MWC23: Xiaomi представи нови смартфони, часовник, слушалки и скутер

Технологичната компания Xiaomi представи най-новите си продукти на дългоочаквано събитие преди началото на Световния мобилен конгрес в Барселона. Сред тях са: най-новата серия флагман смартфони – Xiaomi 13 Series, както и най-новите AIoT продукти – слушалките Xiaomi Buds 4 Pro, часовниците Xiaomi Watch S1 Pro, както и тротинетките Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra.

Представител на PixelMedia.bg присъства на събитието и в следващите редове ще обърнем внимание на всеки един от продуктите, чиято световна премиера се състоя вчера в Испания.

Серията Xiaomi 13 направи своя световен дебют на MWC 2023

Серията Xiaomi 13 направи своя световен дебют на MWC 2023, след премиерата си в Китай през декември. Германия, Франция, Испания и Италия ще са сред първите страни, в които ще се предлагат Xiaomi 13 и 13 Pro.

Двата флагмана, оборудвани със Snapdragon 8 Gen 2, идват с предварително инсталирани услуги на Google, но иначе са идентични с оригиналните модели в Китай. Те имат подобни задни камери с марката Leica, но само 13 Pro идва с 1-инчовия 50 МР сензор Sony IMX989 f/1.9 с OIS. Освен това предлагат 50 МР 3.2х телефото камера с OIS и 50 МР f/2.2 ултраширока.

Стандартния Xiaomi 13 идва с 50 МР f/1.8 основен сензор с OIS, 10 МР телефото с 3.2х увеличение и OIS и 12 МР ултраширок. И двата модела имат 32 МР f/2.0 селфи камера и предлагат режими на заснемане Leica Authentic и Leica Vibrant, заедно с инструмента Magic Eraser на Google.

Xiaomi 13 Pro идва с извит 6.73” 3200 х 1400 AMOLED дисплей и гръб с веганска кожа или керамика. Базовата версия предлага плосък 6.36” 2400 х 1080 AMOLED дислей, алуминиеви ръбове и стъклен или кожен гръб. И двата дисплея поддържат 120 Hz честота на опресняване.

Сред другите забележителни характеристики е 120 W бързо зареждане на 13 Pro, което зарежда неговата 4820 mAh батерия от 0 до 100% само за 19 минути. Виниловият модел предлага 67 W бързо зареждане, на което отнема само 38 минути, за да зареди напълно 4500 mAh баетрия и 50 W безжично. Освен това устройствата предлагат Dolby Atmos двойни високоговорители и IP68 сертификат. Цената на 13 Pro започва от 1299 евро, а на 13 – от 999 евро.

Като изненада на MWC 2023 Xiaomi обяви и 13 Lite, който изглежда е ребрандирана версия на Civi 2, но няма настройка на Leica и ще се продава за 499 евро. Устройството може да се похвали с двойна предна камера 32 + 8 МР и двойни светодиоди Selfie Glow за по-добри селфита. То се захранва от Snapdragon 7 Gen 1 и също разполага с 50 МР основен сензор, 20 МР ултраширок и 2 МР макро.

Батерията му е с капацитет 4500 mAh и 67 W бързо зареждане, дисплеят е 6.55” Full HD+ с честота на опресняване 120 Hz. Теглото на телефона е само 171 грама при дебелина 7.23 мм, което провдава името Lite.

Xiaomi Buds 4 Pro

Нашият кореспондент, присъстващ на мястото на събитието, имаше възможност да изпробва най-новите слушалки на компанията – Xiaomi Buds 4 Pro и да се увери във висококачествения им звук с реалистични детайли. Те се дължат най-вече на вградената функция Dimensional audio3, която разпознава движенията на главата на потребителите и настройва звука според пространственото му позициониране. Всичко това прави слушалките идеални за любителите на филми, които искат да се насладят на реалистично изживяване при гледане навсякъде и по всяко време.

Xiaomi Buds 4 Pro могат да се похвалят и с впечатляващи възможности за активно шумопотискане с диапазон до 48dB2, което ефективно изолира потребителите от нежелани смущения. Сред останалите екстри на модела са: впечатляващ живот на батерията, предлагайки до 9 часа непрекъснато слушане с едно зареждане и до 38 часа при използване на кутията за зареждане. Тези слушалки поддържат и технологията LDAC на Sony, която позволява скорост на трансфер на данни до 990kbps и дълбочина на битовете до 32 бита.

Също толкова впечатляващ е и външния вид на Xiaomi Buds 4 Pro, които се отличават със своето полирано покритие и стилен дизайн. Те се предлагат в две цветови гами – Star Gold и Space Black и идват в уникален калъф в стил “космическа капсула”. Слушалките ще бъдат налични за продажба на цени, стартиращи от 249 евро. А с пускането им на пазара потребителите за пръв път ще могат да регулират настройките на звука чрез специално приложение Xiaomi Earbuds.

Xiaomi Watch S1 Pro

Кореспондентът ни от Световния мобилен конгрес в Барселона сподели впечатленията си и от най-новия смарт часовник на Xiaomi – Watch S1 Pro. Моделът впечатлява с забележителния си 1.47-инчов AMOLED дисплей и въртящ се корпус. Той проследява информация в реално време за над 100 спортни дейности, предлага поредица от данни за тренировка, както и функции за проследяване на здравето като проследяване на съня, сърдечен ритъм и проследяване на SpO₂ и др.

Часовникът е оборудван с мощен високоговорител, а алгоритъм за AI шумопотискане позволява потребителите комуникират гладко и ясно, когато осъществяват Bluetooth телефонни разговори през него. Освен това, Xiaomi Watch S1 Pro има дълготраен живот на батерията до 14 дни. Той се зарежда бързо и 10-минутно зареждане ще осигури още 2 дни стандартна употреба.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Новият скутер на Xiaomi – Electric Scooter 4 Ultra – се отличава с по-голяма височина на шасито, заедно с усъвършенствана система за двойно окачване. Както кореспондентът на PixelMedia.bg информира, това е първият скутер, включващ система за двойно окачване, за който компанията уверява, че ще предостави по-добра видимост и стабилност на водачите, дори когато се движат по трудни и неравни терени. Безопасността им е гарантирана и от по-големите устойчиви на пробиване и самоуплътняващи се 10-инчови Xiaomi DuraGel гуми.

Сред останалите подобрени характеристики на модела са: 940W12 максимална мощност на мотора и ултра-дълготрайна батерия, както и нов S+ режим на ускоряване, позволяващ скорост до 25 км/ч и изкачване на наклони до 25%.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra се отличава още със здрав, но лек и устойчив на корозия алуминиев корпус, удължени дръжки от 490 мм., както и по-голяма площ за стъпване и по-стабилен захват за удобно каране. Скутерът поддържа максимален капацитет на натоварване до 120 кг и притежава класификация за устойчивост IP55.14.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *