Легендарна скорост с високоскоростен mini LED монитор

Една от водещите геймърски марки за монитори[1] и IT аксесоари – AGON by AOC – с гордост представи AGON PRO AG274QGM – високоскоростен mini LED monitor[2]. 68,6-сантиметровия (27”) AG274QGM притежава IPS панел с QHD резолюция (2560 x 1440 пиксела), поразителна честота на опресняване от 300 Hz, NVIDIA G-SYNC ULTIMATE поддръжка и NVIDIA Reflex Analyzer. Като допълнение на този впечатляващ монитор AGON by AOC обяви и геймърската мишка AOC GAMING GM510, която също поддържа NVIDIA Reflex и може да бъде използвана в комбинация с AG274QGM, за да даде на играчите точни стойности за латентността на системата им. Сега геймърите могат да участват в състезателни мачове, знаейки, че тяхното закъснение е възможно най-ниско и бързите им рефлекси не са компрометирани от тяхното оборудване.

 

Игра на ръба

В състезателната среда на бързите игри, където победата се измерва в милисекунди, залозите достигат небесата и едно грешно преценено прицелване или дори малко входно закъснение могат да означават преждевременна загуба. Игрите, използващи NVIDIA Reflex API, ще намалят входното закъснение чрез динамично синхронизиране на Geforce GPU-тата с централния процесор, така че геймърите да се прицелват и реагират по-бързо и точно. Нещо повече, пакетът NVIDIA Reflex Analyzer може да работи в тандем с монитори и входна периферия с поддръжка на NVIDIA Reflex, което позволява на играчите да видят точната латентност на системата и да играят, знаейки, че тяхното PC работи с възможно най-малко закъснение.

 

Вдигане на нивото

AGON PRO AG274QGM е създаден специално за тази взискателна и способна аудитория, при която милисекундите са от значение. Този амбициозен гейминг монитор предлага изключителна честота на опресняване от 300 Hz и само 1 ms GtG време за реакция. AG274QGM е с QHD резолюция (2560 x 1440 пиксела), която е актуалната златна среда по отношение на постигането на висока кадрова честота и същевременно топ качество на графиката.

 

IPS панелът с обширно цветово покритие на AG274QGM осигурява широки ъгли на видимост и цветова точност, както и патентовано калибриране на цветовете от NVIDIA. mini LED подсветката на монитора се състои от 576 затъмняващи се зони, които позволяват на монитора да получи сертификат VESA DisplayHDR 1000 за грабващи окото ярки изображения и дълбоки черни тонове, които допринасят за истински потапящо визуално преживяване. В комбинация с високата честота на опресняване от 300 Hz, това превръща AG274QGM във високоскоростен  mini LED монитор. Моделът идва и с технология NVIDIA G-SYNC ULTIMATE, която позволява на потребителите да се възползват от предимствата на променливата честота на опресняване, за да елиминират насичането и накъсването. Тя в още по-голяма степен намалява входното закъснение, дори при активиране на режими за още по-висок реализъм като HDR. Вграденият G-SYNC модул предлага променлив overdrive, така че реакцията на пикселите се оптимизира за промените в честотата на опресняване. AG274QGM позволява на геймърите да се насладят на преживяване без призрачни ефекти, дори при по-ниски кадрови честоти.

 

Мониторът предлага и NVIDIA Reflex Analyzer. Този модул засича кликове от геймърска мишка и измерва времето до промяната на съответните пиксели (напр. светлина от изстрел) на дисплея. За повече гъвкавост при ежедневна употреба AG274QGM идва с четири USB 3.2 порта, което позволява на потребителите директно да свържат своята периферия като клавиатура и мишка. Маркираният в зелено USB е предназначен за интеграция с NVIDIA Reflex Analyzer.

 

AGON by AOC представи и нова геймърска мишка, която поддържа функцията NVIDIA Reflex. След пускането на универсалната геймърска мишка GM500 през 2021 г., AGON by AOC сега представя новия геймърски модел AOC GAMING GM510 NVIDIA Reflex. Тази необичайна мишка за служещи си с дясната ръка има оригинален корпус с дизайн на пчелна пита и нетрадиционен външен вид. Уникалната форма и структура правят мишката възможно най-лека (58 г). Намалените точки на допир и „дишащият“ дизайн я правят много по-удобна за държане. Тя е снабдена с висококачествен Pixart PMW3389 сензор и издръжливи Kailh суичове, които постигат до 80 милиона клика. AOC GM510 предлага резолюция до 16000 DPI, 50 g ускорение и скорост на проследяване до 400 инча в секунда. В комбинация тези характеристики я превръщат в подходящ високопрецизен инструмент за състезателни геймъри.

 

Тъй като и двата продукта поддържат NVIDIA Reflex, мишката GM510 може да бъде свързана към специално предназначения Reflex USB порт на монитора AG274QGM, което дава на играчите моментална информация за системната латентност. В света на състезателните игри, където времената за реакция и малкото закъснение са от основно значение, AG274QGM и GM510 се превръщат в най-добрите приятели на играча. Оборудвани по този начин, геймърите могат лесно да установят проблеми със закъснението на системата и да подобрят нейното представяне до получаване на мигновена обратна връзка. Бързите, високооктанови игри на състезателната сцена никога не са били по-вълнуващи!

 

Наличността и цената на AGON PRO AG274QGM все още не са обявени.

 

Мишката AOC GAMING GM510 вече се предлага на препоръчителна крайна цена от 89 лв. с ДДС.


[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q2