Samsung представи новите си сгъваеми телефони, умни часовници, безжични слушалки и смарт пръстен

Южнокорейският гигант в електрониката Samsung проведе поредното си събитие Unpacked, на което представи най-новите си сгъваеми телефони, смарт часовници, безжични слушалки и умен пръстен.

Samsung Galaxy Z Flip 6 и Z Fold 6

Сгъваемите телефони Galaxy Z Flip 6 и Galaxy Z Fold 6 са най-тънките и леки модели в съответните си серии досега, а Samsung твърди, че са по-издръжливи от всякога. Компанията казва, че има подсилена сгъваема част, която да поддържа двойната панта, докато „подобрените слоеве“ за основния екран помагат за подобряване на сгъвката, без да намаляват здравината. И двата смартфона разполагат с Corning Gorilla Glass Victus 2, което също ги прави по-издръжливи.

Екраните са малко по-големи тази година. Основният екран е 7.6 инча, а предният е с 1 мм. по-широк. Яркостта достига 2600 нита, което е най-високата стойност за Galaxy Fold.

Що се отнася до камерата на Z Flip 6, тя е получила сериозен ъпгрейт със сензори от 50MP (широк) и 12MP (ултра-широк). Базичната памет също е увеличена от 8GB на 12GB.

Galaxy Z Fold 6 започва от 1900 щ. долара, докато Z Flip 6 започва от 1100 щ. долара.

Galaxy Watch 7 и Galaxy Watch Ultra

На специалното си събитие в Париж Samsung представи и два нови смарт часовника. Galaxy Watch Ultra е премиум моделът, проектиран за издръжливост и екстремни спортове.

Работи на голяма надморска височина (до 9000 метра), водоустойчив е до 100 метра и има титаниева рамка. Батерията издържа до 100 часа в режим на пестене на енергия.

Има функции като проследяване на тренировки за множество дисциплини, усъвършенствана зона на сърдечен ритъм, аварийна сирена и екран с висока яркост (3000 нита). Цената му е 650 щ. долата и се предлага само в 47 мм. размер.

Galaxy Watch 7 е по-стандартният модел. Той е първият часовник на Samsung с 3 нм. процесор, който е по-бърз и енергоспестяващ. Има подобрена GPS система и функции за проследяване на здравето. Може да се управлява с жестове с двойно прищипване. Цената му започва от 300 щ. долара и се предлага в размери 40 мм. и 44 милиметра.

Galaxy Buds 3 и Buds 3 Pro

Samsung представи и новите си безжични слушалки – Galaxy Buds 3 и Buds 3 Pro. Galaxy Buds 3 са по-стандартният модел. Цената им започва от 180 щ. долара.

Galaxy Buds 3 Pro са по-високият клас слушалки. Имат нов дизайн с вградени светлини. Предлагат активно шумопотискане с автоматично регулиране. Позволяват управление на звука чрез стискане или плъзгане нагоре/надолу. Цената им е 250 щ. долара.

И двата модела могат да превеждат аудио на живо в сътрудничество с приложението Interpreter, когато са свързани към телефоните Galaxy Z Flip 6 или Z Fold 6.

Samsung Galaxy Ring

Със своя смарт пръстен Galaxy Ring, Samsung навлиза в изцяло нова продуктова категория. Компанията вече беше пояснила, че това устройство (подобно на Oura Ring) е фокусирано върху здравето и благополучието, а сега имаме по-ясна представа как работи то, както и колко ще струва.

Samsung твърди, че е успяла да вмести съществуващите си сензорни технологии в по-малкия корпус на пръстен. Титановият Galaxy Ring има акселерометър, сензори PPG за измерване на кръвния поток и сензор за телесна температура. Той може да следи показатели като качество на съня, движения по време на сън, сърдечен ритъм, дихателна честота и менструални цикли.

Galaxy Ring, който работи до седем дни с едно зареждане и има калъф за бързо зареждане, ще ви струва $400. Предварителните поръчки започват още днес в САЩ. Доставката на носимото устройство ще започне на 24 юли. Друго нещо, което си струва да се отбележи, е, че ако носите Galaxy Ring и Galaxy Watch заедно, животът на батерията на първия ще издържи до 30% по-дълго, твърди Samsung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *