Sony обяви най-новия си премиум смартфон Xperia 1 VI

Най-новите AI технологии подобряват камерата и дисплея, а с мощната нова телефото камера с варио обектив заснемате висококачествени кадри от далечно разстояние  

 

Sony представя своя нов премиум смартфон Xperia 1 VI, оборудван с телефото камера с оптично приближение. Тя позволява снимки от далечно разстояние с отличен детайл и до x7.1 приближение с помощта на широка и удобна фокусна дължина от 85mm до 170mm. Усъвършенстваният обектив на камерата гарантира висококачествени изображения от всяка фокусна дължина и осигурява създаването на вълнуващи професионални портрети с красиво боке. За широкоъгълната 24mm камера е използван сензор “Exmor T for mobile”, който предлага отлични експлоатационни характеристики при ниска осветеност и високоскоростен AF (автофокус), използващ проследяване с базирана на AI технология за разпознаване на човешката фигура.

Дисплеят е подобрен с помощта на AI технологията за коригиране на изображението “Powered by BRAVIA”, която възпроизвежда същото качество на картината като на телевизорите Sony BRAVIA, а високоговорителите са обновени за още по-високо качество. А с до два дни живот на батерията, Xperia 1 VI предлага напълно премиум смартфон изживяване.

Професионална фотография с помощ от AI

Сензорът Exmor T for mobile, разработен от Sony е използван в Xperia 1 VI за 24-милиметровата камера, се комбинира с AI технологиите за обработка, за да достави качество на изображението, еквивалентно на това на пълноформатните фотоапарати. Той позволява по-малко шум и по-голям динамичен обхват и при ниска осветеност, а вие заснемате видео клипове, изпълнени с експресивни кино цветове.

Вече и с x7.1 приближение – телефото обективът с оптично приближение и фокусна дължина от 85mm до 170mm и телефото макро фотография с максимално увеличение от приблизително 2x и минимално фокусно разстояние от 4cm, дори и без отделен макро обектив.

Камерата използва оптично приближение, което помага за постигане на значително увеличение и улавяне на изображения с висока разделителна способност на отдалечени обекти с безкомпромисно качество на кадъра както за телефото макро, така и за портретна фотография. Също така телефото макро фотографията използва предимствата на варио обектива при заснемане на кадри в близък план и позволява на потребителите да улавят изображения, които се характеризират с яснота на детайлите и изразено боке, надхвърлящи зрителната острота на невъоръженото око. Тази възможност позволява улавянето на фини детайли, като тичинките на цветята например, за изключително изразителни и въздействащи кадри.

Ново AF проследяване с разпознаване на човешката фигура – AI функционалност, разработена за фотоапаратите от серията Alpha

Задната камера интегрира AI технологии за разпознаване на човешкия скелет, които позволяват прецизно AF проследяване дори и в трудни за заснемане ситуации, включващи потенциални препятствия, които закриват видимостта към обекта. С тази високотехнологична функция се гарантира последователно и точно проследяване и оптимизирано заснемане на изображения в различни среди.

Ново приложение на камерата, което позволява на потребителите да изразяват себе си лесно и интуитивно

Приложението за камера на Xperia 1 VI е изцяло обновено и включва лесен за използване интерфейс, създаден за безпроблемно навигиране. Това подобрение приоритизира удобството, без това да е за сметка на различните налични креативни инструменти, като например специалните режими на заснемане като PSM и възможните за персонализация цветови настройки като “Creative Look”. Също така функцията touch tracking вече може автоматично да променя настройките за яркостта и цветовете. В комбинация с новия режим Pro Video, който предлага подробен контрол на настройките за видеозапис, потребителите могат лесно да правят както снимки, така и видеоклипове с интуитивен контрол и висока прецизност.

Нов по-интелигентен и по-ярък дисплей

Дисплеят на Xperia 1 VI е Powered by BRAVIA и използва базирана на AI технология за ремастериране за подобряване на контраста, цвета и яснотата. Тази технология работи както за Вашето собствено съдържание, така и за стрийминг услугите.

За по-лесно гледане при ярка светлина, новият дисплей е 1.5 пъти по-ярък от този на предходния модел. Новата функция Sunlight Vision осигурява по-добра видимост на открито, като не само увеличава яркостта на картината, но и извършва AI обработка на изображението, за да се избегне прекомерно експониране в светлите зони, като анализира кадрите и околната светлина в реално време.

Премиум звук  на високоговорител и със слушалки

С новия премиум 3.5mm аудио жак за кабелни слушалки, висококачествен високоговорител и иновативни аудио технологии, Xperia 1 VI дава на любимата Ви музика ясният и качествен звук, който тя заслужава, независимо дали използвате кабелни или безжични слушалки, или стерео високоговорителите.

Характеристиките на високоговорителите са значителни подобрени. Чрез намаляване на изкривяването при високите честоти и оптимизация на ниските честоти се получава завладяващо аудио изживяване.

Xperia 1 VI притежава най-новите аудио технологии и формати, включително High-Resolution Audio, High-Resolution Audio Wireless, LDAC, Bluetooth LE Audio (Low Energy) и Snapdragon Sound. Когато телефонът е свързан с определени модели безжични слушалки, активирането на режим AAC (Advanced Audio Coding) Connection допълнително подобрява качеството на звука, за да се наслаждавате на музиката без прекъсване.

Най-високият капацитет на батерията в цялата серия Xperia 1

Голямата и ефикасна 5000 mAh батерия е предназначена да поддържа до два дни типично потребление, олекотеният й корпус е по-тънък от тези на предходните модели Xperia. Комбинацията от използването на компонент за разсейване на топлината в изпарителна камера, нов дисплей с по-ниско потребление на енергия и уникална технология за енергийна ефективност, позволява непрекъснато видео възпроизвеждане в продължение на над 36 часа – приблизително два пъти повече в сравнение с предходни модели.

Батерията не само поддържа бързо зареждане, с което се постига приблизително 50% капацитет само за 30 минути, но и Battery Care и Xperia Adaptive Charging, които гарантират, че батерията не се претоварва при зареждане, като Ви осигурява четири години отлично състояние на батерията. Освен това Xperia 1 VI поддържа новия безжичен стандарт Wi-Fi 7. Този най-нов стандарт позволява високоскоростен обмен на данни и подобрява потребителското преживяване.

Функции, с които всеки може да освободи своята креативност

Ултра-интелигентната мобилна платформа Snapdragon 8 Gen 3 разкрива нов свят от възможности. Мощният процесор подобрява AI функциите на Xperia 1 VI, като осигурява камера, аудио, гейминг изживяване и дисплей без конкуренция на пазара.

Нови функции на Game Enhancer: “FPS Optimizer”

FPS Optimiser динамично оптимизира CPU потреблението и кадровата честота въз основа на игровата среда. Сензорният вход е подобрен, като се предлагат три скорости на проследяване и две нива на прецизност на засичане на докосване, което гарантира неповторими гейминг изживявания, както при геймплей, така и при стрийминг на живо, когато бързите реакции са задължителни. Snapdragon и Snapdragon 8 Gen3 Elite Gaming поддържат бърза и плавна игра, както и гледане на видео клипове.

Изискан и приятен на допир дизайн

Xperia 1 VI разполага с текстуриран завършек на задния панел за по-голямо удобство, функционалност и красота. С него се осигурява по-добър захват, а вдлъбнатата микрообработка на твърдото стъкло, в комбинация с матирания завършек, го прави по-устойчиво на пръстови отпечатъци и надраскване на повърхността в сравнение с други материали.

Камерата е изработена със здрава метална основа и е с компактна функционалност, като използваните дизайн и цвят се сливат перфектно с устройството за цялостен премиум вид.

Моделът се предлага в различни цветове, от които можете да изберете подходящия за Вашия стил: черен, платинено-сребрист и зелено каки.

Екологичен и приобщаващ

Продуктовата опаковка на Xperia 1 VI и основните компонентите в нея са изработени от собствения Sony Original Blended Material, състоящ се от бамбук, влакна от захарна тръстика и рециклирана хартия, което позволява направата на опаковка изцяло без пластмаса. По пътя към екологичната устойчивост и по-ниско потребление на пластмаса, обикновеното тиксо за запечатване на транспортните кашони е заменено с хартиено.

В допълнение, приблизително 85% от суровините за някои от частите, използвани за основния корпус, са екологично чисти смоли (рециклирани, на растителна основа и др.), включително SORPLAS – огнеупорна рециклирана пластмаса, разработена от Sony.

Ние работим за това да помагаме на планетата и хората. От функцията Voice Control до по-голeмия размер на шрифта, Xperia 1 VI предлага различни функции за достъпност, които позволяват на всеки да общува свободно, независимо от индивидуалните си нужди. Например, Xperia 1 VI включва функция, използваща специфични звуци, които информират потребителите за хоризонталните параметри на камерата по време на снимки. Освен това Sony въвежда уникални подобрения към функцията на Android ‘TalkBack’, с които гарантира, че менютата на дисплея се четат в удобна за потребителя последователност, като подобрява достъпността за всички потребители.

Style Cover кейс със стойка за Xperia 1 VI (XQZ-CBEC)

Специалният кейс за Xperia 1 VI включва захват за лесна употреба и стабилност по време на снимки. С новата каишка, включена в комплекта, получавате още по-голяма стабилност. Стойката също така поддържа както хоризонтална, така и вертикална ориентация за допълнително удобство. Гърбът на кейса копира функционалния приятен на допир дизайн на смартфона, така че дори и с поставен кейс оригиналният дизайн на Вашето устройство остава непроменен. Можете да изберете между 3 цвята, които се комбинират с цвета на корпуса. За част от кейса също е използвана SORPLAS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *