Кои слънчеви очила придават по-добра визия за мъже?

Мъжките слънчеви очила не са само задължителен аксесоар през лятото, който служи за предпазване от вредното UV лъчение. Те са част от ежедневната визия на съвременния мъж, затова са все по-елеганти, модерни и оригинални.

Как да изберете мъжки слънчеви очила?

Преди всичко, като се съобразите с личния си стил. Решете какъв тип сте – спортно-елегантен, по-консервативен или ексцентрик и изберете модел, който се съчетава с облеклото ви, формата на лицето, а дори с настроението ви. Не забравяйте, че мъжките слънчеви очила, освен да ви отиват, трябва да са удобни и комфортни. Хубави са тези, които са със защита срещу слънчевите лъчи, защото ще ги носите с лекота, ще ви доставят удоволствие и техните цени са по джоба ви. 

Най-важното е да откриете максимално добра комбинация между стъкла и рамки. Това, че стъклата са без диоптър, не означава, че трябва да правите компромис с тях. Хубаво е да бъдат с поляризация, за да имате бистър поглед върху заобикалящата ви среда. Колкото до рамките, именно от тях зависи да изглеждате безупречно и елегантно. Те могат да бъдат най-различни – пластмасови, метални, прозрачни, големи, тънки и др. 

слънчеви очила мъжки

За да разберете кой е вашият размер, четете номерата, изписани от вътрешната страна на рамката. Те показват колко е широчината и височината лещата, дължината на рамото, както и точната широчина на моста. Ако имате стар чифт, който много харесвате, но не откривате никакви параметри по него, вземете обикновена рулетка и измерете съответните разстояния. После потърсете нов мъжки модел, който отговаря на взетите мерки. 

Видове мъжки слънчеви очила

Търсете такива, които са с топ качество и перфектно допълват мъжката визия, препоръчват от онлайн магазина на Skyoptic.bg. Направете своя избор, като пробвате различни мъжки модели:

– тип авиатор – любими на почти всички господа, носят приключенски дух, ваканционно настроение, но същевременно идеално се вписват и в бизнес стила; 

– кръгли – също силно предпочитани, тъй като тяхната малка, кръгла форма придава изтънченост и екстравагантност и на най-семплата визия; 

– квадратни – подходящи за всички сезони, еднакво добре се комбинират със зимно яке и с плажно облекло. 

Огледалните мъжки очила са сред най-харесваните. Те помагат на очите да се отърват от напрежението, като ограничават количеството светлина, което стига до тях и по този начин осигуряват максимален комфорт. Имат силно отразяващо покритие, отблъскват отблясъците и това ги прави подходящи за спортни занимания в слънчеви дни, както и за всякакви други дейности, при които има ярка светлина.

Какви слънчеви очила да купите според формата на лицето?

Най-опростеното правило е, че ако имате кръгло лице, трябва да носите квадратни очила и обратно – при квадратно лице да търсите кръгли лещи, за да омекотите острите черти особено ако имате силно изразени скули и брадичка. Сърцевидното лице предполага по широки и отворени маркови аксесоари, но винаги има риск да прекалите, ако не внимавате. Бързо ще усетите, че нещо не е наред, след като се погледнете в огледалото в оптиката и установите, че лицето ви изглежда уголемено.

Материалът, от който са изработени лещите, също има значение. Стъклото е с високо качество, но е скъпо, тежко и лесно се чупи. Пластмасата е по-тънка, лека и устойчива на надраскване. Поликарбонатът издържа на удари в пъти повече от останалите материали. Цветът на лещите зависи от предназначението на мъжките слънчеви очила и времето, през което смятате да ги носите. Тъмнозелените са препоръчителни при шофиране, червените имат релаксиращ ефект върху очите, а жълтите са предпочитани за лов.