Sony представи новия смартфон Xperia 10 VI

Разработен да издържа на дълги и вълнуващи преживявания, с интегрирани предни стерео високоговорители за още по-широк динамичен обхват

 

Sony представи новия смартфон в средния ценови клас – Xperia 10 VI. Оборудван с батерия с голям капацитет, с живот до два дни, и лек корпус, телефонът е разработен както за удобство, така и за лесна употреба, дори и с една ръка. Той е снабден с водоустойчив дисплей и стъкло Corning Gorilla Glass Victus, които гарантират неговата дълготрайна устойчивост. Благодарение на подобрените характеристики на чипсета и оптимизираното захранване на батерията, времето в режим на непрекъснато видео възпроизвеждане е удължено с приблизително 10% в сравнение с предходния модел. Xperia 10 VI е оборудван с новото приложение “Video Creator” за бързо създаване на видеоклипове чрез възможностите за леснo заснемане и редакция на съдържание. Предните стерео високоговорители са подобрени в сравнение с предходния модел и са с по-голям капацитет на звука и по-широк динамичен обхват. С това се постига по-ясен звук и по-добри характеристики в басовия и високия регистър.

Батерията на Xperia 10 VI остава в отлично състояние в продължение на три години благодарение на технологиите за зареждане на Sony, разработени да съхраняват експлоатационните ѝ характеристики за по-дълго време. Функцията Battery Care предпазва от презареждане, а Xperia Adaptive Charging непрекъснато следи процеса, за да се избегне нежелано натоварване. Поддържа се и по-висока скорост на зареждане.

Размерът на корпуса е 155mm по дължина и 68mm в широчина, като така се улеснява оперирането с устройството. Задният панел използва матова, млечнобяла полу-прозрачна смола, чрез която се постига мек завършек на дизайна. Освен че е с клас на устойчивост на вода и прах IP65/68, дисплеят е с Corning Gorilla Glass Victus – стъкло, със забележителна устойчивост на пръски и надраскване.

С помощта на мобилната платформа Snapdragon 6 Gen 1, подобрените характеристики на чипсета и оптимизираното захранване на батерията се намалява потреблението на енергия. Подобрява се максималното време в режим на продължително възпроизвеждане на видеоклипове, което се удължава с приблизително 10% в сравнение с предходния модел.

‘Video Creator’ позволява бързо и лесно да създаване на видеоклипове от съдържанието в галерията. Избирате желаните файлове и настройвате времето на възпроизвеждане, като така успявате да оформите готово видео за по-малко от минута.

Двойната задна камера осигурява голяма гъвкавост, благодарение на трите поддържани фокусни дължини (16mm, 26mm, 52mm) за различни видове снимки. С 2x оптично приближение, можете да снимате обектите отблизо, без да се притеснявате, че ще влошите качеството на изображението. Смартфонът предлага и функция за избор на цветови ефекти, така че да заснемате чрез предварително зададени цветови характеристики. По този начин се избягва необходимостта от детайлна последваща редакция на изображението, така че то може да бъде качено направо в социалните медии.

Оптичната стабилизация на изображението (OIS) не се ограничава само до снимките; тя е също толкова ефективна и при заснемането на видеоклипове. Работи както за широкоъгълната 26mm камера, така и за 52mm. Дори записани в движение, ексклузивната технология Optical SteadyShot гарантира ясни и стабилни видеоклипове.

Xperia 10 VI разполага с базирана на AI технология за засичане на сцената, която самостоятелно избира оптималните настройки за заснемане на идеалния кадър.

А за заснемане на селфита трябва просто да покажете дланта си на камерата, с което автоматично стартирате 2-секунден таймер за самозаснемане.

Предните стерео високоговорители предоставят по-широк динамичен обхват в сравнение с предходния модел. Така се наслаждавате на естествено балансиран звук с по-добър висок и басов регистър. В допълнение, 6.1-инчовият Full HD+ OLED дисплей разполага с ‘Triluminous Display for mobile’, който включва технология, разработена за телевизорите Sony BRAVIA.

Xperia 10 VI поддържа Bluetooth свързаност, включително LDAC, и включва 3.5mm жак, за да се наслаждавате на висококачествено аудио както с кабелни, така и с безжични слушалки. Освен това DSEE Ultimate, който използва патентованата AI технология на Sony, възпроизвежда звука от стрийминг услуги, с качество, еквивалентно на висока резолюция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *