OpenAI добави памет към ChatGPT

OpenAI обяви, че ще добави функция за памет към своя изкуствен интелект ChatGPT. Това ще позволи на бота да запомня важни лични детайли от предишни разговори и да прилага този контекст към текущите запитвания.

Можете да кажете на ChatGPT да запомни нещо конкретно, като например алергията на вашето дете към фъстъци или как предпочитате да подписвате имейлите си. Той автоматично ще съхранява тези данни и ще ги прилага към бъдещи разговори и задачи.

Освен това, системата ще събира информация с течение на времето. Целта е чатботът да става по-интелигентен и, което е още по-важно, да се настрои към специфичните нужди на потребителя.

Всеки персонализиран GPT ще има своя уникална памет. OpenAI дава за пример Books GPT, който ще помни кои книги сте прочели и какви жанрове ви харесват.

Компанията уверява потребителите, че те ще имат контрол над паметта на ChatGPT и че системата е обучена да не запомня автоматично определени чувствителни теми, като здравни данни. Ще бъде възможно просто да кажете на бота да забрави нещо и той ще го направи.

Тази функция е в бета версия за сега и е достъпна за “малък брой” безплатни и Plus потребители на ChatGPT тази седмица. Компанията ще сподели планове за по-широко пускане в бъдеще.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *