Western Digital със SSD с първокласна производителност

DC SN840 е топ моделът сървърен SSD с формат 2.5“ U.2, който Western Digital предлага за високи натоварвания и микс от операции за четене и запис. Той използва NVMe интерфейс, което му позволява да достигне високи стойности на IOPS и трансфер на данни, както и изключително ниска латентност при достъпа до тях.

Отличните работни параметри се базират на използването на 96-слойна 3D TLC NAND памет и двойната архитектура на контролера, гарантираща първокласна надеждност. Капацитетът на различните модели започва от 1.6TB и достига 15.36TB, като са налични версии с различна издръжливост – 1 DW/D или 3 DW/D.

Отличен в теста Aerospike ACT 6.1

Aerospike е дистрибутирана не-SQL база данни, която предлага светкавична скорост и гарантирано малко закъснение при четене и запис на данни в масиви от няколко милиарда записа и обем от порядъка на десетки или стотици терабайти. Тя отлично подхожда на бързите NVMe носители, където приложенията могат директно да записват върху SSD-тата.

За оценка на бързодействието на сървърните SSD се използва Aerospike Certification Tool, който извършва четения и записи в съотношение 66%/33% с блокове с размер 128KB и 1,5KB, така че да симулира реално работно натоварване.

Western Digital DC SN840 е сред най-добре представилите се сървърни SSD, като постига в теста 570K трансфери в секунда, а едва 2,29% от заявките са изпълнени с латентност по-голяма от 1 ms (100% под 8 ms). Тази производителност не се изменя и по време на 24-часови интензивни изпитания, което е впечатляващо.

Неслучайно от Western Digital твърдят, че този продукт е до 45% по-бърз при последователен запис и постига до 67% повече IOPS при смесено натоварване (503K IOPS при 70/30 четене/запис по спецификация). Максималната достижима скорост на трансфер при четене/запис е 3470 и 3330 MB/s.

Отличник и по отношение на сигурността

Освен водеща производителност Western Digital DC SN840 е снабден и с най-актуалните технологии за сигурност, включително Secure Erase, Instant Secure Erase, AES-256 криптиране и съответствие с TCG Ruby и FIPS 140-2.

Корпоративните възможности на модела включват още до 128 именни пространства, atomic writes, различни големини на секторите, SGL, NVMeMI поддръжка.

Готов за широк набор от приложения

Ясно е, че подобен бърз SSD носител би паснал на всички приложения, но той е особено ценен при високопроизводителни изчисления, при миксирани натоварвания, в масиви, където се цели висока наличност, при приложения за работа с изкуствен интелект, транзакции и анализи в реално време, както и разпознаването на обекти и виртуализация.

NVMe SSD носителите Western Digital DC SN840 можете да намерите с 5-годишна гаранция при партньорите на официалния дистрибутор на марката – АСБИС България.