Philips Evnia 34M1C5500VA е удоволствие и за ума, и за окото

Макар да не се съмняваме, че всички познават марката Philips, може името Evnia да ви се стори ново. Припомняме, че това е геймърската серия на бранда, която включва само качествени модели с бързи екрани и много екстри. Днес ще разгледаме именно един такъв продукт, който определено отговаря на претенциите и дори на капризите на почти всички с афинитет към компютърните игри и забавленията.

Самият външен вид на Philips Evnia 34M1C5500VA не оставя съмнение, че пред нас стои монитор, при който е обърнато сериозно внимание както на дизайна, така и на спецификациите. Веднага прави впечатление ултраширокият, извит 34-инчов екран със съотношение 21:9 и резолюция 3440х1440 пиксела. Радиусът на извивката е 1500 мм, което при този размер осигурява много добра степен на припокриване на периферното зрение и така желания ефект на потапяне в действието. Оказва се, че дори толкова голям и широк екран може да стои елегантно. Заслугата е на минималистичната стойка с интересна форма и пълна функционалност по отношение на настройките, включително по височина (до 130 мм). На гърба на стойката има деликатна скоба за кабелите, така че те да не ви дразнят с присъствието си. Целият дизайн е доста изчистен, включително отзад, където се откроява единствено четирипосочният джойстик-бутон за настройка през екранните менюта. Това прави Philips Evnia 34M1C5500VA едновременно ненатрапчив и доста универсален за комбиниране с останалата периферия. Ако се загледате внимателно в горния край на стойката, ще видите, че там има и практична закачалка за слушалките – добро хрумване.

Форматът и резолюцията на модела са доста подходящи за многозадачна работа, защото позволяват лесна работа с два или дори три долепени прозореца, но и не само. В игрите тази резолюция е по-малко изискваща от пълната 4K поради по-малкия общ брой пиксели и така ще се радвате на още повече кадри в секунда. Като стана дума за кадри – максималната честота на опресняване на Philips Evnia 34M1C5500VA e 165 Hz (през DisplayPort, защото версията на наличните HDMI е 2.0), което никак не е малко предвид размера и резолюцията, така че получавате най-доброто от двата свята – детайли и бързо изображение. Към тях спокойно можем да добавим и много добър контраст, което е заслуга на VA матрицата. Ъглите на видимост също са оптимални – 178/178 градуса. Професионалистите, които обработват снимки и видео, ще се радват да видят, че панелът покрива 120,7% от sRGB и 100% от NTSC. Така инвестицията в геймърски монитор бързо ще се отплати, когато той бъде използван и за продуктивен работен инструмент.

За плавната игра без насичане допринасят както технологията FreeSync Premium, така и краткото време за реакция от 4 ms GtG или 1 ms MPRT. Моделът има и Low input lag режим, който прави нещата още по-приятни и допълнително подобрява усещането, че вие сте в центъра на действието на екрана. Тук трябва да дадем точка и за поддръжката на HDR 10, което повишава нивото на качество на картината в поддържаните игри и филми.

Към допълнителните екстри на Philips Evnia 34M1C5500VA се числят наличието на стерео говорители, както и полезният режим MultiView. С последния можете да комбинирате сигнала от два източника и на практика да работите с две устройства или пък да включите конзолата като втори източник и само да се правите, че работите. Освен това в корпуса е интегриран USB 3.2 Gen 1 хъб с четири порта, два от които поддържат бързо зареждане. Точно там е оптималното място да включите донгъла на безжичните мишка и клавиатура за оптимално силен сигнал без прекъсване. Същото важи и за уеб камерата.

По традиция Philips са включили полезни технологии за защита на очите – Flicker-Free и Low Blue Light, което ще ви спести парене и напрежение след часове взиране в екрана – проверено и доказано.

Приятна изненада е, че мониторът консумира съвсем малко над 30W във включен режим, което за този размер можем да определим като ефективно и пестеливо.

И така, за кого е Philips Evnia 34M1C5500VA? Предвид по-скоро елегантния външен вид и размер, той определено не е най-атрактивното предложение за феновете на шарените RGB конфигурации. За сметка на това ще му се зарадват по-малко експресивните любители на игрите, които държат на качеството и многофункционалността. Освен с ергономични възможности и технологии, той ще ги зарадва и с отлична картина не само в игрите, но и в професионалните предложения, което го прави избор точно в десетката за домашна употреба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *