Phantom Blade Zero удиви геймърите на gamescom 2024 с впечатляващ next-gen геймплей

На gamescom 2024, китайското студио S-Game впечатли посетителите с демо версията на своята нова ролева екшън игра Phantom Blade Zero. Геймърите имаха възможността да изпробват играта на място, а части от геймплея бяха споделени онлайн чрез популярни платформи като PlayStation и GameSpot.

Демото включваше сблъсъци с редови противници, както и с трима основни босове – Tie Sha the Frenzy, Commander Cleave и Huangxing, известен като The Sunken Pillar of Kunlun. Huangxing се отличава с използването на легендарното китайско оръжие летяща гилотина, което може да обезглави героя с едно движение.

Една от ключовите характеристики на Phantom Blade Zero е динамичната бойна система, която предлага бързи и сложни комбинации в стил Devil May Cry. Героят разполага с богат арсенал от над 20 оръжия, включително мечове, лъкове, брадви, копия и ръчно оръдие във формата на глава на див звяр.

Въпреки че битките с босовете бяха представени по-рано тази година на Summer Game Fest 2024, новите кадри успяха да предизвикат същия ентусиазъм сред геймърите. Те особено оцениха детайлните анимации, плавните преходи между движенията, интензивните битки и впечатляващите звукови ефекти.

Един потребител отбеляза: „Не можех да повярвам, че тези сцени са от реален геймплей“, докато друг сподели: „Точно както в трейлъра – макар че имаше много съмнения дали това е действително геймплей“. Мнозина коментираха, че Phantom Blade Zero най-накрая ни показва истинската мощ на next-gen технологиите.

Журналистите, които тестваха играта по-рано тази година, също останаха впечатлени от графиката, реализирана с Unreal Engine 5, както и от сложността на бойната механика. Те подчертаха, че S-Game успешно са интегрирали уникалните елементи от Soulslayer в Phantom Blade Zero, без да я правят прекалено трудна за по-широката аудитория.

В Phantom Blade Zero играчите ще поемат ролята на Соул, елитен убиец, който трябва да разкрие сложна конспирация и да изчисти името си в рамките на 66 дни. Играта съчетава елементи на кунг-фу, стиймпънк и окултизъм, като предлага полуотворен свят с разнообразни маршрути и структури, наподобяващи Sekiro: Shadows Die Twice. Основната кампания ще отнеме около 30-40 часа, като допълнителното съдържание ще удължи времето за игра значително.

Phantom Blade Zero ще бъде налична за PC (Steam, EGS) и PlayStation 5, но датата на излизане все още не е потвърдена. Преди официалното пускане, ще бъде издадена предисторията Phantom Blade: Executioners за PlayStation 4, PlayStation 5, iOS и Android. Още подробности за Phantom Blade Zero се очакват на Tokyo Game Show през септември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *