Перфектно балансиран

Една от водещите марки за геймърски монитори[1] и IT аксесоариAGON by AOCпредставя AOC GAMING Q27G2S/EU, брилянтен гейминг монитор, който може да се справи с приключенията на игровата сцена. 68,6-сантиметровият (27”) Q27G2S/EU използва 10-битов IPS панел за широко цветово покритие, QHD резолюция за отчетливи детайли и честота на опресняване от 165 Hz за бързо, състезателно геймърско преживяване.

 

Готов за приключения

AGON by AOC посреща приключенията с много удачен баланс: това е геймърски монитор, който перфектно пасва на хардуерните спецификации на съвременните PC-та за игри. QHD резолюцията (2560 x 1440 pixels) е златната среда за геймърите, които искат да надградят от Full HD, но и да получат най-висока кадрова честота от техните GPU. 27-инчовият размер идеално се съчетава с резолюцията, което резултира в кристални и точни графики, и много приятна плътност на пикселите от 109 ppi, без да се изисква скалиране.

 

Въоръжен за всяка предстояща битка

AOC GAMING Q27G2S/EU идва с IPS панел, който предлага комфортно широки ъгли на видимост. Със своята 10-битова цветова дълбочина, той може да възпроизведе 1,07 милиарда цвята и да изобразява прецизно цветни преливки без видими ивици (в зависимост от визуалното съдържание и нивото на компресия). Неговият IPS гарантира широко покритие на цветовия спектър и изключителна точност на цветопредаването: чудесни възможности за вдъхновени YouTuber-и или стриймъри, които искат да редактират своето видео и да го споделят в тяхното общество или за тези, които просто искат да се наслаждават на съдържанието – независимо игра или филм – по начина, предвиден от създателя му.

 

QHD резолюцията е чудесно допълнение към съвременните геймърски PC-та и предлага повишена острота в сравнение с Full HD мониторите. Геймърите виждат по-чисти детайли, например опоненти на далечно разстояние, много по-лесно. 165 Hz честота на опресняване (през DisplayPort входа) на Q27G2S/EU прави бързите състезателни игри истинско удоволствие, а с включването на функцията MBR (Motion Blur Reduction) мониторът постига 1 ms MPRT и така практически премахва всички призрачни артефакти.

 

Q27G2S/EU поддържа AdaptiveSync и е NVIDIA GSYNC съвместим, за да може кадровата честота на графичния процесор да се напасне към честотата на опресняване на монитора и да се елиминира накъсването и насичането при разминаване на кадрите. Малкото входно закъснение прави визуалната реакция на действията на геймъра почти мигновена и така отразява най-добрите и бързи рефлекси.

 

Q27G2S/EU идва с ергономична стойка, която може да се настройва по височина, да се накланя, завърта и обръща на 90 градуса, така че да се постигне възможно най-здравословна поза на седене. Със своя 3-странен безрамков дизайн Q27G2S/EU е чудесен дисплей за мултимониторни конфигурации, което е улеснено и от опцията за VESA монтаж. 2x HDMI и 1x DisplayPort позволяват свързване на множество източници като PC, второ PC или лаптоп, конзола и др., увеличавайки гъвкавостта при ежедневните задачи.

 

Екранното меню за настройка може да бъде достъпено чрез тактилните бутони под панела или със софтуера GMenu. Геймърските функции на Q27G2S/EU включват Dial Point (мерник върху картината), AOC Game Colour (за увеличаване/намаляване на насищането на цветовете) и брояч на кадрите. Освен това, технологията Flickerfree, която използва прав ток вместо ШИМ за настройка на яркостта, както и специализирания Low Blue режим, правят късните игрови сесии по-леки за очите.

 

AOC GAMING Q27G2S/EU ще бъде наличен от ноември 2021 г. на препоръчителна цена от 679 лв. с ДДС.


[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q1