата. Действителните данни може да варират в зависимост от конфигурациите, производствените процеси и методите на измерване. Моля, вижте действителното устройство.

[3] Данни от лабораториите на HONOR, базирани на най-леката версия, която се предлага в черен цвят. Други версии тежат приблизително 230 г. Действителното тегло може да варира в зависимост от конфигурациите на продукта, производствените процеси и методите на измерване.  Общото тегло включва батерията, но не включва теглото на протекторите на дисплеите или SIM картите. Действителното тегло може да варира в зависимост от конфигурациите на продукта, производствените процеси и методите на измерване.

[4] Данни от лабораториите на HONOR. Поддържа се само от черния модел на HONOR Magic V3. Нивото на устойчивост на падане се тества чрез сравняване на нанокристално стъкло от второ поколение с обикновено стъкло върху носители със същото тегло. Като прецизен електронен продукт, мобилният телефон все още е изложен на риск от повреда при изпускане. Моля, старайте се да избягвате изпускания и удари.

[5] Данни от лабораториите на HONOR. Поддържа се само от черния модел на HONOR Magic V3.

[6] Данни от лабораториите на HONOR.

[7] Със заобления дизайн на дисплея дължината на диагонала на вътрешния екран е 7,92 инча, а дължината на диагонала на външния екран е 6,43 инча, когато се измерва като стандартен правоъгълник (действителното зрително поле е малко по-малко и на двата екрана ).

[8] Този продукт не е медицинско оборудване и не може да се използва за лечение.

[9] 4320 Hz високочестотно затъмняване с широчинно-импулсна модулация (PWM) е сертифицирано от TÜV Rheinland Flicker-free и постига ниво на затъмняване без риск. Стандартът за изпитване за сертифицирането без трептене на TÜV Rheinland следва корелацията между нивото на риска от трептене и честотата на трептене в стандарта IEEE Std 1789-2015, който определя нивото без трептене, когато честотата на затъмняване е по-висока от 3125 Hz. Външният екран на HONOR Magic V3 поддържа 4320 Hz ултрависокочестотно PWM затъмняване, а вътрешният екран поддържа 3840 Hz ултрависокочестотно PWM затъмняване, ефективно при ситуации с ниска яркост. Телефонът не е медицинско оборудване и не трябва да се използва за лечение.

[10] Типичният капацитет на батерията е 5150 mAh, а номиналният капацитет на батерията е 5050 mAh.

[11]66 W HONOR SuperCharge означава, че максималната изходна мощност на зарядното устройство е 66 W. Поддържаната максимална мощност за кабелно зареждане е 66 W при използване на оригиналното зарядно SuperCharge. Действителната мощност на зареждане може да варира в зависимост от индивидуалните различия, потребителските навици и факторите на околната среда. Моля, вижте действителната ситуация.

[12] Трябва да закупите безжично зарядно устройство със супер бързо зареждане на HONOR със спецификация на зареждане не по-малко от 50 W. Действителната мощност на зареждане може да варира в зависимост от индивидуалните различия, потребителските навици и факторите на околната среда. Моля, вижте действителната ситуация.

[13] Данни от лабораториите на HONOR. Действителното тегло може да се различава в зависимост от конкретната конфигурация. Моля, вижте действителния продукт.

[14] Данни от лабораториите на HONOR. Дебелината тук не включва височината на подложката.

[15] Резолюцията се измерва като стандартен правоъгълник; следователно ефективните пиксели са малко по-малко.

[16] Данни от лабораториите на HONOR. Данните за съотношението екран към тяло се измерват въз основа на размера на видимата област на екрана спрямо размера на екрана. Моля, обърнете се към действителния продукт.

[17] HONOR MagicBook Art 14 е оборудван с 4320 Hz високочестотно затъмняване с широчинно-импулсна модулация (PWM), която е сертифицирана без трептене от TÜV Rheinland и достига нивото на безрисково затъмняване. Стандартът за изпитване на сертификацията без трептене на TÜV Rheinland се отнася до стандарта IEEE (Институт на инженерите по електротехника и електроника) Std 1789-2015 за определяне на връзката между нивото на риска от трептене и честотата на трептене: когато честотата на затъмняване е по-висока от 3125 Hz, достига ниво на опасност без трептене. Този продукт не е за медицинска употреба и няма терапевтична функция.

[18] HONOR MagicBook Art 14 се предлага и във версия с процесор Intel® Core™ Ultra 5 125H.

[19] Данни от Intel®.

[20] Данни от лабораториите на HONOR.

[21] Данни от лабораториите на HONOR. Със заоблен дизайн на дисплея, диагоналната дължина на екрана е 12,3 инча, измерена според стандартния правоъгълник. Действителната видима площ е малко по-малка.

[22] Екранът поддържа максимална честота на опресняване от 144 Hz и честотата на опресняване може леко да варира в зависимост от интерфейсите на различните приложения и качеството на играта. Моля, обърнете се към действителната ситуация.

[23] HONOR MagicPad2 е оборудван с 4320 Hz високочестотно затъмняване с широчинно-импулсна модулация (PWM), което е сертифицирано без трептене от TÜV Rheinland и достига нивото на безрисково затъмняване. Стандартът за изпитване на сертификацията без трептене на TÜV Rheinland се отнася до стандарта IEEE (Институт на инженерите по електротехника и електроника) Std 1789-2015 за определяне на връзката между нивото на риска от трептене и честотата на трептене: когато честотата на затъмняване е по-висока от 3125 Hz, достига ниво на опасност без трептене. Таблетът не е медицинско оборудване и не е достъпен за лечение.

[24] Данни от лабораториите на HONOR.

[25] Действителните измервания между отделните продукти може да варират. Всички спецификации са предмет на действителния продукт.

[26] Данни от лабораториите на HONOR при условие, че се използва с телефон на HONOR.

[27] Наличността на цветовете може да варира според региона.

[28] Наличността на цветовете може да варира според региона.

[29] Наличността на цветовете може да варира според региона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *