CES 2024: Samsung анонсира новата си линия телевизори с OLED екран и вграден AI

На най-голямото световно изложение за потребителска електроника и информационни технологии – CES 2024 Samsung представи новата си линия телевизори, включваща множество функции, базирани на изкуствен интелект и OLED екран “без отблясъци”.

Новите 8K телевизори на Samsung имат нови функции, подсилени от изкуствен интелект, включително технология за увеличаване на разделителната способност, която помага при липсата на оригинално 8K съдържание. Компанията твърди, че новият OLED модел е “без отблясъци” и изглежда еднакво ясно при ярка и тъмна светлина.

Новите QLED (8K и 4K) и OLED телевизори на Samsung също включват Active Voice Amplifier Pro, по-напреднала версия на съществуваща функция, която може да усилва диалога и “ключовите звукови ефекти” за по-поглъщащо аудио. Samsung също има нови OLED модели за 2024 г., включително S90D и S95D (и двата от 55 до 77 инча).

Последният включва технологията на компанията “OLED без отблясъци”, която тя твърди, че ще ви позволи да “се наслаждавате на най-доброто възможно визуално изживяване в ярки и тъмни стаи”. Samsung казва, че функцията не засяга ъглите на гледане на картината или контраста и може да изобразява стандартни цветове, валидирани от Pantone.

Предложенията на компанията за 2024 г. също включват “повече опции за ултра-големи екрани от всякога”, включително модели с размер 98 инча в линиите й Neo QLED 8K и 4K, QLED 4K и Crystal UHD. Още една функция, подсилена от изкуствен интелект, ще се заеме с проблема с пикселите, които стават по-различими с увеличаването на размера на екрана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *