Моделът Gemini на Google вече управлява чатбота Bard

Технологичният гигант Google обяви, че чатботът Bard ще стане значително по-добър през следващите дни, благодарение на новия модел Gemini. Bard вече работи с Gemini Pro, който е средният слой от серията Gemini. Ultra е най-големият и най-бавният, но най-способният, а Nano е малък и бърз и е предназначен за задачи в рамките на устройствата.

Вицепрезидентът по продуктите в Google Сиси Хсиао заяви на пресконференция, че Gemini представлява “най-голямото и най-доброто подобрение досега” за Bard. Моделът трябва да е подобрил значително почти всичко, което Bard вече прави: обобщаване, генериране на идеи, писане и др.

В момента Bard все още е просто чатбот: потребителите пишат, той отговаря. Но скоро идва нова версия на изкуствения интелект, която може да бъде много повече.

През следващата година Google планира да пусне бета версия на “Bard Advanced”, задвижван от Gemini Ultra, който е най-мощната и способна версия на новия голям езиков модел на Google. Gemini Ultra е също така мултимодална версия на модела, което означава, че той може да приема и създава изображения, аудио и видео, а не само текст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *