Ученици от 6 континента заведено с AI създадоха видео към песен на Мария Илиева като част от Първата международна олимпиада по изкуствен интелект

Вчера се проведе практическият кръг на Първата международна олимпиада по изкуствен интелект. Основаното от петима българи световно състезание, бе открито на 10 август в Бургас и в него участват близо 200 ученици от 6 континента. Във втория състезателен ден задачите за най- добрите гимназисти по изкуствен интелект в света бяха свързани с песен на Мария Илиева.

Поп звездата създаде специален ремикс на един от последните си хитове „Любов“ на базата, на който състезателите трябваше да генерират визуализации с помощта на набор от инструменти, използващи изкуствен интелект. В рамките на 5 часа всеки отбор използва въображението си, което съчетаха със знанията си в новите технологии. Те трябваше да генерират изображения и видеоматериал, който да може да се използва като готов продукт в поп индустрията.

„Никога не съм се съмнявала в способностите на младежите“, сподели развълнувано Мария Илиева, след като завърши практическият кръг на Първата международна олимпиада по изкуствен интелект. „Бях сигурна, че те ще произведат нещо наистина страхотно, но когато видях резултатите им те надминаха и най-смелите ми очаквания. Видно е, че съвсем скоро и водещите професионалисти в музикалната индустрията ще трябва да използват възможностите на изкуствения интелект, защото резултатите наистина са невероятни.“

На 14 август от 16 часа ще се проведе закриващата церемония и награждаването на медалистите от Първата международна олимпиада по изкуствен интелект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *