Huawei Watch 4 Pro Space Edition – елегантен и функционален смарт часовник с мощна батерия (Ревю)

Представеният тази пролет умен часовник Huawei Watch 4 Pro Space Edition съчетава изключително елегантен премиум дизайн, богат набор от функции и впечатляваща издръжливост на батерията. Часовникът се отличава с тънкия си профил, много здрав корпус и ярък LTPO AMOLED дисплей, предлагайки комфорт, функционалност и стил. В редакцията получихме от Yettel една тестова бройка от модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него.

Първи впечатления и дизайн

Както вече споменахме, Watch 4 Pro Space Edition привлича вниманието с изключително тънкия си профил. Широчината му е едва 12.9 мм., като се изключва изпъкналата част на сапфиреното стъкло и областта на сензора.

Както успяхме да се уверим сами, тази конструкция осигурява комфорт при носене на китката, спомага устройството да стои много удобно на ръката, без това да се отразява на богатия набор от функции за потребителите. Красивият дизайн се допълва и от космическите визии, налични на устройството.

Дисплей

С размер 1.5 инча, новият LTPO AMOLED цветен дисплей осигурява ярки и живи изображения, което обогатява изживяването при използване на различни приложения. С резолюция от 466 × 466 px и плътност на пикселите от 310 ppi, Huawei Watch 4 Pro Space Edition предлага кристално чиста и детайлна визуализация, която подобрява както функционалността, така и естетиката на устройството.

Корпус и каишка

Корпусът на новия часовник на Huawei е изработен от DLC въглерод и титан от аерокосмически клас, който осигурява изключителна здравина и лекота, а рамката е от нанокристална керамика. Сферичното сапфирено кристално покритие на екрана гарантира висока устойчивост на надраскване. Освен, че е изключително здрав, корпусът е много стилен и е едно от най-красивите wearable устройства, които човек може да сложи на китката си към момента.

Задният корпус, изработен от висококачествена керамика, допълва елегантния вид и гарантира комфорт при носене. Каишката в сив цвят, също изработена от титан, добавя финален щрих към стилната визия на часовника, правейки го перфектния аксесоар за всеки повод. Тя е проектирана да пасне перфектно на всяка китка с регулируем размер от 140 до 210 мм., гарантирайки комфорт при носене във всякакви ситуации.

Тегло

Въпреки богатия набор от функции, часовникът се отличава с ниско тегло – едва около 65 грама без каишката. Това допринася за неговата незабележимост и комфорт при носене.

Комуникации

За да осигури пълноценно комуникационно преживяване, Huawei Watch 4 Pro Space Edition поддържа eSIM и е оборудван с микрофон и говорител, които поддържат ясни разговори и команди.

Моделът поддържа 4G стандарта LTE (Long Term Evolution), както и Bluetooth 5.2 и BLE (Bluetooth Low Energy) технология. Това гарантира ефективен обмен на данни и ниска консумация на енергия при свързване с различни аксесоари и умни устройства. С вградения NFC стандарт, потребителите могат лесно да извършват безконтактни плащания и да се свързват с други NFC-съвместими устройства чрез кратко доближаване на китката.

Сензори

Часовникът разполага с акселерометър и жироскоп, които проследяват ефективно движението и ориентацията на устройството. Оптичният сензор за сърдечен ритъм и ЕКГ сензорът предоставят ценна информация за здравето на потребителя, като следят сърдечната дейност в реално време. Функцията Health Overview 2.0 предлага цялостен здравен анализ на база на показателите от часовника.

Сензорът за околна светлина автоматично регулира яркостта на екрана, а барометърът измерва атмосферното налягане, което може да бъде полезно в редица случаи. Температурният сензор и този за дълбочина допълват технологичната екипировка, позволявайки по-точно отчитане на околната среда и подводните измервания.

Водоустойчивост

Моделът е сертифициран за прахо- и водоустойчивост и е подходящ за гмуркане до дълбочина от 30 метра и до 5 атмосфери налягане. Това означава, че може да се използва при плуване в басейни и плитки води по крайбрежието. Съответствието със стандарт EN13319 гарантира, че продуктът е безопасен за свободно гмуркане до определената дълбочина.

Цялото ревю можете да прочетете в pixelmedia.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *