LG въвежда “Zero Labor Home” със своя смарт AI домашен помощник на CES 2024

За по-добър живот у дома, революционната иновация на компанията използва най-новите технологии за AI и автономна мобилност, както и различни комуникационни услуги

 

На CES 2024 LG е готова да представи своя смарт AI домашен помощник, който разполага с роботизирани, AI и мулти-модални технологии, които му позволяват да се движи, учи, разбира и участва в сложни разговори. Като универсален домашен иконом и компаньон в едно, решението на LG за интелигентен живот подобрява ежедневието на потребителите и показва ангажимента на компанията към реализирането на своята “Zero Labor Home” визия.

С усъвършенствания си дизайн „на два крака“ интелигентният AI домашен помощник от LG може да се придвижва самостоятелно в дома. Умното устройство може да взаимодейства с потребителите вербално и да изразява емоции чрез движения, които са възможни благодарение на неговите „крака“. Нещо повече, използването на мулти-модална AI технология, която комбинира разпознаването на глас и изображение заедно с обработката на естествения език, позволява на смарт помощника да разбира контекста и намерението на потребителя по време на активното комуникиране с него.

Функционирайки като “подвижен” хъб за интелигентен дом, този смарт AI домашен помощник се свързва с и управлява интелигентните домакински уреди и IoT устройства в дома. Благодарение на най-новата колаборация на LG с Qualcomm Technologies, Inc., AI помощникът е оборудван с платформата Qualcomm Robotics RB5, която прави възможни мощни AI функции на устройството, като например разпознаване на лица и потребители. Помощникът използва вградена камера, говорител и различни сензори, за да събере данни за околната среда в реално време, включително температура, влажност и качество на въздуха в затвореното пространство. Усъвършенстваните AI технологии на LG анализират тези данни, докато ги изучават и комбинират с външна информация. AI помощникът дори може да функционира като камера за домашни любимци или охранител, предоставяйки на потребителите възможността да виждат и да се грижат за домашните си любимци от разстояние, както и да алармират, ако забележат необичайна активност.

Нещо повече, интелигентният AI домашен помощник на LG предлага невероятно разнообразие и гъвкавост. Например, може автоматично да патрулира дома, когато няма никого, движейки се от една стая в друга и изпращайки съобщения към смарт телефона на потребителите, ако например открие отворен прозорец или включена светлина. Като допълнение, може да помогне и за пестенето на енергия, като се свърже с интелигентен контакт и изключи неизползваните устройства в цялата къща.

Когато потребителят се прибере у дома, AI помощникът го посреща на вратата, разпознава емоциите му, като анализира гласа и изражението на лицето, и избира музика или друг вид съдържание, което да отговаря на настроението му. Също така помага на потребителите с ежедневието им, като например осигурява данни за пътувания, информация за времето, лични ангажименти или напомняне за лекарства.

С интелигентния AI домашен помощник на LG и неговите активни хъб функции, LG се стреми да освободи потребителите от тежестта на домакинската работа, както и цели компанията да затвърди позициите си на доминантен играч на пазара за интелигентни домове.

„Нашият революционен AI домашен помощник съчетава най-съвременните технологии за автономна мобилност и изкуствен интелект с усъвършенствани комуникационни възможности и услуги, за да помогне на клиентите да се освободят от домакинските задължения“, споделя Лю Джа-чеол, президент на LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „Като компания за интелигентни решения за живота, LG ще продължи да помага на клиентите да изживеят по-интелигентен и приятен живот у дома.“

Посетителите на CES 2024 от 9 до 12 януари могат да видят всички най-нови решения за интелигентен живот на LG, включително AI домашния помощни, на щанда на компанията (#16008, Las Vegas Convention Center).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *