Виртуалният стадион на MLB се завръща

Главната лига по бейзбол на САЩ у Канада – MLB (Major League Baseball) отново представя своя виртуален бейзболен стадион, който ще бъде домакин на четири редовни сезона мача през септември. Тази иновативна платформа, създадена от лондонската компания Improbable, предлага на феновете възможността да гледат мачовете в реално време, но пресъздадени в 3D среда. Всяка сряда през септември ще се провеждат интерактивни гледания на избрани мачове.

Виртуалният стадион на MLB напомня на метавселенския опит, като Second Life, но е предназначен за традиционни (не VR) устройства. Феновете могат да наблюдават движенията на играчите чрез 3D аватари, които точно отразяват позициите и действията им на терена. Технологията използва същите камери Sony Hawk-Eye, които се прилагат за аналитичната система Statcast на лигата.

Аудио елементът също е важна част от преживяването, като позволява на зрителите да чуват коментарите на живо и звуците от играта, както и да общуват с други фенове чрез пространствено аудио. Новост за този сезон е системата за партита, която позволява директна комуникация с приятели. Освен това, лигата връща виртуалното ловене на съкровища, за да поддържа интереса на зрителите.

Виртуалният стадион на MLB дебютира през сезон 2023, първо за изложбен мач на звездите, а след това за късен редовен сезон и плейофен мач. Тази година виртуалната програма започва от днес, като следват още три мача през септември:

4 септември: Twins срещу Rays
11 септември: Reds срещу Cardinals
18 септември: Giants срещу Orioles
25 септември: Rays срещу Tigers

Феновете могат да се включат във виртуалния стадион безплатно чрез всяко устройство с интернет връзка, като се логнат с MLB акаунт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *