OnePlus демонстрира на MWC 2023 OnePlus 11 Concept

По време на MWC 2023 OnePlus демонстрира новото си концептуално предложение – OnePlus 11 Concept. Устройството няма да бъде пуснато в търговската мрежа, но представлява работещ прототип, демонстриращ новата охладителна система Active CryoFlux на компанията.

На пръв поглед гърбът на телефона много напомня този на Nohing Phone (1) и неговата система Glyph, но важната част се крие отдолу. Охладителната система е подобна на тази, използвана в геймърските компютри с течно охлаждане, за да предпази компонентите от прегряване при интензивни сесии, а OnePlus посочва, че разработката й е отнела 2 години и 30 нови патента.

Телефонът е по-дебел и тежък от OnePlus 11, тъй като за да добави охлаждащата течност, компанията е избрала допълнителен стъклен гръб с микро прорези между него и тялото на устройството. Освен това OnePlus е добавила и “magnetron-splittering coating”, фантастична технология за покритие, която създава фин ефект.

Системата за охлаждане не свършва в средата на корпуса, а се увива и около модула на камерата, което създава ефект на ореол около него, а пръстенът е от Guilloché etching, използван в скъпите модели часовници. Компанията твърди, че това е първият път, когато материалът се влага в смартфон.

Разбира се OnePlus 11 Concept е футуристичен модел, който никога няма да можем да си купим, но той демонстрира нови технологии, чието приложение в устройствата на компанията тепърва предстои.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *