Dune: Awakening: Епичното MMO приключение ще дебютира с ранен достъп през 2025 г.

Funcom, известен с работата си по Conan Exiles, разкри нови подробности за предстоящата си игра Dune: Awakening по време на Opening Night Live 2024. Въпреки очакванията за пускане в края на 2024 г., студиото обяви, че ранният достъп до играта в Steam ще бъде достъпен едва в началото на 2025 г. Версиите за PlayStation 5 и Xbox Series X/S ще последват на по-късна, все още неуточнена дата.

Dune: Awakening ще предложи на играчите възможността да се потопят в суровата и безмилостна среда на планетата Аракис. Играчите ще се сблъскат с предизвикателства като търсене на оскъдни водоизточници, събиране на ценни подправки, изграждане на защитни убежища и участие в мащабни PvP битки. Пясъчните червеи, които обитават пустините на Аракис, ще представляват сериозна заплаха, която играчите трябва да избегнат или да се изправят срещу.

Началото на играта поставя играчите в ролята на безименен затворник, катастрофирал на Аракис. Те ще могат да персонализират своя герой, като избират различни външни характеристики и предистория. В новия трейлър бяха показани ключови аспекти на играта, включително кооперативни мисии, изграждане на база, и възможността за полети с орнитоптер. Играчите ще могат да се присъединят към различни фракции, като Харконен, и да участват в битки за стратегически важни ресурси като подправките.

Трейлърът също така подчерта механиката на играта, която позволява на играчите да изграждат и развиват свои бази, да се изправят срещу врагове и да изследват опасния, но вълнуващ свят на Аракис. Важна част от геймплея ще бъде и управлението на ресурси, което ще изисква стратегия и внимателно планиране.

В рамките на Gamescom 2024, който стартира на 21 август, Funcom ще представи 30 минути геймплей от Dune: Awakening, а на 29 август ще има нова пряка презентация, която ще разкрие допълнителни детайли за играта.

С наближаването на старта през 2025 г., Dune: Awakening се очертава като едно от най-обещаващите заглавия в жанра на MMO игрите, което ще предостави на играчите възможността да се потопят в епичния свят на Аракис и да се борят за оцеляване в този опасен и непредсказуем свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *