Meze представи новите си слушалки ALBA и 105 AER на High End Expo в Мюнхен

На провелото се преди дни в Мюнхен High End Expo румънската компания за аудио техника Meze Audio представи два нови модела висококачествени слушалки. Това са елегантните 105 AER и вмъкващите се в ухото ALBA. High End е най-голямото аудио изложение в Европа и едно от най-големите в света. През тази година то привлече над 22 хиляди посетители и 513 изложители от 41 страни. Събитието е изключително важно за индустрията, тъй като представя най-новите технологии и продукти от висок клас в областта на аудио оборудването.

105 AER

Моделът следва основните елементи от дизайна на своя предшественик 109 Pro, но включва редица съществени модификации. Те подчертават още по-добре уникалното му звучене и дизайн. В добавка 105 AER са и много по-достъпни.

На външен вид, слушалките имат подобна структура, като 109 Pro, а тяхната V-образната двойна диадема и велурените подложки за уши са почти същите. 105 AER обаче се отличават значително по дизайна на високоговорителя. Той е с подобен 50-милиметров динамичен модул, но вместо берилиевото покритие, тук имаме покритие от PEEK полимер. Рамката от своя страна е изработена от ABS вместо от алуминий.

Всичко това оказва влияние върху звуковите характеристики на слушалките и създава по-емоционално ангажиращ звук, който се съчетава лесно с всяко устройство. Акценти при модела са голямата звукова сцена, доброто пространствено изображение, леко смекчените високи честоти и по-силният бас. Тежестта е 336 гр., честотният диапазон – 10 Hz – 25 kHz, a импедансът – 42 Ohm.

ALBA

Новите вмъкващи се в ухото (т.нар. IEM) слушалки на Meze, също представени на High End Munich, доразвиват предишния модел на компанията – ADVAR. За разлика от него обаче, те са изработени от нови материали като цинкова сплав и анодизиран алуминий. Освен това конекторите са променени от MMCX на 2-пинови.

В превод от латински alba означава зора и именно това е усещането, което румънската компания се е опитала да пресъздаде с чисто белия дизайн на тялото, завършващо с цветни елементи, придаващи визия на перла. Добавени са и нови аксесоари, като персонализиран USB-C адаптер със собствен DAC/усилвател. Слушалките имат честотен диапазон от 15 Hz-25 kHz и импеданс 32 Ohm.

“Със своето чудесно съотношение между качествен звук и достъпна цена новите слушалки, представени от Meze Audio, са много подходящи за българския пазар. У нас вече има интерес към този иновативен бранд, а двата нови модела ще се предлагат в България веднага щом бъдат пуснати в продажба на международния пазар” – споделя Антон Генчев, бранд мениджър на българския вносител на аудио техника V System.

Интервю с основателя на Meze Audio Антонио Мезе можете да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=cpRNd4RoWrA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *