Кодови думи „дрон“, „безпилотни системи“ и „високи технологии“ на INTER DRONE EXPO 2024

От 1 до 4 октомври форумът в София за първи път обединява платформата си с изложения MachTech&InnoTech и COPIS

 

Знаете ли, кое е общото между дроновете, безпилотните технологии, въздушната и електромобилността, Smart Cities, киберсигурността, противопожарната защита, аграрния сектор и индустрията? Това е INTER DRONE EXPO. От 1 до 4 октомври, за трети път, на едноименното изложение в Интер Експо Център ще бъдат представени приложенията на дроновете и безпилотните апарати за комерсиални цели и перспективите, които създават в различните икономически сегменти.

„INTER DRONE EXPO събира в София представители на бизнеса от различни направления“, коментират организаторите. На изложението се представят дронове, автономни роботи, безпилотни апарати и системи, компоненти и частите за тях, софтуер, изкуствен интелект, аерокосмически решения, малки летателни апарати. Всички те намират широко приложение в много сфери – земеделие, логистика, градска мобилност, охрана, пожарна безопасност, строителство, архитектура, картографиране, туризъм, филмова индустрия и др.

Искате да се включите сред участниците, които на последното издание бяха 90? Все още можете да направите това, трябва само да се свържете с организаторите. А през сайта www.interdroneexpo.bg посетителите могат да закупят билета си за присъствие.

Тук е мястото да отбележим, че за първи път INTER DRONE EXPO ще се проведе заедно с други две водещи бизнес изложения – MachTech&InnoTech и COPIS. За 15-годишната си история MachTech&InnoTech се превърна в основен формат на индустриалните машини, роботи и технологии в металообработката за Балканите и Източна Европа. А COPIS ще обедини рекламата и печата, събирайки представителите на рекламни и дизайнерски агенции, печатници и издателски къщи, фрийлансери, дистрибутори, търговци, маркетинг специалисти и рекламисти, фотографи, бранд мениджъри и др.

Световни постижения и международни събития

Надграждане. Тази дума заема централно място в развитието на концепцията на екипа, създал INTER DRONE EXPO преди три години. Заявката е за още повече участници и застъпени тематики. „Дроновете и безпилотните технологии практически са приложими във всяка сфера на човешката дейност“, споделят от Интер Експо Център. Затова важен елемент от изложението са съпътстващите събития.

Последното издание INTER DRONE EXPO бе белязано от редица възможности, от които присъстващите можеха да се възползват. Освен, че откриха в София най-новите дрон, антидрон и безпилотни технологии, за всички над 6000 посетители бяха отворени вратите на поредица от съпътстващи формати. Водещи експерти се събраха на конференцията „Авиационните специалисти на бъдещето“, реализирано от  BULATSA (ДП „Ръководство на въздушното движение”) и Интер Експо Център. В центъра на общественото пространство събитието „Безпилотна авиация 23“ постави безпилотните техноологии, внедряването им в различни икономически сфери и правно-нормативната уредба.

INTER DRONE EXPO създаде условия и за поставяне на световен рекорд. Историческият успех постигна световноизвестният капитан Николай Калайджиев. На летище Лесново той постави световен рекорд за „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултралек самолет“, правейки 888 виража. Едновременно с това високотехнологични компании демонстрираха на открито възможностите на дронове и антидрон устройства.

Безспорно дроновете, безпилотните системи и роботите ще заемат все по-важно място в човешката дейност. Какво можге да постигве бизнесът с технологиите, които съществуват днес? В каква посока ще се развиват и какви перспективи ще се откриват през следващите десетилетия в различните икономически сфери? Решенията и отговорите предстои да открием. На изложение INTER DRONE EXPO, от 1 до 4 октомври, в Интер Експо Център.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *