Питър Молиньо разкрива новото си заглавие Masters of Albion: Симулатор на богове с вдъхновение от Fable и Black & White

На тазгодишното събитие Opening Night Live 2024, прочутият гейм дизайнер Питър Молиньо обяви новата игра на своето студио 22cans – Masters of Albion. Това заглавие, което съчетава елементи от класическите игри Fable и Black & White, е симулатор на богове, предлагащ на играчите възможността да изживеят уникални моменти в магическия свят на Албион.

Действието на Masters of Albion се развива в митичния Албион – древното название на Британските острови, и същият континент, на който се разиграват събитията в поредицата Fable. Сюжетът на играта се фокусира върху завръщането на магията в този свят, която заплашва да разруши социалния ред. Играчите ще трябва да разкрият тайните на маговете, да се противопоставят на тайнствени врагове и да овладеят магически сили, които могат да променят съдбата на света.

В трейлъра на играта, показан на събитието, бяха разкрити ключови аспекти от геймплея. Играчите ще имат възможност да управляват селища с божествена ръка, да ги защитават от нападения на различни чудовища като тролове, зомбита и върколаци, и да създават разнообразни предмети, включително храна, дрехи, брони и оръжия. Освен това играта ще позволява пряк контрол над героите в трето лице и ще включва иновативна система за изграждане в отворен свят, богат на възможности за изследване.

Masters of Albion се представя като хибрид между игрите Dungeon Keeper, Black & White и Fable, обединявайки най-добрите елементи от тези заглавия с новаторски геймплей механики. Въпреки това, някои фенове вече отбелязаха сходства между новата игра и предишния проект на студиото, Legacy, който предизвика вълнение с продажбата на виртуални земи за над 54 милиона долара.

Играта ще бъде налична за PC чрез Steam, въпреки че датата на излизане все още не е потвърдена. Интересен факт е, че Masters of Albion се финансира от самия Молиньо, като в разработката участват членове на екипите, работили по Dungeon Keeper, Black & White и Fable. Този нов проект на Питър Молиньо обещава да бъде дългоочаквано попълнение в жанра на симулаторите на богове, като съчетава познати елементи с иновативен подход.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *