Lenovo представи първия по рода си протопип на лаптоп с прозрачен дисплей

Lenovo представи своя нов концептуален лаптоп ThinkBook по време на Mobile World Congress (MWC 2024) в Барселона. Устройството може да се превърне в първия в света лаптоп с прозрачен дисплей и прозрачна, отделяща се клавиатура. Той идва със 17,3-инчов Micro-LED и безрамков екран.

Под прозрачната клавиатура единствената видима повърхност е дизайнът на подложката, който прави буквите и клавишите да плават над него. Тъй като това също е екран, прозрачната клавиатура премахва тактилното усещане за натискане на клавишите, заменено от гладка повърхност и усещането за докосване на стъкло.

Новият лаптоп на Lenovo има прозрачна и отделяща се клавиатура, която се превръща в дъска за рисуване. Устройството идва с писалка, а клавиатурата изчезва, когато потребителите я изключват, за да включат възможностите на дъската за рисуване. Тъй като устройството използва технологията Micro-LED,  високата й наситеност на цветовете и контраст с яркост на екрана 1000 nit позволяват оптимална видимост както в закрити помещения, така и на открито. Така че потребителите могат да го използват по всяко време, навсякъде, без да напрягат очите си.

Вижте повече в прикаченото видео:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *