Samsung Electronics пуска на пазара усъвършенствани карти microSD с подобрена производителност и по-голям капацитет до 1 TB

Картите microSD PRO Plus и EVO Plus използват усъвършенстваната технология V-NAND на Samsung за безопасно и надеждно съхранение на моменти от ежедневието

 

Samsung Electronics съобщи, че пуска на пазара карти microSD PRO Plus и EVO Plus с голям капацитет от 1 TB. Благодарение на технологията V-NAND от осмо поколение (V8) картите PRO Plus и EVO Plus се отличават с подобрена производителност и голям капацитет. Те са идеални за създателите на контента и технологичните ентусиасти, които ежедневно се нуждаят от бърз трансфер и съхранение на файлове на своите устройства.

„Творците и технологичните ентусиасти все по-често използват преносими устройства като смартфони и портативни конзоли за да съхраняват данни, което изисква висока производителност и голям капацитет – каза Хангу Сон, вицепрезидентът на екипа Memory Brand Product Biz в Samsung Electronics. – Новите карти microSD с голям капацитет, PRO Plus и EVO Plus, са отговорът на тяхната нужда от надеждно и сигурно съхранение на големи количества висококачествени данни.“

Увеличеният размер на паметта на картите PRO Plus и EVO Plus дава на потребителите възможността да се възползват от капацитета като при SSD устройства. С капацитета 1 TB потребителите могат да съхраняват повече от 400 хиляди изображения във формата 4K UHD (2,3 MB) или повече от 45 конзолни игри (20 GB). Увеличеният капацитет на картите PRO Plus и EVO Plus разкрива нови възможности за преносими устройства, които използваме в ежедневието си, като смартфони, екшън камери, дронове и портативни конзоли. Картите PRO Plus и EVO Plus имат различен капацитет, включително 128 GB, 256 GB, 512 GB и 1 TB. EVO Plus също имат опция с 64 GB.

Картите PRO Plus позволяват на потребителите, които съхраняват големи количества висококачествен контент, да се насладят на отлична производителност и творчески процес без проблеми. Те гарантират изключителна ефективност и надеждност с капацитета от 128 GB до 1 TB, като предлагат скорости на последователно четене до 180 MB/s в комбинация със скорости на последователно записване до 130 MB/s. За бързо зареждане и многозадачна работа картите PRO Plus разполагат с технологиите UHS Speed Class 3 (U3) и Video Speed Class 30 (V30) за видео във формата 4K UHD с A2 App Performance, което позволява на потребителите да не се притесняват за съхранението и организирането на контента и да се съсредоточат върху създаването.

Съхраняването на данни в устройствата за ежедневна употреба може да се подобри с картите EVO Plus със скорости на трансфер до 160 MB/s. Те също разполагат с технологиите UHS Speed Class 3 (U3) и Video Speed Class 30 (V30) за видео във формата 4K UHD с A2 App Performance. Благодарение на това потребителите могат да се насладят на безпроблемно зареждане и многозадачност. Моделът EVO Plus с 64 GB има различни спецификации: с технологиите UHS Speed Class 1 (U1), Video Speed Class 10 (V10) и A1 App Performance.

В сравнение с предишната линия на Samsung с технологията 55 nm, картите microSD PRO Plus и EVO Plus с капацитет 1 TB показват подобрена енергийна ефективност благодарение на контролера, базиран на технология 28 nm. Това позволява на потребителите да се възползват максимално от живота на батерията на своето устройство с картата на Samsung с капацитет 1 TB.

Със системата Low Density Parity Check (LDPC) с код от 2 KB на Error Correction Code (ECC) картите PRO Plus и EVO Plus с капацитет 1 TB предлагат повишена издръжливост при по-голям брой цикли на запис и изтриване и осигуряват по-безопасно съхранение на данни за продължителни периоди.

Картите PRO Plus и EVO Plus са изключително издръжливи. Те са преминали всеобхватни тестове и получили високи оценки за надеждност в шест области. Тествани в тежки условия, картите PRO Plus и EVO Plus са проектирани да издържат на различни предизвикателства. Те са водоустойчиви, издържат на високи температури, рентгенови лъчи и магнитно поле. Картите PRO Plus и EVO Plus са подходящи за творците, които се впускат в предизвикателни условия. Тези карти са преминали задълбочени тестове и демонстрирали издръжливост към падане и износване.

Картите PRO Plus и EVO Plus са съвместими с редица устройства, използвани в ежедневието за сигурно съхраняване на данни, включително смартфони с Android, таблети и преносими игрови конзоли. Освен това те са съвместими и с устройства за създаване, редактиране и запазване на данни, използвани в тежки условия, като екшън камери или дронове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *