Microsoft привлича в екипа си Сам Алтман

Бившият главен изпълнителен директор на гиганта в сферата на изкуствения интелект – OpenAI, който беше уволнен изненадващо в петък, влиза в екипа на Microsoft. Той ще ръководи нов екип в компанията, специализиран в областта на AI.

В екипa ще влезе и Грег Брокман, който също напусна OpenAI и беше отстранен от длъжността си в борда на директорите. Новината беше обявена от главния изпълнителен директор на Microsoft, Сатя Надела, след два дни на неуспешни преговори за връщането на Алтман в OpenAI.

Microsoft, който е един от най-големите инвеститори в OpenAI, не беше информиран за решението на ръководството да уволни Алтман поради загуба на доверие. Промените в управлението продължиха, като OpenAI назначи нов главен изпълнителен директор – Емет Шиър, бивш ръководител на стрийминг платформата Twitch.

Сатя Надела потвърди, че Microsoft ще продължи партньорството си с OpenAI и ще работи с Емет Шиър и новия ръководен екип. В същото време, технологичният гигант ще се концентрира върху собствените си разработки в областта на изкуствения интелект, като привлече ключови фигури от OpenAI.

Sam Altman OpenAI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *