Полезни идеи за подарък на шефа

Всеки служител или организатор на колективни фирмени мероприятия е изпадал в ситуация, където да има спешна необходимост от бърз, тематичен и качествено изработен подарък, с който да зарадва по традиция по-взискателните и високопоставени в йерархията лица. Но как да подберем артикул, който отговаря на всички необходими критерии? 

Истината е, че начинанието далеч не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед, а си има своите специфики. За да ви улесним максимално, ще ви дадем няколко идеи за подарък на шефа и на шефката.

Подарък за шефката

По стара джентълменска традиция започваме с дамите. За да избегнете всякакви неловки ситуации или смесени реакции, препоръчваме да се насочите към предмет със строго корпоративна символика, но и с подтекст, който да показва колко цените шефката си, дори и реално да не е съвсем така. Все пак тя е човекът, който (най-вероятно) изчислява коледните ви бонуси и премията ви в края на месеца, така че не можем да рискуваме никакви неприятни изненади. 

Книга на тема философия, корпоративна психология, мениджмънт и други подобни сфери

Книгата е чудесен начин да докажете, че имате интелектуална страна, дори и част от колегите да не ви вярват. Ако не сте сигурни какво да изберете, прегледайте различни книжни форуми, прочетете отзиви в GoodReads или просто влезте в някоя по-голяма книжарница с компетентен персонал и поискайте препоръка. 

Като тематика препоръчваме да се насочите към нещо философско-психологическо или корпоративно, но бъдете нащрек как точно е формулирано заглавието и какво е съдържанието на книгата. Например в никакъв случай не купувайте творба, носеща име от сорта на “Как да комуникираме ефективно на работното място” или “Как да се справим с професионалната депресия и бърнаутът”. Вместо това заложете на мотивиращи истории за успех на велики компании или директно биографии на вдъхновяващи личности. 

Персонализирани плакати и постери

Всяка шефка желае да чуе колко е важна и ценена от екипа, в който работи. Постер или плакат, които изразявате искрената си благодарност за оказаната помощ, насоките в работен план и мотивацията, е чудесен начин да направите отлично впечатление. Можете да поръчате подобни артикули онлайн, като задължително се информирайте за срока на доставка предварително, за да не се получи неточност.

Колаж със снимки на работния колектив

Дамите доказано са емоционално интелигентната и чувствителна половина от населението на Земята, така че всеки подарък, който събужда тази тяхна черта по положителен начин, е добре дошъл. Съберете най-щастливите общи работни спомени и ги сложете в персонализирана рамка за една или няколко снимки. Идеалният вариант е да се насочите към нещо компактно, което се събира на бюро, но в същото време има надпис с повода или името на човека, за когото е предназначен. 

Подарък за шефа

Шефовете обикновено са авторитетни и понякога доста строги личности, които обаче също биха се зарадвали от сърце на добре измислен и планиран подарък. 

Артикул с лично послание

Всеки плакат тип “Най-добрият шеф” гали самочувствието и професионалното его на представителите на силния пол. Ако успеете да го персонализирате малко, като добавите името на човека или фирмата, както и конкретния повод, гарантирано би се приел много добре. Винаги има шанс да бъде видят и като опит за печелене на работни позиции и издигане в йерархията, но какво пък, не е подмазване, ако е вярно. 

Табелка за кабинета му

Една красива и добре изработена дървена или метална табелка за офиса на шефа, съдържаща име и позиция, винаги е вариант да постигнете изискан и уважителен ефект. 

Организиране на парти

 

Събиране на работния колектив, което дава възможност на шефа да си поговори с всички, понякога е достатъчен подарък само по себе си. Няколко часа в приятна компания далеч от ежедневния работен стрес са достатъчни да вдъхновят, заредят и мотивират всеки един началник.