Ревю на Samsung Galaxy Watch Ultra – идеалният часовник за активен начин на живот

През последните години смарт часовниците постепенно се наложиха, превръщайки се във важна част от съвременния начин на живот. Те предлагат удобство и богата функционалност директно на китката ни, което всъщност спестява доста време. А в добавка все по-осезаемо се превръщат в моден аксесоар, който добавя стил и се превръща в още един акцент от външния ни вид.

Новият модел Galaxy Watch Ultra се откроява като един от най-амбициозните продукти на Samsung в този сегмент, отличавайки се с красив външен вид, създаден за динамични натури и разбира се – с богат набор от функции.

Премиерата на устройството беше през юли, а в следващите редове ще споделим впечатленията си от работата ни с модела, който ни беше предоставен за тестове от Yettel.

Външен вид и дизайн

Часовникът Samsung Galaxy Watch Ultra има стилен и подчертано спортен дизайн, който ще се хареса на хора с афинитет към пътуванията, спорта, разходките на открито или просто привърженици на активния начин на живот.

Моделът приляга много добре на китката и се усеща много удобно. Размерите на корпуса са 47,4 мм. x 47,4 мм. x 12,1 мм., а теглото му е 60.5 грама.

Корпусът му е изработен от титан от клас 4, което го прави изключително здрав и лек. Предната му част е защитена от сапфирено стъкло, а задната е в комбинация с керамика, осигуряваща допълнителна издръжливост.

Дисплеят

на Galaxy Watch Ultra е Super AMOLED и е с диагонал 1.5 инча. Резолюцията му е 480 х 480 пиксела и осигурява ярки цветове и добра видимост, дори при пряка слънчева светлина, в което имахме възможност да се убедим при използване на открито в горещите дни напоследък.

Едно приятно допълнение към външния вид е дигиталният компас, който обгражда дисплея от всички страни и допринася за усещането за приключение.

Дисплеят е покрит със сапфирено кристално стъкло, което го предпазва от надрасквания и удари. Допълнително удобство е, че поддържа функцията “Always-on”, позволяваща на часовника да показва информация дори в режим на готовност.

Комуникации

Новият смарт часовник на Samsung включва типичния набор от комуникационни стандарти за такова устройство. Той поддържа мобилна връзка от четвърто поколение (стандарти HSPA и LTE), както и Wi-Fi 802.11 a/b/g/n двубандова свързаност. В добавка, Bluetooth 5.3 гарантира надеждна връзка със съвместими устройства.

С вградената си NFC технология часовникът позволява и извършването на безконтактни плащания. Въпреки че не разполага с USB и радио функционалност, Galaxy Watch Ultra компенсира това с богат набор от други възможности.

Издръжливост

Samsung Galaxy Watch Ultra има сертификати IP68, 10 ATM и MIL-STD 810H, които гарантират, че може да се справи с вода, прах и други екстремни условия. Може да издържа до 100 м. под вода, в продължение на 10 минути.

Батерия

Samsung Galaxy Watch Ultra разполага с несменяема литиево-йонна батерия с капацитет от 590 милиамперчаса. Зареждането става безжично с мощност от 10W (Qi стандарт), което всъщност се оказа много удобно и бързо. В режим на изчакване, Galaxy Watch Ultra може да издържи дни, преди да се наложи ново зареждане.

Пълното ревю може да прочетете в pixelmedia.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *