Решителен и бърз: AOC GAMING Q27G4X

AGON by AOC – една от водещите световни марки за гейминг монитори[1]  и ИТ аксесоари – разширява продуктовата си линия AOC GAMING, като добавя и QHD модел към серията G4 – достойният наследник на всепризната G2 серия. 27-инчовият (68 cm) AOC GAMING Q27G4X разполага с Fast IPS панел, изключителна визуална острота, благодарение на своята QHD (2560×1440) резолюция, впечатляваща честота на опресняване от 180 Hz, време за реакция до 1 милисекунда GtG и Adaptive-Sync за конкурентно гейминг изживяване от най-висок клас. Неговият дизайн, вдъхновен от необичайната естетика на стелт самолетите и техния изсечен силует, прави наскоро представената G4 серия по-елегантна от всякога. Q27G4X със сигурност ще привлече различни регулярни играчи и вдъхновени състезателни геймъри, защото се позиционира в златната среда по отношение на размер и разделителна способност в комбинация с изключителна стойност. Благодарение на Fast IPS панелa с точни цветове и широки ъгли на видимост, Q27G4X се справя отлично и с ежедневните задачи.

Без компромиси

Мониторите често надживяват повечето други компютърни компоненти, така че изборът на надежден, издръжлив и атрактивен геймърски монитор, подходящ за всяка работна, учебна или гейминг задача, трябва да бъде без излишно замисляне. AOC GAMING Q27G4X е перфектният кандидат, благодарение на своя 27-инчов Fast IPS панел, съчетаващ изключителна точност на цветовете и обширен цветови диапазон с висока честота на опресняване от 180 Hz и кратки времена за реакция до 1 милисекунда GtG. Благодарение на своя 10-битов панел, мониторът постига широка цветова гама и може да възпроизведе 1,07 милиарда цвята. Сертифициран с VESA DisplayHDR 400, Q27G4X има възможността да получава HDR10 сигнал и да възпроизвежда HDR съдържание, като по този начин подобрява играта и видео визуализациите с допълнителна яркост и наситени цветове. Плътността на пикселите от 109 ppi означава по-голяма яснота на текста, както и по-изострени ръбове и детайли при игра. Съвременните масови графични процесори вече са в състояние да постигнат високи честоти на опресняване с QHD резолюция при повечето актуални гейминг заглавия с интензивно действие, което позволява на потребителите да се насладят на по-плавно игрово изживяване. Предимствата на наситените и живи цветове ще блеснат, когато гледате филми или играете игри, но също и когато стриймвате или редактирате изображения/видео и създавате съдържание.

Свеж дизайн за превъзходство в електронните спортове

Точно както наскоро обявените Full HD модели 24G4X и 27G4X, QHD моделът Q27G4X също се предлага в запомнящ се дизайн, наподобяващ стелт самолет с отчетливи линии и триъгълни форми, за да разчупи иначе монотонната равна повърхност. Основата на стойката е още по-компактна в сравнение с предишното поколение, заема по-малко площ на бюрото и осигурява на геймърите достатъчно пространство да движат мишката с бързи и дори хаотични движения, когато се състезават на най-високо ниво в електронните спортове. Без излишни ярки цветни акценти, мониторът се вписва красиво в много различни гейминг пространства.

По-добър не само отвън, но и отвътре

Промените в дизайна засягат не само външния вид, но и вътрешния. Предвид обратната връзка на потребителите, AGON by AOC представя по-добър и по-интуитивен екранен дисплей (OSD: On-Screen Display), който дава възможност на геймърите да персонализират своето визуално изживяване с лекота. Също така, потребителите могат да променят настройките на монитора и други периферни AGON by AOC гейминг устройства според предпочитанията си с помощта на  елегантния, лек софтуер AOC G-Menu. Допълнителни функции подобряват гейминг изживяването. Например, новият интелигентен мерник може да промени цвета на точката на прицелване спрямо фона, което позволява на геймърите да виждат и се прицелват в центъра, дори ако играта не предлага фиксиран мерник, което им дава предимство в състезателните игри.

Превъзходна ергономичност и отговорна опаковка

AOC GAMING Q27G4X е значителна стъпка напред в устойчивия и комфортен гейминг. Този модел се предлага в екологично чиста опаковка с хартиена подложка, което значително намалява въглеродния му отпечатък.

Ергономичната стойка предлага цялостни настройки – височина, въртене, наклон и обръщане – и осигурява оптимален комфорт за гейминг, работа или учене. Flicker-Free технологията и LowBlue режимът осигуряват комфорт на очите при продължително използване. Мониторът предлага опция за монтиране на VESA и е идеален за инсталации с няколко дисплея благодарение на своя 3-странен безрамков дизайн. За пълно гейминг изживяване мониторът включва вградени говорители и изход за слушалки.

Цени и наличност

AOC GAMING Q27G4X се предлага с 3-годишна гаранция и ще бъде наличен от февруари 2024 г. на препоръчителна цена на дребно от 527 лв. с ДДС.

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2023 Q1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *