TCL отбеляза редица постижения на CES 2024

TCL представи на CES 2024 TCL NXTPAPER 3.0 – най-усъвършенстваната версия на награждаваната дисплейна технология. Оптимизирана за човешките очи, технологията от трето поколение включва няколко подобрения и впечатляващ набор от функции, предназначени да насърчават здравето на зрението.

 От представянето на устройството през 2021 г. TCL последователно усъвършенства уникалната технология TCL NXTPAPER, която запълва празнината между смарт устройствата и електронните четци, като кулминацията е въвеждането на NXTPAPER в смартфоните TCL през 2023 г. TCL с гордост съобщава, че нейният смартфон TCL 40 NXTPAPER, пуснат за първи път и понастоящем наличен в Европа, е отличен с наградата за иновации за мобилни устройства на CES 2024. Отбелязвайки това признание, TCL сега продължава да разширява границите на иновациите с още по-усъвършенствани технологии и продължава да прави стъпки в хуманизирането на технологиите.

 В TCL вярваме, че развитието на технологиите не се състои само в добавянето на повече функции, но и в това да ги направим по-достъпни”, каза Стефан Щрайт, главен маркетинг директор на TCL Communication. “Успехът на NXTPAPER е доказателство за нашата мисия да хуманизираме технологиите, като се фокусираме върху разработването на продукти, оптимизирани за човешките очи. TCL NXTPAPER 3.0 надгражда успеха на предишните устройства и предлага на потребителите още по-голям избор, тъй като през 2024 г. ще разширим гамата NXTPAPER до повече категории продукти на TCL и размери на екрана.”

TCL NXTPAPER 3.0: Технология, адаптирана за човешките очи

Надграждайки успешната технология за грижа за очите TCL NXTPAPER, която филтрира вредната синя светлина с до 61%, като същевременно запазва острите изображения, живите цветове, дълбокия контраст и естественото движение, TCL NXTPAPER 3.0 запазва тези важни предимства и въвежда редица функции, оптимизирани за сетивата за зрение и допир. Основната иновация е въвеждането на CPL (Circularly Polarized Light) екран, който симулира пътя “излъчване – отражение – пречупване” на естествената светлина. Така се получава визуален ефект, който отразява в голяма степен преживяването при четене на книги на естествена светлина, като подобрява хартиения вид на екрана и осигурява допълнителен комфорт за очите. В подкрепа на тази иновация TCL NXTPAPER 3.0 се отличава и с по-висока честота на опресняване и технология за DC затъмняване, за да осигури зрително изживяване без трептене при всички сценарии. Освен това новата подобрена функция Adaptive Color Temperature (Адаптивна температура на цветовете), задвижвана от RGB сензор, позволява на дисплея TCL NXTPAPER автоматично да се настройва и да осигурява най-подходящата температура на цветовете в зависимост от времето и околната светлина. Това гарантира комфортно изживяване при гледане, по всяко време и навсякъде.

Софтуерът на технологията TCL NXTPAPER включва вграден асистент за грижа за очите, който изпраща напомняния и подпомага потребителите в изграждането на по-здравословни навици за гледане на цифрови изображения. Напомнянето за почивка насърчава почивките по време на продължителна употреба, като помага на потребителите да възприемат правилото “20-20-20”, а именно 20-секундна почивка на всеки 20 минути и фокусиране върху обект на разстояние 20 метра – практика, често препоръчвана от експерти по очно здраве. Освен това функцията може да разпознава лошо осветление или дали потребителят е твърде близо и да изпраща леки напомняния. За да се насладят на поглъщащо изживяване, потребителите могат лесно да деактивират тези функции с едно кликване.

През 2024 г. TCL ще пусне на световния пазар различни таблети и смартфони, оборудвани с технологията NXTPAPER 3.0, започвайки с устройства за американския пазар, по повод CES 2024, включително таблета NXTPAPER 14 Pro, таблета TAB 10 NXTPAPER 5G и смартфоните от серия 50. Устройствата на TCL с NXTPAPER 3.0 вече разполагат и с подобрен потребителски интерфейс, осигуряващ потребителски интерфейс 3 в 1, оптимизиран за различни сценарии на гледане. Това включва нормален изглед за обща употреба със слаба синя светлина по подразбиране и без жълт оттенък, нискоконтрастен режим на цветна хартия за четене на комикси и черно-бял режим на мастилена хартия за естетически издържано изживяване при четене на електронни книги.

TCL NXTPAPER 14 Pro: Превъзходно визуално изживяване и превъзходна мощност

TCL NXTPAPER 14 Pro – първият таблет с NXTPAPER 3.0, който е доказателство за ангажимента на TCL за превъзходно визуално изживяване и комфорт за очите. Неговият голям 14-инчов 2,8K дисплей, оборудван с технологията CPL и DC затъмняване, осигурява безпрецедентен комфорт за очите. Въпреки обширния си дисплей TCL NXTPAPER 14 Pro запазва тънък и лек профил. Задвижван от MediaTek Dimensity 8020 и огромна 12GB RAM памет, TCL NXTPAPER 14 Pro е мощна машина за продуктивност. Със значителна 12000mAh батерия, 33W бързо зареждане и 256GB ROM, той може да поддържа както работа, така и забавление.

TCL TAB 10 NXTPAPER 5G: Обединяване на безпроблемна свързаност с подобрен комфорт за очите за превъзходно зрително изживяване

TCL TAB 10 NXTPAPER 5G  вдъхва живот на любимото ви съдържание с 10,4-инчов 2K NXTPAPER дисплей. Работейки с най-новия Android 14 и оборудван с бърз осемядрен процесор и 5G свързаност, този таблет осигурява безпроблемен мултитаскинг и видео стрийминг. Той е мощен, лек и стилен за забавление в движение и свързаност за цялото семейство.

Разширяване на гамата TCL NXTPAPER: Предстоящи модели в серията смартфони TCL 50

През 2024 г. TCL възнамерява да внедри технологията NXTPAPER в по-широка гама модели смартфони от серията TCL 50, включително американските устройства TCL 50 XL NXTPAPER 5G и TCL 50 XE NXTPAPER 5G и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *