Новата серия motorola razr дебютира с обновен дизайн и AI-функционалности

Двадесет години след представянето на RAZR V3, Motorola представя нова версия на Razr: двата смартфона motorola razr 50 ultra и motorola razr 50.

 

И двете попълнения в новото семейство razr разполагат с огромни външни дисплеи, респективно 4,0″ и 3,6″. Нещо повече, потребителите на Razr ще могат да получат достъп до приложението Gemini на Google директно от външния дисплей, както и ще получат Gemini Advanced за 3 месеца с достъп до най-добрите модели на Google с изкуствен интелект без допълнително заплащане. Това включва и 2 TB място за съхранение в облака и Gemini в приложенията на Google като Gmail, Docs и други – с плана Google One AI Premium.

Новост на външния дисплей е и достъпът до Google Photos, което дава възможност на потребителите незабавно да споделят, разглеждат, изтриват или да добавят в “любими” изображения и видеоклипове. Това е в допълнение към специалния панел на Spotify, който позволява на потребителите да пропускат и променят песни, както и панела на Bose, който позволява по-лесно да управлявате вашите слушалки Bose.

Motorola предлага нов набор от часовникови циферблати и опции за персонализиране на външния дисплей. Потребителите могат да променят своя Desk дисплей така, че да включва ротация на текст и изображения, създавайки свой собствен модерен скрийнсейвър. Или пък могат да разнообразят екрана си с moto ai преживявания. Сред тях са Style Sync, който разработва опции за тапети въз основа на облеклото на потребителя, и Magic Canvas, който генерира зашеметяващо изображение въз основа на подадена текстова подсказка.

Новите устройства razr се отличават със смели цветове, покритие от веганска кожа и релефни очертания. С motorola razr 50 ultra потребителите могат да избират между Midnight Blue, Spring Green и Pantone цвят на годината 2024 – Peach Fuzz. Освен това се завръща Razr с цвят Hot Pink. Motorola razr 50 се откроява с цветово оформление на предната и задната част на устройството с нюанси на Beach Sand, Koala Grey и Spritz Orange от веган кожа.

Corning Gorilla Glass Victus предпазва външния дисплей от изпускане и надраскване, защитата под вода позволява на устройството да издържи на потапяне във вода на дълбочина 1,5 метра за период до 30 минути, а подобреният дизайн осигурява по-добра защита от прах.

Широката гама от настройки на Flex View дава възможност за hands-free заснемане или да запишат красив пейзаж в режим “без разклащане”, който е оптимизиран за социалните медии. За импровизирани фотосесии, Photo Booth вече е на разположение на външната и вътрешната камера, като сглобява четири снимки в готов за споделяне колаж.

Новият motorola razr 50 ultra идва с най-добрата досега технология за камера на Motorola razr, включваща 50-мегапикселова основна камера с висока разделителна способност, с възможности за moto ai камера и функции за редактиране с изкуствен интелект на Google Photos. С 50МР телеобектив потребителите могат да се възползват от 2-кратното оптично увеличение, без да губят качеството на изображението, за да заснемат портрети, които изглеждат добре, независимо дали обектът на снимката стои отблизо или отдалеч.

Освен това това устройство предлага редица функции на камерата с изкуствен интелект, включително:

  • Технология за подобряване на снимките: използва изкуствен интелект за едновременно прилагане на настройки от няколко режима на снимане в един. Механизмът настройва изображението за оптимална детайлност, яснота, светлини, сенки, цвят и ефект “боке”.
  • Адаптивна стабилизация: определя скоростта на движение по време на заснемане и динамично регулира нивото на стабилизация.
  • Action Shot (Снимка на действие):автоматично увеличава и регулира скоростта на затвора на камерата и осветеността в зависимост от различните условия на осветеност.
  • Дълга експозиция: за заснемане на артистични светлини или плавни водопади с едно докосване.
  • Супер увеличениетоправи снимките още по-добри, като подобрява резултатите чрез изкуствен интелект.

Motorola razr 50 ultra е един от първите флип телефони в света с мобилната платформа Snapdragon 8s Gen 3. Когато изпращат текстови съобщения на приятели, потребителите могат да използват нови функции, които подобряват качеството на разговорите им. Тези подобрения, вградени в Google Messages, включват: Magic Compose, която предлага отговори на текстови съобщения в различни стилове, така че потребителите да могат да се изразяват по нови, креативни начини, и Photomoji, която дава възможност на потребителите да превърнат любимите си снимки в персонализирани емотикони или стикери.

Мotorola razr 50 ultra е снабден с голяма 4000mAh батерия, която предлага 5W захранване и 15W безжично зареждане. От своя страна, motorola razr 50 притежава 4200mAh батерия и 30W TurboPower зареждане. Той има и 15W възможности за безжично зареждане, а 4nm процесор MediaTek Dimensity 7300X предлага по-добра енергийна ефективност. Освен това чипсетът подобрява оперативността на AI-базираните команди, като същевременно поддържа визуализации и нови изживявания.

В допълнение към наскоро пуснатите на пазара moto buds, Motorola представя и moto tag – малък, удобен за аксесоари Bluetooth LE тракър с Ultra Wideband, който помага на потребителите да откриват най-ценните си вещи – от портфейла до багажа – чрез мрежата на Google Find My Device.

Отличителната софтуерна платформа на Motorola, Hello UX, предлага изключително персонализирано потребителско изживяване, потапящи функционалности и интуитивен потребителски интерфейс. В допълнение към това, че сега се предлагат повече опции за персонализиране на външния дисплей на razr семейството потребителите ще продължат да се наслаждават на усъвършенствана свързаност на екосистемата със Smart Connect, безопасна среда за децата с Family Space, възможност за изключване с Moto Unplugged и цялостни настройки за сигурност с Moto Secure.

През следващите месеци Motorola ще представи няколко нови възможности на moto ai:

  • С едно просто подканване “Catchme up” (в превод на български “Обобщи ми”), потребителите ще получават приоритетно обобщение на личните съобщения.
  • Когато потребителят каже “Pay attention”(в превод на български “Обърни внимание”), устройството ще позволява мигновено записване на разговори, като автоматично ще ги транскрибира и обобщава.
  • Командата “Rememberthis” (в превод на български “Запомни това”) ще улавя моменти на живо или информация на екрана, като ги запазва автоматично с детайли, генерирани от изкуствен интелект. Информацията ще се съхранява на устройството на потребителя.

Освен това потребителите ще имат достъп до moto ai навсякъде на телефона си, независимо дали се нуждаят от помощ, бързи предложения и отговори на въпроси, включително насоки за използване на устройството или по-сложни запитвания с помощта на Gemini от Google Cloud.

За потребителите в България, motorola razr 50 ultra e наличен от 25-и юни, и може да бъде закупен във всички телекоми и специализирани магазини за потребителска електроника.

Motorola razr 50 ще бъде пуснат в България през месец юли и ще може да бъде закупен във всички телекоми и специализирани магазини за потребителска електроника.

Moto tag ще бъде пуснат в продажба в магазините за потребителска електроника в България през месец юли.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *