AOC представя два авангардни QD-OLED геймърски монитора

AGON by AOC – един от водещите световни брандове за гейминг монитори[1] и ИТ аксесоари – с гордост представя AG276QZD2 и AG326UD – най-новите допълнения към серията AGON PRO. Представени за първи път пред медиите на тазгодишното изложение Gamescom, тези авангардни гейминг монитори разполагат с QD-OLED панели и невероятно бързо GtG време за реакция до 0,03 милисекунди. 26,7-инчовият (67,8 см) AG276QZD2 предлага QHD (2560×1440) резолюция с 240 Hz честота на опресняване – светкавична скорост за света на електронните спортове. 31,5-инчовият (80 см) AG326UD предоставя рязка UHD (3840×2160) резолюция със зашеметяващите 165 Hz честота на опресняване.

Тези геймърски монитори от професионален клас предлагат практически безкрайни контрастни съотношения благодарение на пикселното осветяване в QD-OLED панелите, перфектни черни нюанси и обширни цветови гами – отличен избор за състезателни геймъри, които изискват както визуално съвършенство, така и ненадмината производителност.

Най-съвременната QD-OLED технология с DisplayHDR True Black 400

AGON PRO AG276QZD2 и AG326UD са оборудвани с усъвършенствани QD-OLED панели, осигуряващи безпрецедентни контрастни съотношения в сравнение с традиционните LCD монитори, както и реалистични цветове с перфектни черни нюанси и широки ъгли на видимост. Третото поколение QD-OLED панели, внедрени в тези модели, предлагат подобрена яснота на текста, както и допълнителни функции за QD-OLED поддръжка. И двата монитора разполагат с 10-битова дълбочина на цветовете плюс 1,07 милиарда цвята за изключителна визуална точност. Пищното възпроизвеждане на цветовете прави мониторите изключително универсални както за ежедневна употреба, така и за професионални нужди като създаване на съдържание, редактиране на изображения и други. Свръхбързите времена за реакция на дисплеите и малкото входно закъснение, както и поддръжката на Adaptive-Sync (вкл. съвместимост с NVIDIA G-SYNC на AG276QZD2) гарантират плавен, отзивчив геймплей във всички жанрове.

Отличаващи се с VESA DisplayHDR True Black 400 сертификат, както и поддръжка на пикова яркост от 1000 нита (в малки площи[2]), и двата монитора предоставят зашеметяващи визуализации и изключителна точност на цветовете, което води до завладяващ гейминг в бързи екшън заглавия, визуално наситени ролеви игри или симулации, които са графично взискателни. Широките цветови гами осигуряват живи и реалистични цветове и вдъхват живот на всеки кадър на екрана, което прави тези монитори еднакво подходящи както за професионална употреба, така и за развлекателни цели. Освен това и двата модела се предлагат с 3-годишна гаранция с покритие срещу OLED прогаряне[3].

Съобразени с различните изисквания в състезателните игри

Новият AG276QZD2, включващ 27-инчов QHD дисплей с 240 Hz честота на опресняване, е изборът за почитателите на електронните спортове и FPS играчите, за които скоростта и плавното движение са от първостепенно значение. AG326UD, със своя 31,5-инчов UHD дисплей и 165 Hz честота на опресняване, е перфектен за геймъри, за които прецизната детайлност и по-голямо зрително поле са приоритет – той е идеален за RPG, екшън, стратегически и симулационни заглавия, както и за създаване на съдържание.

Гамата на AGON PRO включва и други OLED монитори, които са насочени към различни гейминг аудитории. AGON PRO AG456UCZD разполага с 44,5-инчов UWQHD (3440×1440) OLED дисплей с 240 Hz честота на опресняване и агресивна 800R извивка, която обгръща зрителното поле на потребителите и им предоставя завладяващо потапяне в състезателни или летателни симулационни заглавия. Porsche Design AGON PRO PD49 може да се похвали с уникален, всепризнат първокласен дизайн, вдъхновен от външните елементи на Porsche 911 и е оборудван с 48,8-инчов DQHD (5120×1440) QD-OLED панел, с ненатрапчива 1800R извивка и честота на опресняване от 240 Hz. Така той практически замества организация на пространството с два 27-инчови монитора и предлага супер широко зрително поле за симулационни заглавия, както и повишена производителност. Един от най-достъпните OLED модели, AGON PRO AG276QZD използва 26,5-инчов W-OLED панел с QHD (2560×1440) резолюция и 240 Hz честота на опресняване – той е изключително подходящ за динамични заглавия от електронните спортове като FPS, MOBA, RPG или Battle Royale.

На тазгодишния Gamescom, AGON by AOC представи и още една изненада наред с AG276QZD2 и AG2326UD. Новият AGON PRO AG276QSG2 ще бъде сред първите гейминг монитори, които разполагат с авангардната G-SYNC Pulsar технология на NVIDIA. Той също така може да се похвали с 27-инчов (68,58 cm) QHD IPS дисплей с честота на опресняване от 360 Hz и осигурява изключителна яснота на движението за плавна игра без накъсвания. Не е нужно геймърите да избират между технологиите за променлива честота на опресняване и стробираща подсветка, тъй като могат да използват и двете едновременно с G-SYNC Pulsar. С тази технология ефективната яснота на движението на AG276QSG2 е подобна на колосалните 1440 Hz. За да постигнат сравнимо ниво на яснота на движение без G-SYNC Pulsar, геймърите се нуждаят от класически панел с честота на опресняване от 1440 Hz. Очаква се AG276QSG2 да бъде наличен през 2025 г.

Дизайн, създаден за електронните спортове, с опции за персонализиране

AG276QZD2 и AG326UD демонстрират изтънчен дизайн с фокус върху състезателните заглавия. И двата модела разполагат с 3-странен безрамков дизайн, подходящ за пространствени организации с няколко монитора и са оборудвани с иновативната стойка за електронни спортове на AGON PRO. Тази нископрофилна, здрава и компактна стойка е специално проектирана и пригодена за различни разположения на клавиатурата и мишката, в зависимост от предпочитанията на геймърите. AG276QZD2 включва персонализирана Light FX RGB подсветка, позволяваща на потребителите да създадат перфектната атмосфера за играта си или да изберат цветове, съответстващи на отборния им цвят по време на турнири.

Мултифункционална свързаност и функции за ежедневен комфорт

И двата монитора са оборудвани с набор от опции за свързване, за да отговарят на различни нужди. AG276QZD2 осигурява два HDMI 2.0, два  DisplayPort 1.4 и два USB 3.2 Gen 1 порта, докато AG326UD предлага два  HDMI 2.1, един DisplayPort 1.4 и три USB 3.2 Gen 1 (5 Gbit) порта. И двата модела поддържат функциите Picture-by-Picture (PbP) и Picture-in-Picture (PiP).

Мониторите разполагат с регулируеми по височина стойки (HAS) с диапазон от 130 мм (AG276QZD2) или 150 мм (AG326UD), заедно с опции за завъртане, накланяне и обръщане на 90⁰ за повече ергономичност и комфорт по време на продължителни гейминг сесии. AG326UD е оборудван с 2x8W говорители, докато AG276QZD включва 2x5W говорители за пълно мултимедийно изживяване.

Геймърите могат лесно да контролират и персонализират настройките на дисплея с помощта на AOC софтуера G-Menu, който позволява фини настройки за оптимална производителност в различни състезателни заглавия. Гейминг функциите в екранното меню (OSD) включват брояч на кадри (Frame Counter) или функцията Dynamic Dial Point, предоставяща персонализирано наслагване на мерника, който може да променя цвета си, за да остане видим на всеки фон.

Цени и наличност

AGON PRO AG276QZD2 и AG326UD ще бъдат налични от септември 2024 г. на препоръчителна цена на дребно (MSRP) от 1370 лв. и 1664 лв., съответно.

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2023 Q4

[2] 3% от площта на екрана

[3] Трябва да се спазват указанията за използване и грижа за OLED монитори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *