OnePlus пуска AI Eraser и подготвя още функции с изкуствен интелект за своите смартфони

OnePlus обяви нов инструмент за редактиране на снимки с изкуствен интелект, следвайки стъпките на Google и Samsung. Новият инструмент AI Eraser идва за OnePlus 12, 12R, 11 и други устройства.

AI Eraser може да премахва обекти от снимки и да генерира фон, който да се смесва с останалата част от изображението. Той ще бъде наличен на OnePlus 12, OnePlus 12R, OnePlus 11, OnePlus Open и OnePlus Nord CE 4 от този месец. Компанията казва, че използва своя собствена модел за захранване на AI Eraser и планира да въведе повече функции на AI по-късно тази година.

Досега OnePlus беше един от малкото производители на смартфони, които не използваха генеративния AI като основно средство за увеличаване на продажбите. За сравнение, най-големите конкуренти на компанията – Samsung и Google – вече са представили няколко инструмента, задвижвани от AI.

Съобщението на OnePlus е поредният знак, че генеративният AI е предназначен да играе по-голяма роля в предстоящите смартфони. Очаква се Apple също да обяви нови функции, базирани на AI, като част от следващото си голямо обновление на iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *