#HONORtheChallenger изследва потенциала на мултимодалния изкуствен интелект в подкрепа на хора с намалена подвижност

Набиращо популярност социално предизвикателство с хаштаг #HONORtheChallenger повишава значително осведомеността за ALS общността и така служи като катализатор за напредъка на достъпните технологии. Хаштагът отдава почит на тихата смелост на онези, които ежедневно се борят с намалената подвижност и мобилност на тялото си. Инициативата привлече широко внимание в социалните медии през последните седмици, защото прославя силата на духа на хора с ALS, които се противопоставят на ограниченията на състоянието си, като същевременно повишава осведомеността за ALS общността.

За да участват в социалното предизвикателство, участниците имат за задача да заемат атлетична поза, да я публикуват заедно с хаштага #HONORtheChallenger и да номинират други за участие. Зашеметяващите 4000+ души по цял свят се присъединиха към онлайн движението, включително спортисти като британския гимнастик Найл Уилсън, които изразиха своята подкрепа. Публикациите с хаштага събраха 85,000,000 гледания и генерираха обща ангажираност от 11,000,000, което привлече глобално внимание към тази важна кауза.

„Бях вдъхновен от духа на предизвикателя, който движи този проект, и от това как той подчертава издръжливостта и силата на духа на ALS общността“, каза Найл Уилсън, награждаван британски гимнастик. „Надявам се, че ще насърчи повече компании да създават достъпни технологии, захранвани от изкуствен интелект, които да помагат на контузени спортисти или спортисти с увреждания.“

HONOR прави мултимодалната AI Eye Tracking технология достъпна за всички

При разработването на нови технологии нуждите на хората с увреждания понякога се пренебрегват. Международните фондации за амиотрофична латерална склероза (ALS) подкрепят каузата и насърчават осведомеността, за да дадат тласък на иновациите, които издигат житейското изживяване на тези общности. Като бранд, който се придържа към ангажимента си за иновации, ориентирани към човека, HONOR е първата марка смартфони, която въвежда базирана на намерение технология за проследяване на очите чрез своята операционна система MagicOS 8.0. Задвижваната от изкуствен интелект технология позволява на потребителите да взаимодействат с телефона си, като използват само очите си, за да отварят известия и приложения. Компанията ще пусне тази функция глобално на устройствата си от 27 август 2024 г.

„ALS е прогресивно заболяване на нервните клетки, при което мускулите ви постепенно атрофират и спират да функционират“, обяснява Лимор Ноуч, изпълнителен директор на фондация ALS Холандия. „Всяка загуба на физиологична функция е завинаги“, казва тя и добавя, че пациентите с ALS често запазват контрола само върху движението на очите си в по-късните стадии на заболяването. „Хората, които са били диагностицирани с такова променящо живота състояние, често намират подновено чувство за смисъл и искат да направят нещо съдържателно и значително.“

С ангажимент да инвестира постоянно в научноизследователска и развойна дейност, HONOR също така разработва технологии за неинвазивен интерфейс мозък-компютър (BCI: brain-computer interface) в своята лаборатория. Технологията позволява на хората да комуникират с външни устройства, като използват мозъчни електрически сигнали и така създават повече възможности за хора с увреждания. Wei Zhang, 34-годишен ALS Challenger от Китай, който живее с болестта от 26 години, наскоро изпита тази новаторска технология, която му позволява да взаимодейства с компютър чрез мозъчни сигнали. HONOR се стреми да вдъхнови бъдеще, в което технологиите създават нови среди за AI взаимодействия между смартфони и други устройства, в полза на хората с увреждания или тези, които се нуждаят от допълнителна помощ.

HONOR the Challenger: Насърчаване на глобалната осведоменост чрез социална ангажираност

За да привлече вниманието към ALS общността и същевременно отдаде почит на предизвикателите, живеещи с болестта, BBC StoryWorks Commercial Productions продуцира кратък филм, включващ емоционалната история на художника и ALS предизвикател Бернард Мюлер. Филмът демонстрира как Бърнард Мюлер използва технологията за проследяване на очите, за да изрази себе си чрез произведения на изкуството, и демонстрира силата на изкуствения интелект да подобри и улесни живота на хора с увреждания.

„ALS предизвикателите са доказателство за човешката издръжливост и съм горд да бъда част от инициатива, която повишава осведомеността за тихата решителност на моята общност“, каза Бернард Мюлер, артист, подпомаган от изкуствен интелект и ALS предизвикател. „Надявам се, че трансформиращата сила на изкуствения интелект ще насърчи повече хора с увреждания да изразяват себе си чрез изкуство, комуникация и социални движения.“

Потребителите в социалните медии са поканени да допринесат за повишаване на осведомеността относно ALS, като участват в предизвикателството #HONORtheChallenger. Вижте предизвикателството в TikTok, Instagram, X и Facebook.

За да научите повече за каузата и да направите дарение, посетете Международния алианс на ALS асоциациите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *