Sony представи G Master: най-малкият и лек широкоъгълен вариообектив в света

Получилата широко признание серия G Master предлага високо качество на изображенията и усъвършенствани технологии за високоскоростен AF, с които извличате най-доброто от характеристиките на фотоапарата

 

Sony обяви пускането на пазара на широкоъгълен вариообектив G Master FE 16-35MM като 35mm пълноформатен α (Alpha) обектив с E-байонет, който покрива фокусни дължини от 16mm до 35mm при максимална бленда от F2.8 за целия диапазон на приближение.

FE 16-35MM GM отговаря на нуждите на тези фотографи и видеографи, които търсят високопроизводителни обективи. С изобразителната мощ и високоскоростния AF (автофокус), които характеризират всички обективи от серията G Master, извличате максималното от характеристиките на фотоапаратите. Освен това, като най-малкия и лек обектив в света, той е идеален за постигане на по-голяма гъвкавост при снимки.

Като част от разширяването на гамата от широкоъгълни вариообективи ще бъдат налични и вариообектив от второ поколение с максимална бленда F2.8, както и стандартен (24-70mm) и телефото (70-200mm) обективи. Тези обективи, които са най-леките в света, предлагат отлична резолюция, която допълнително подсилва възможностите на системата Alpha в разнообразни снимачни среди.

Най-малкият и лек в света F2.8 широкоъгълен вариообектив с висока резолюция

Благодарение на нов оптичен дизайн, който разполага с изключително прецизно изработената XA (силно асферична) леща, FE 16-35MM GM постига висока резолюция и при максимална бленда F2.8 в целия диапазон на приближението. Това става възможно благодарение на новата асферична форма, предлагаща по-голяма свобода от преди. Освен зашеметяващото изразително боке на серията G Master с широк зрителен ъгъл, обективът предлага и изключителни характеристики при близък план за целия диапазон на приближение, като минималното разстояние при снимки е 0.22m, а максималното увеличение при снимки е 0.32x.

В допълнение, оригиналното покритие на Sony Nano AR Coating II потиска нежеланите отблясъци и светли артефакти, за да улавяте ясни изображения, дори и когато в кадър попадне източник на силна светлина. Това е най-малкият и лек широкоъгълен вариообектив в света с обща дължина от 111.5mm и тегло приблизително 547g, което е с около 20% по-леко в сравнение с предходния модел.

Изключително бърз и прецизен AF, който извлича най-доброто от фотоапарата

FE 16-35MM GM използва най-новите XD (изключително динамични) линейни мотори, които работят ефективно при задвижване на високи скорости. Така се постига тих AF, който е подходящ както за снимки, така и за видео клипове, и е до два пъти по-бърз от стандартните модели. Можете да проследявате обекта дори и при видео клипове с висока кадрова честота, при които има видимо изменение на фокуса. В комбинация с тяло α1 е възможно да постигнете серийно заснемане при високи скорости до 30 fps с бърз, прецизен и тих фокус.

Функционалност и надеждност за по-голямо удобство при заснемане на фотографии или видеоклипове

FE 16-35MM GM предлага удобна функционалност и отлични характеристики при заснемане на снимки и видео, които ще отговорят на нуждите на всеки професионалист или запален любител. В сравнение с предходните модели, можете да постигнете качествени експресивни кадри без колебания в зрителния ъгъл, благодарение на намаленото нежелано изместване на фокуса по време на видео запис. Освен това обективът потиска изместването от центъра на тежестта при приближение и позволява стабилно заснемане, за да можете да снимате удобно и от стабилизираща система. За по-голяма функционалност са добавени пръстен за управление на блендата, който може да бъде фиксиран с бутон, и два бутона за задържане на фокуса, на които може да им бъде зададена всяка желана функция от тялото на фотоапарата.

Предната леща е с флуорно покритие за лесно отстраняване на замърсявания, полепнали по повърхността ѝ. Oбективът е и със защита срещу прах и водни пръски, което ви позволява да използвате своя фотоапарат дори и на открито, без да се притеснявате.

Цена и наличност

Новият FE 16-35MM GM ще бъде наличен от м. септември на цени от приблизително 5499 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *