Ревю на Galaxy S24 Ultra – новият флагман от фамилията на Samsung е още по-интелигентен

Смартфонът Samsung Galaxy S24 Ultra беше представен в началото на годината и към момента продължава да е един от най-добрите модели, налични на пазара. Той е с наистина впечатляваща камера, по-висока производителност, дълъг живот на батерията и стилен дизайн, характерен за Ultra моделите от популярната серия флагмани на Samsung.

В добавка моделът е и с осезаемо подобрена интелигентност, благодарение на представения заедно със серия S24 пакет от функции с изкуствен интелект Galaxy AI. Това прави работата с него още по-интелигентна и ни доближава до представата за бъдещето на AI – базираните устройства.

В следващите редове ще ви разкажем подробности за апарата, който ни беше предоставен от Yettel и имахме възможност да тестваме.

Външен вид и дизайн

Въпреки, че Ultra моделите са характерни с големите си дисплеи, Samsung успяват да постигнат това, без да е за сметка на компактните им размери. При S24 Ultra те са 162.3 x 79 x 8.6 мм., а теглото е едва 232 гр., което позволява моделът да се побира удобно в ръката. И макар, че е малко трудно да се използва само с една ръка, можем да кажем, че приляга много комфортно и е удобен за носене и мултитаскинг.

Корпусът е изработен от Corning Gorilla Armor отпред и отзад, към което е добавена рамка от титан. Това не само добавя допълнителна здравина, но и прави телефона много по-елегантен и приятен на допир.

Камера

Основната камера на Galaxy S24 Ultra е с 200MP сензор, който улавя детайли дори при слабо осветление. Тествахме я при различни условия и можем да кажем, че независимо дали се снимат пейзажи, портрети или близки планове, снимките се получават с професионално качество.

Смартфонът е подходящ за снимки на животни, концерти и спортни събития. Както успяхме да се уверим сами, телефото обективите с 3x и 5x оптично приближение позволяват доближаване до действието, без загуба на качеството на изображението. В допълнение 12 мегапикселовата ултра широкоъгълна камера осигурява панорамни гледки, идеални за заснемане на цялата красота на пейзажа или големи групи хора.

Galaxy S24 Ultra може да записва видеоклипове с 8K резолюция при 24fps, което е идеално за създатели на съдържание. Вградената оптична стабилизация на изображението (OIS) допълнително увеличава качеството на снимките и видеоклиповете.

Смартфонът разполага и с 12MP селфи камера, която позволява на потребителите да заснемат детайлни автопортрети. Вградената технология Dual Pixel PDAF допълнително гарантира фокусирането на кадрите, а Dual video call дава възможност за провеждане на видео разговори с висока резолюция с двама души едновременно.

Автоматичният HDR режим от своя страна балансира осветлението, за красиви селфита с висока динамика. Както и HDR10+ технологията, която поддържа по-широк диапазон от цветове и нива на яркост за по-реалистични снимки.

Изкуствен интелект

Заедно с премиерата на серията Galaxy S24 южнокорейската компания представи и своя иновативен пакет с AI функционалности Galaxy AI, на който разчита да интегрира най-новото от света на изкуствения интелект в своите устройства. Той вече е достъпен и в новите Fold 6 и Flip 6 сгъваеми смартфони, както и в други модели на Samsung. Пакетът включва някои наистина интересни функции, като езиков превод в реално време, преформулиране на изречения, подчертаване на важни моменти от гласови записи, по-умно редактиране на снимки и много други неща.

Дисплей

Смартфонът разполага с 6.8-инчов Dynamic LTPO AMOLED 2X дисплей, с резолюция от 1440 x 3120 пиксела и плътност на пикселите 505 ppi. Съотношението му към екрана е 88.5 процента, което улеснява гледането на видео, презентации и дори на филми в движение.

Производителност

Това е най-мощният смартфон на Samsung към момента. Чипсетът е трето поколение Qualcomm SM8650-AC Snapdragon 8, създаден по 4 нанометров процес. Процесорът е 8 ядрен. Моделът обаче не разполага със слот за microSD карта, така че потребителите могат да разчитат изцяло на вградената памет, която е в три варианта – 256GB с 12GB RAM, 512GB с 12GB RAM и 1TB с 12GB RAM. Имахме възможност да тестваме смартфона с множество различни ресурсоемки приложения и можем да кажем, че не е изпитвал трудности в нито един момент.

Батерия

Galaxy S24 Ultra е оборудван с голяма 5000 милиамперчасова батерия, която позволява използването на телефона през целия ден. Той има и 45W бързо кабелно зареждане, с което се зарежда до 65% само за 30 минути. Поддържа се и стандартът Power Delivery 3.0 (PD3.0) за бързо зареждане със съвместими зарядни устройства.

Повече информация за новия флагман на Samsung вижте в технологичния сайт Pixelmedia.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *