Western Digital представя първия 22TB CMR твърд диск,

Western Digital обяви, че планира да премине към масово производство на новия модел твърд диск с водещ капацитет от 22TB, резултат от многогодишния опит на компанията в индустрията и предназначен за хиперскалируеми облачни среди. Новият продукт увеличава лидерството на компанията по отношение на плътността на съхранение на информация и предлага повече стойност на клиентите чрез намаляване на общата цена на притежание.

Обширното технологично портфолио на Western Digital и водачеството при плътността на запис превръщат компанията в ключов играч по отношение на иновациите в сферата на съхранение на данни. Благодарение на уникални технологии като  OptiNAND™, енергийно-подпомагания PMR (ePMR) запис, рамото с три степени на позициониране (TSA) и HelioSeal®, Western Digital върви уверено към целта да предложи диск с капацитет 30+ TB.

OptiNAND и ePMR намаляват общата цена на притежание на облачните центрове за данни
Новата ePMR технология в комбинация със собствената разработка
OptiNAND на Western Digital позволяват достигане на немислими доскоро нива на капацитета, производителността и издръжливостта. 22TB моделът Ultrastar DC HC570 с CMR технология използва OptiNAND, за да осигури рекордна плътност на данните от 2,2TB/плоча в HelioSeal платформа с 10 плочи.

Освен уникалните предимства на OptiNAND, новите HDD на Western Digital с много голям капацитет използват и ArmorCache™ – функция за безопасно кеширане на данните при запис, която позволява на клиентите да получат бързодействието като при конфигурация write cache enable (WCE) в комбинация със защитата на режима write cache disable (WCD) дори в случай на непредвидено отпадане на захранването. За първи път в историята на твърдите дискове тази функция за защита при кеширане при запис предоставя едновременно производителност и надеждност без значение от избора на работен режим.

OptiNAND от своя страна осигурява значителен прираст в производителността, дори в WCD режим. Той се проявява в най-голяма степен при произволни записи с големи блокове и може да достигне над 40% (в сравнение с не-OptiNAND диск) при IOPS и скоростта на трансфер при 256 KB или по-големи блокове. Това увеличение е дори още по-голямо – от порядъка на 80% при обработка на заявки за запис на порции данни с размер 1MB. Повече подробности за технологията са дадени в този технически документ.

Western Digital има отговор за бъдещите нужди на нашите клиенти не само по отношение на обема от информация, който трябва да съхранят, но и по отношение на ефективността и производителността. Това дава сериозно конкурентно предимство на новия модел твърд диск и в ADSYS, като официален партньор за enterprise продукти, очакваме силен интерес към него,“ каза Николай Вачев, Управител на „АДСИС“ ЕООД.

Наличност

22TB твърд диск Ultrastar DC HC570 се очаква да бъде в продажба през септември 2022 г.

На базата на модела Western Digital ще разшири портфолиото си от твърди дискове с OptiNAND технология с 22TB WD Purple® Pro модел за видеонаблюдение, WD Red® Pro за използване в NAS и WD Gold® за системни интегратори и риселъри, доставящи решения на малки и средни бизнеси и предприятия.