Sony представя новата серия продукти за домашно аудио BRAVIA Theatre

Sony обновява своята серията BRAVIA, разработена като марка за гледане на филми, за да обогати най-доброто кино изживяване у дома. Компанията има задълбочени познания за изкуството на заснемането. Богатата гама продукти на Sony, в т.ч. цифрови кино камери, професионални монитори и слушалки, се използва масово от професионалистите в кино индустрията. Продуктите BRAVIA са с изключително качество на картината и звука и пресъздават реалистично съдържанието, сякаш сте в кино зала. Допълващите се функции и дизайн на BRAVIA TV и продуктите за домашно аудио BRAVIA Theatre позволяват на потребителите по-лесно да избират и комбинират пълен пакет технологии.

 

BRAVIA Theatre: завладяващо аудио като на кино, в комфорта на Вашия дом

Sony използва опита си във филмовата индустрия от професионални камери и монитори до продуциране и разпространение на филми, за новата серия продукти за домашно аудио BRAVIA Theatre. Тя постига същата акустика като пред големия екран, където звукът се излъчва от много на брой високоговорители, разположени на тавана и стените, създаващи локализирано звуково поле. Компанията съобразява тези особености с обстановката у дома, за да предостави същото завладяващо изживяване, но от дивана във всекидневната.

„С огромно удоволствие представяме новите модели BRAVIA TV и продукти за домашно аудио BRAVIA Theatre, с които въвеждаме нови вълнуващи функции и пренасяме филмовото изживяване у дома. Серията е резултат от десетилетия работа в областта на производството и разработката на професионално оборудване, както и на продуцирането и разпространението на филми. Вложихме този безпрецедентен опит, за да създадем истинска революция в аудио системите за домашно кино ” – споделя Йошихиро Оно, оглавяващ бизнеса с домашни забавления на Sony Corporation.

Основни технологии и функции на продуктите за домашно аудио BRAVIA Theatre home за 2024

・360 Spatial Sound Mapping

С помощта на Sony технологията на 360 Spatial Sound Mapping се създават множество виртуални високоговорители на места, където всъщност няма физически такива, като например над главата или отстрани. Това създава 360-градусово пространствено аудио изживяване с широко аудио поле, оптимизирано за конкретното разположение на дома. То ви обгръща със звук от всички страни като в кино салон без необходимост от инсталиране на допълнителна техника на тавана или стените. Новите модели BRAVIA Theatre Bar 9 и BRAVIA Theatre Bar 8 елиминират нуждата от задни високоговорители и ги заместват само с една единствена саундбар система, чрез която да се насладите на 360 Spatial Sound Mapping. BRAVIA Theatre Quad осигурява по-широк съраунд звук с 4 елегантни високоговорителя.

・Sound Field Optimization

Продуктите BRAVIA Theatre са съвместими с функцията Sound Field Optimization, която автоматично настройва всеки високоговорител в зависимост от помещението. Това Ви помага да намерите оптималното място, на което да разположите своята система, така че да изживеете магията на кино озвучаването а си.

・Acoustic Center Sync

Acoustic Center Sync синхронизира саундбара Ви с телевизора, за да може звукът да е прецизно настроен спрямо действието на екрана. Когато комбинирате телевизори BRAVIA с продуктите BRAVIA Theatre, функцията Acoustic Center Sync смесва звука от високоговорителите на телевизора с този от саундбара, пресъздавайки истинско кино изживяване, при което звукът сякаш излиза директно от телевизионния екран.

・Voice Zoom 3

Ако комбинирате аудио продуктите BRAVIA Theatre home със съвместими телевизори BRAVIA, новият Voice Zoom 3 на Sony разпознава човешкия диалог чрез AI алгоритъм и регулира силата на звука, за да може и най-тихият диалог да се чува силно и ясно.

Настройките на Voice Zoom 3 и аудио продуктите от серията BRAVIA Theatre, свързани към BRAVIA, могат да бъдат управлявани чрез новото приложение BRAVIA Connect App (преди Home Entertainment Connect App) без показване на лентата с менюто върху телевизионния екран, докато гледате филм.

・Допълнителни високоговорители

Чрез добавяне на безжичен субуфер или задни високоговорители, можете да се насладите на дълбок бас и още по-добър съраунд звук. Оборудвани с мощен 180mm говорител и пасивен излъчвател с 300W басов звук, субуферите SA-SW5 или SA-SW3 могат да бъдат поставени навсякъде, благодарение на възможността за безжично свързване. Модел SA-RS5 са безжични задни колони с вградена батерия и високоговорител насочен нагоре, които могат да бъдат поставяни на различни места, тъй като няма нужда да бъдат свързани към източник на захранване. С функцията 360 Spatial Sound Mapping ще се насладите на още по-ясен и широк звук благодарение на допълнителните виртуални високоговорители.

・BRAVIA Theatre U

Новият високоговорител тип “яка” на Sony доставя завладяващ звук, който създава усещането за лично аудио преживяване, но без необходимост от слушалки. Можете да изживеете магията на големия екран без да се притеснявате за околните. Потопете се в Dolby Atmos звук, като свържете със съвместими модели телевизори BRAVIA TV с функция 360 Spatial Sound на Sony. Свържете два високоговорителя BRAVIA Theatre U към един телевизор или друго устройство с помощта на функцията Speaker Add. Всеки зрител може да се наслади на ясен съраунд звук със свободата да настрои силата на звука на предпочитаното от него ниво.

 ・Съвместимо с IMAX Enhanced и Dolby Atmos:

BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 и Quad не само поддържат водещите стандарти за аудио технологии в бранша, включително Dolby Atmos аудио и DTS:X, но имат и IMAX Enhanced сертификация.

IMAX:

“С вълнение представяме на зрителите неповторимото кино изживяване у дома и отвъд него с новите телевизори BRAVIA с IMAX Enhanced сертификация и продуктите за домашно аудио BRAVIA Theatre”, споделя Викрам Арумили, старши вицепрезидент и Генерален директор Стрийминг и потребителски технологии към IMAX. “IMAX Enhanced е създаден да съхрани и подчертае визията на филмовите творци. С новия си разширен каталог Sony добавя нови начини, по които могат да изпитат силата на IMAX чрез някои от най-култовите филми.“

Dolby:

“Разказването на истории е в сърцето на всичко, което правим в Dolby,” каза Махеш Балакришнан, вицепрезидент домашни забавления към Dolby Laboratories. “С Dolby Vision и Dolby Atmos творците разполагат с по-широк набор от инструменти за работа, за да може зрителите да преживеят историите точно така, както са били замислени. Благодарение на комбинацията от най-добрите за този клас инженерни технологии на Sony и водещите в индустрията иновации на Dolby, потребителите могат да се насладят на истински Dolby изживявания от любимите си Sony BRAVIA и BRAVIA Theatre устройства.”

Екологични инициативи

 Sony се движи по стъпките на екологичния си план „Road to Zero“, който цели да постигне нулево въздействие върху околната среда чрез своите дейности и жизнения цикъл на продуктите до 2050г. В унисон с тази визия, BRAVIA и BRAVIA Theatre търсят тези иновации, които осигуряват най-доброто кино изживяване за зрителите, но пренесено у дома, като същевременно допринасят за намаляване на екологичното въздействие, както е описано по-долу.

Намаляване на количеството използвана нова пластмаса:

Изборът на материал оказва особено силно въздействие върху качеството на звука. Sony инвестира години в разработването на единствена по рода си рециклирана пластмаса. Тя е едновременно щадяща околната среда и подходяща за създаването на висококачествени аудио продукти. Продуктите за домашно аудио BRAVIA Theatre използват именно нея в своята конструкция. Тъканите, използвани в продуктите за домашно аудио BRAVIA Theatre, са от рециклирани PET бутилки. Материалите са внимателно подбрани за възможно най-добро качество на звука, дизайн, текстура и цвят.

Ангажимент за по-голяма достъпност

Със своята дейност Sony се стреми да допринесе за изграждането на едно истински приемствено общество, като създава продуктите си, така че да бъдат достъпни за хора с различни потребности. Продуктите BRAVIA и BRAVIA Theatre са разработени така, че всички потребители да се насладят на магията на киното, независимо от тяхното увреждане или възраст.

За да могат хората с увредено зрение да настроят продуктите за домашно аудио BRAVIA Theatre, издигната квадратна рамка на опаковката обозначава мястото на QR кода за приложението BRAVIA Connect, което поддържа функция за изчитане на екрана. Тактилно покритие върху задния панел на BRAVIA Theatre Bar 9 и 8 посочва eARC HDMI терминала за свързване на телевизор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *