Orbic представи първия в света електрически велосипед с 5G и изкуствен интелект

Orbic обяви днес пускането на първия в света eBike с 5G и изкуствен интелект, оборудван с технология за избягване на обекти и катастрофи. Новата технология на компанията активно следи заобикалящата среда и предупреждава колоездачите за потенциални опасности, като например насрещно движещи се превозни средства.

Представена на Световния мобилен конгрес в Барселона, тази новаторска технология дава началото на нова ера в областта на интелигентния транспорт с акцент върху безопасността на колоездачите, усъвършенстваната 5G свързаност и екологичната устойчивост.

“Представянето на 5G е-велосипеда на Orbic на MWC в Барселона е част от нашата линия, внедряваща усъвършенствани технологии за разширяване на свързаността и подобряване на потребителското изживяване” – сподели Майк Нарула, президент и главен изпълнителен директор на Orbic.

“Чрез интегрирането на 5G свързаност и AI технология ние се стремим да предефинираме изживяването при каране на велосипед, като го направим по-безопасно, по-свързано и екологично отговорно, независимо дали става въпрос за градски улици, крайградски квартали или предизвикателния терен на планинските пътеки. Електрическият 5G велосипед представлява значителен скок напред в електронната мобилност и ние сме развълнувани да представим тази нова технология в градовете по целия свят” – допълва още той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *