Tenda обяви локална наличност на MW12

Китайският производител на мрежово оборудване

Tenda анонсира локална наличност на нова трилентова WiFi меш система, предназначена за средни и големи домакинства с високоскоростна широколентова услуга.

Tenda MW12 AC2100 се състои от три модула, чрез които създава разпределена мрежа с няколко възела в целия дом и по този начин осигурява покритие до 500 квадратни метра с поддръжка на до 100 устройства едновременно. Трибандовата конструкция с пълноразмерни гигабитови портове използва пълния наличен потенциал на оптичната връзка. Меш системата разполага с 900 MHz процесор и 256 MB памет, а всички крайни устройства могат да разчитат на високоскоростен трибандов WiFi и ниска латентност. Това прави MW12 особено подходяща за онлайн гейминг, плавен 4K стрийминг и работа с VR HD приложения. QoS технологията оптимизира трафика, така че потокът с по-висок приоритет да може да премине първи, което носи по-добра производителност за 4K видео, HD-VR игри и други. 

Модулната конфигурация осигурява бърза и лесна инсталация с безжичен монтаж и позволява както автоматично свързване в мрежата, така и ръчно добавяне. MW12 AC2100 използва 3 честотни ленти (2,4 GHz, 5 GHz-1, 5 GHz-2) за пренос на данни, за да се елиминира забавянето при едновременната работа на множество устройства. Вграденият усилвател на сигнала осигурява по-силно и стабилно многоетажно домашно WiFi покритие. И трите модула работят заедно в обединена мрежа, поддържана от протокол 802.11k/v/r. Всеки продукт от серия Nova (MW3, MW5, MW5S, MW5G, MW6, MW12) може лесно да се използва като допълнителна единица в съществуващата мрежа, за да се разшири наличното покритие. Самото управление се случва лесно с помощта на приложението Tenda WiFi, което позволява отдалечен достъп и контрол от всяка точка.