OpenAI добавя функция за запомняне в ChatGPT

Използването на AI чатботове като ChatGPT за увеличаване на продуктивността зависи от включването на колкото се може повече информация във всяка текстова подкана. Само така потребителите могат да получат желаните резултати.

Въпреки ползите, този процес може да отнеме много време за писане на повтарящи се факти и описания. Именно в такива ситуации е необходима новата функция “Memory”, която OpenAI въвежда за всички платени абонати на ChatGPT.

Тя позволява на чатбота да помни всички полезни сведения или информация, предоставена от потребителя, които биха могли да се окажат полезни при формулиране на следващи отговори. Използването на функцията е лесно като започнете нов чат и кажете на ChatGPT всичко, което бихте искали да помни.

За да активирате “Memory”, кликнете върху профила си в долната лява част на екрана, след което изберете Настройки, Персонализация и след това превключете на включено. Ако предпочитате да не споделяте личната си информация, можете да включите или изключите “Memory” в настройките, както и да изтриете отделни спомени.

Функцията в момента е налична за всички абонати на ChatGPT Plus, с изключение на тези в Европа и Южна Корея. Според изявление на компанията, скоро тя ще е налична за Team, Enterprise и GPTs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *