HONOR променя бъдещето на смартфон фотографията с Falcon

Търсенето на безогледални фотоапарати расте стремглаво благодарение на неустоимите им характеристики, привличащи всякакъв тип фотографи, независимо от нивото и уменията им. През последните години безогледалните фотоапарати продължават да получават хардуерни надстройки, което ги прави предпочитан избор за фотографите ентусиасти. Едно от забележителните им подобрения е способността им да надхвърлят границите на скоростта на затвора. Подобряването на механизма и по-високите скорости на затвора позволяват на безогледалните фотоапарати да заснемат изображения в бърза последователност и ефективно да замразят бързо движещи се обекти, което намалява замъгляването на движението. Тези възможности се оказват особено полезни както в екшън и спортната фотография, така и в дивата природа, където способността за улавяне на бързодвижещи се обекти е от решаващо значение.

В отговор на растящата популярност на спортографията и нарастващото значение на изкуствения интелект (AI), смартфон производителите посветиха значителни усилия за подобряване на скоростта на заснемане и яснотата на изображението. Предвид тази тенденция, HONOR проактивно предприе стъпки в иновациите на камерите и поведе индустрията. Чрез интегриране на AI технология в смартфон фотографията и внедряване на значителни надстройки както на хардуера, така и на софтуера, HONOR се стреми да предостави професионални фотографски възможности на смартфоните, даващи възможност на потребителите да улавят вълнуващи спортни моменти с изключителна яснота и да запечатат мимолетния характер на тези събития в зашеметяващи детайли.

Серията HONOR Magic6 е оборудвана с базираната на изкуствен интелект Falcon камерна система от професионален клас, която илюстрира непоколебимия ангажимент на марката към съвършенство на камерата. Камерата включва забележителен 180MP перископен телефото обектив и набор от първи в сферата функции, включително персонализиран HDR сензор с възможности за ултра-висок динамичен диапазон и ултра-голяма променлива бленда. За да отключи пълния потенциал на своята система от камери, HONOR използва силата на изкуствения интелект и успява да предостави необикновено фотографско изживяване. С новаторски иновации във възможностите за улавяне на движението – HONOR AI Motion Sensing – серията HONOR Magic6 позволява на потребителите да запечатат моменти, които ще ги оставят във възторг.

Безпрецедентна скорост: Falcon системата извисява фотографията на HONOR до професионален клас
Дебютирала в серията HONOR Magic5, камерната система HONOR Falcon сега получава обширна оптимизация и резултатът е водещо в индустрията изживяване при заснемане. Новата HONOR Magic6 серия включва надградената камерна система от професионален клас Falcon. Заедно с подобренията в динамичния обхват, светлочувствителността, широкообхватното заснемане и динамичните изображения, серията HONOR Magic6 издига скоростта на фотографията до нови висоти. Включването на задвижващия механизъм Shape Memory Alloy (SMA), който съчетава функциите на автофокус (AF) и оптична стабилизация на изображението (OIS), осигурява водеща в индустрията скорост на фокусиране за всяка сложна ситуация и моментна снимка. HONOR Magic6 Pro е многостранен и надежден инструмент за високоскоростно заснемане по отношение на скоростта на затвора и скоростта на изображенията благодарение на допълнително подобрения алгоритъм и камерна система. Тази всеобхватна еволюция осигурява несравнимо изживяване и дава възможност на фотографите да улавят есенцията на мимолетни моменти и завладяващи сцени без усилие при разнообразни фокусни разстояния.

Заснето от професионалист: Алгоритъмът за спортни портрети дава усещането за професионален фотоапарат

Изцяло новият HONOR Magic6 Pro може да се похвали с алгоритъма за спортни портрети, позволяващ на фотографите да заснемат без усилие портретни снимки с естествени боке ефекти. Дори в ситуации с бързи движения, постигнатият ефект е сравним с този от оптичен обектив. Алгоритъмът позволява на камерата да заснеме множество кадри и да ги слее в едно изображение: системата експертно оптимизира портретните и фоновите кадри в бекенда преди да представи окончателния резултат. Като използва бърз и точен фокус и разпознаването на движение, алгоритъмът улавя с ясни детайли движещия се портрет в кадър. Благодарение на бинокулярното изчисление на дълбочината и сегментирането на спортни портрети, фонът се настройва прецизно с естествен боке ефект чрез едновременното използване на широк обектив и телефото обектив. Най-накрая алгоритъмът калибрира изображението, като съединява няколко кадъра. Това прави светлините, сенките и дълбочината в изображенията реалистични. Крайният резултат е смартфон фотография от професионален клас без компромис в детайлите, скоростта и боке ефектите.

Към по-ясни изображения: HONOR представя нов пакет от телеобективи

Когато става дума за спортна фотография, професионалните фотографи масово предпочитат телеобективи поради способността им да предоставят перспектива в близък план, която е от решаващо значение за заснемането на въздействащи кадри по време на спортни събития, провеждани на големи места. По-конкретно, променливото фокусно разстояние (зуум) от 2,5X – 10X (еквивалентно на диапазон на фокусно разстояние от 68 mm до 270 mm) е силно предпочитано от фотографите в тази област. Като позволява на фотографите да регулират фокусното разстояние за прецизно кадриране и улавяне на ключови моменти на различни разстояния, този диапазон на променливото фокусно разстояние предлага подобрена композиция на картината. Гъвкавостта в този диапазон постига баланс между снимки в близък план и по-широки перспективи, което предоставя въздействащ контекст на документираното действие. Използването на този тип мащабиране помага и за минимизиране на изкривяването на изображението, което обикновено се среща при по-широки ъгли, като гарантира точно представяне на обектите и заобикалящата ги среда без нежелани визуални изкривявания.

HONOR направи значителни подобрения и в телефото обектива, което дава възможност за спортография от професионален клас. Оборудван със забележителна 180MP перископна телефото камера, съчетана с широка бленда f/2.6 и най-големия в индустрията 1/1.49-инчов телефото сензор, серията HONOR Magic6 осигурява 400% подобрение в способността на камерата да възприеме светлината в сравнение с водещите продукти от други производители на пазара. Тези характеристики осигуряват ясно заснемане на отдалечени обекти с отлична прецизност. В допълнение, сензорът на камерата може да комбинира 16 светлоулавящи пиксела в един по-голям пиксел с еквивалентен размер от 2,24 μm . Това означава ярки и живи снимки дори при предизвикателни условия на осветление. Марката Canon също непрекъснато напредва в своята гама безогледални устройства със специален фокус върху усъвършенстването на възможностите за автоматично фокусиране, с което проследяването на обектите е ефективно и води до прецизно и бързо фокусиране дори върху движещи се обекти. Освен това Canon разшири гамата си от телеобективи, които позволяват на фотографите да заснемат отдалечени обекти със забележителни детайли – това е от голяма полза за спортните фотографи, които често се сблъскват с трудни условия за снимане. HONOR разбира и приема напредъка в обективите на безогледалните фотоапарати, постигнат от производителите на професионална техника, и се стреми да предостави еквивалентни възможности за изображения в своите камери.

В допълнение към възможностите за мащабиране, телефото обективът поддържа 2,5 оптично увеличение, 5X/10X сензорно увеличение и 100X супер резолюция. Потребителите могат да заснемат обекти отблизо или от разстояние с несравнима прецизност и да запечатат изключителна острота, яснота и дълбочина във всяко изображение. Независимо дали заснемате миниатюрни детайли или обширни сцени, телеобективът на HONOR гарантира изключително качество на изображението, дори и при най-голямото увеличение. С този забележителен пакет от телефото обективи, HONOR дава възможност на потребителите да изпитат цялостно предимствата на оптичното увеличение и да заснемат невероятни кадри във всякакви ситуации, независимо от нивото на трудност.

Силната светлина не е проблем! Първият в индустрията персонализиран HDR сензор с ултра-големи възможности за динамичен обхват
HONOR работи отдадено върху разработването на камери, които превъзхождат останалите в улавянето на най-фините детайли и запазването на акцентите при различни условия на осветление. Първият в индустрията персонализиран HDR сензор с ултра-голям динамичен диапазон има забележителен 1/1,3-инчов HDR сензор. Това означава, че серията HONOR Magic6 предлага невероятните 800% подобрение в динамичния диапазон и гарантира превъзходна точност на цветовете и яркостта, особено при заснемане на силно осветени обекти. Потребителите могат без усилие да заснемат изображения с изключителни детайли и перфектно запазени акценти, което води до несравнимо фотографско изживяване.

За да издигне качеството на HDR изображенията до нови висоти, HONOR въвежда революционно подобрение на изображенията с висок динамичен обхват със собствено разработения си алгоритъм за автоматична експозиция. Функцията позволява плавни преходи между различни HDR условия и без усилие се адаптира към промените – от ярки външни сцени към слабо осветени интериори или внезапни промени в условията на осветление. С този усъвършенстван алгоритъм, серията HONOR Magic6 гарантира, че потребителите могат да заснемат сцени с оптимална експозиция и живи детайли, независимо от условията на осветление.

За да отговори на притесненията на потребителите относно ограничената поддръжка на HDR при предварителен преглед на снимки, видео, режим на серия от снимки и моментни снимки, серията HONOR Magic6 е оборудвана с поддръжка на 2-кадров HDR и цялостна HDR трансформация във всяка ситуация. Това гарантира, че потребителите могат да заснемат по-балансирано и визуално привлекателно изображение със зашеметяващи акценти и сенки. Освен това серията HONOR Magic6 включва HDR контрол на светлината и сенките във фотографския процес, което помага на потребителите да заснемат завладяващи силуетни снимки.

Най-добрият контрол на светлината: Най-голямата променлива бленда в индустрията

В стремежа си да преодолее предизвикателствата, свързани с улавянето на атмосферни усещания и постигането на значително замъгляване на фона в снимки, изискващи чувствителна регулируема бленда, HONOR представя ултра-голямата променлива бленда в професионалната Falcon камерна система. Блендата се настройва интелигентно и автоматично по време на нормално снимане, като същевременно позволява на потребителя да поеме контрол с професионалния режим, като настройва блендата между f/1.4 и f/2.0. Тази иновативна функция предоставя на потребителите гъвкавостта да персонализират дълбочината на фокусното поле според предпочитанията си, като същевременно улавя удивителните 22% повече светлина в сравнение с обектива IMX989 F1.9 с 1-инчов размер на сензора.

Забележително е, че в портретни режими и условия с ниска осветеност, блендата безпроблемно превключва на f/1.4, водещо до впечатляващите 104% увеличение на приема на светлина, което означава, че серията HONOR Magic6 може да постигне ефект на размазване на фона, сравним с безогледална камера. С опцията за избор между две бленди, потребителите могат да превключват между заснемане на изображения с естествени боке ефекти без усилие, създавайки по-резки изображения, които улавят както обекта, така и фона с по-големи детайли.

По-интелигентна #Спортография: AI Motion Sensing, надстроен до All-range

Екипът за научноизследователска и развойна дейност на HONOR има за цел да оползотвори силата на изкуствения интелект, като усъвършенства и оптимизира алгоритъма за улавяне на движението, AI Motion Sensing. Така и смартфон индустрията като цяло ще има повече възможности да използва потенциала на изкуствения интелект в продуктите си. Серията HONOR Magic6 може да се похвали с надграден HONOR AI Motion Sensing, което извисява възможностите на смартфон фотографията до нови хоризонти. Тази усъвършенствана технология надхвърля ограниченията на своя предшественик, който разчита на 270 000 изображения, за да обучи изкуствения интелект за идентифициране на скачане, ходене и бягане. Актуализираната версия разчита на огромен набор от данни за обучение от 8 000 000 изображения, обхващащи 10 различни сценария, което води до още по-интелигентни възможности на изкуствения интелект. Камерата вече може да заснема разнообразна гама от спортове и дейности, които се простират отвъд движенията на разтягане, ходене, бягане и джогинг, покривайки 10 вида основни спортове от ежедневието ни. Независимо дали улавя момента на разплискването на вода, грациозното движение на танцьор, вълнуващото действие на бойните изкуства или дори подобния на светкавица момент на атака във фехтовката, камерата показва забележителна прецизност в интелигентното идентифициране и проследяване на различни движения, за да гарантира запечатването на решителни моменти. С всяко уникално движение, увековечено със зашеметяващи детайли, потребителите вече могат да документират динамичния си начин на живот и да имат визуален запис на най-добрите и вдъхновяващи моменти от живота си.

За да демонстрира желанието си да улови тръпката от спортографията, HONOR работи в тясно сътрудничество с международната елитна състезателка по фехтовка със сабя Сесилия Бердер и Тайсън, известен в Обединеното кралство с това, че създава bullet time снимки. HONOR засне кратък филм с HONOR Magic6 Series, който улавя красиво динамичното изкуство на фехтовката. Това видео се фокусира върху невероятната скорост на бързите като куршум или като ускоряваща кола движения във фехтовката, което подчертава забележителните възможности на захранваната с изкуствен интелект Falcon камерна система. Чрез майсторско улавяне на светкавичните моменти във фехтовката със зашеметяващи детайли, включително върха на фехтовалното оръжие – един от най-бързо движещите се обекти в света на спорта, видеото демонстрира изключителната способност на HONOR Magic6 серията да улови и запечата тези интензивни моменти. С авангардната технология на HONOR потребителите вече могат да увековечат мимолетни спортни моменти с безпрецедентна яснота и прецизност и да издигнат спортографията си до нови висоти.

„HONOR разширява границите на иновациите в смартфон фотографията! Нашият искрен ангажимент към потребителите е предоставянето на най-доброто в класа си изживяване в заснемането. Вярваме, че следващата голяма тенденция за смартфон фотография ще бъде спортографията. Нашият напредък и амбиции в спортографията, базирана на изкуствен интелект, дават възможност на потребителите да се насладят на професионално фотографско изживяване със своите смартфони“, каза д-р Weilong Hou, технически експерт по изобразяването в HONOR Device Co, Ltd.

С най-добрата комбинация от водещи в индустрията хардуерни и софтуерни решения, като захранваната с изкуствен интелект Falcon камерна система от професионален клас, ангажиментът на HONOR към разширяване на технологичните граници и въвеждане на най-авангардните иновации поставя нови стандарти в индустрията. Серията HONOR Magic6 е истинско доказателство за тази отдаденост, защото предоставя неповторимо фотографско изживяване и утвърждава HONOR като новаторска сила в непрекъснато развиващата се сфера на смартфон фотографията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *