Поемете контрола с G-Menu на AGON by AOC

AGON by AOC – една от водещите световни марки за гейминг монитори и ИТ аксесоари – представя G-Menu: обновеният софтуерен пакет за управление на всички периферни устройства с марка AGON by AOC – от монитори и клавиатури до мишки, слушалки и подложки за мишки.

 

През последните години геймърското портфолио на AGON by AOC, известно със своите награждавани монитори, беше разширено с разнообразие от геймърски мишки, механични клавиатури за игри, подложки за мишки, както и слушалки за геймъри. Геймърските аксесоари на AOC са почитани за тяхната издръжливост, качество, достъпност, спецификации на високо ниво, както и RGB синхронизацията между устройствата, която дава това допълнително специално усещане на геймър-ентусиастите.

 

 

Този тип всеобхватна игрална екосистема с монитори и многобройни аксесоари естествено доведе до нуждата от софтуер, с който потребителите да контролират и персонализират всички техни настройки наведнъж. За клавиатури и мишки това означава персонализиране на клавишите и бутоните, регулиране на чувствителността като честота на повторение, честота на предаване или DPI ниво; за слушалки това означава управление на аудио настройките, включително съраунд звука. Light FX настройките и синхронизирането на подсветките за монитор, клавиатура, мишка, подложка за мишка и слушалки също могат да се управляват благодарение на G-Menu.

 

G-Menu сега вече позволява същите опции за настройка като мониторните настройки на екрана само с едно кликване. Мониторите, които включват Light FX от AOC, могат да бъдат персонализирани с RGB подсветка, а най-новата актуализация на G-Menu позволява на потребителите да видят RGB ефектите първо в софтуера и след това да ги активират на устройствата си (монитор, клавиатура и т.н.). G-Menu също позволява синхронизиране на цветовете и темите (Light FX Sync) между различните устройства. Така и мониторът, и аксесоарите като мишки, подложки за мишки и клавиатури могат да имат еднаква RGB подсветка и едни и същи цветове.

 

В днешно време геймърите се възхищават от своите герои в гейминга и искат да вървят по техните стъпки. Геймърите купуват периферни устройства и аксесоари въз основа на вдъхновенията от техния любим стриймър или спортист в електронните спортове. С G-Menu играчите могат да създават, запазват и дори да споделят нови потребителски профили за различни жанрове/игри. В секцията „Discover“ на G-Menu могат да се видят описанията, както и съвместимите продукти за определен потребителски профил, които след това потребителят да копира на собствените си устройства. С едно кликване в G-Menu геймърите вече могат да имат същите настройки като на идола им от геймърската общност, например DPI настройки за мишка или настройки за цвят и реакция на монитор.

 

Новото G-Menu позволява много възможности за персонализация:

 

– При мишките и клавиатурите има голяма степен на свобода за задаване на различни функции на бутоните и клавишите. Това позволява на потребителите да възлагат задачи като отваряне на мултимедиен плейър и пускане/пауза на песента или задачи, свързани с интернет браузъри като опресняване на страница, отваряне на началната страница, търсене и други. Освен това основни функции на операционната система като изрязване/копиране/поставяне или отваряне/запазване на документи също могат да бъдат зададени на определени клавиши или бутони. Този вид задълбочена персонализация може наистина да бъде полезен и ефективен, независимо дали по време на игри или за ежедневни задачи.

 

– Управлението на макроси е изключително важно в определени игри, където действието се случва толкова бързо, че геймърът трябва да натисне няколко клавиша или бутона едновременно. Тук влизат в действие макросите. Дори ако играта или приложението не ги поддържа, благодарение на G-Menu потребителите могат да създават и управляват макроси – което означава, че те са активирани само в определена игра.