AGON by AOC разширява геймърската си вселена

Една от водещите световни марки за геймърски монитори[1] и IT аксесоари – AGON by AOC – разширява портфолиото си от геймърска периферия с две нови мишки (AOC GM510 и GM530) и безжичен хедсет (AOC GH401). Снабдени с висококачествени Pixart сензори и добре обмислен дизайн, включително персонални RGB Light FX ефекти, тези мишки са чудесно допълнение към оборудването на начинаещите, регулярните и запалените геймъри. За играчите, които не искат да бъдат ограничавани от кабели, докато комуникират със съотборниците си, геймърският хедсет GH401 предлага 2.4 GHz безжична технология за предаване на звук и чист динамичен звук с подсилване на баса, благодарение на 50-милиметровите говорители с неодимови магнити.

 

Преди да се втурне в някоя тъмница от горните нива, където да убивате орки и дракони, всеки приключенец трябва да се увери, че е омагьосал снаряжението си, заредил с еликсир и вдигнал нивата на своя герой – точно като съвременните геймъри, които разчитат на оборудване от висок клас, за да покажат най-доброто. Притежаването на ергономична и лека мишка, която комфортно пасва в ръката е от критична важност за изпълнение на онези 360-градусови прецизни изстрели без видимост в зоната за кацане. Като основно устройство за контрол в PC игрите, геймърската мишка е главното оръжие и трябва да бъде избирано умно.

 

 

Прецизност на върховете на пръстите с геймърските мишки AOC Gaming

Съвсем наскоро цялото геймърско портфолио беше ребрандирано като  AGON by AOC”, за да посрещне нуждите на геймърите в три категорииприключенци от начално ниво (AOC GAMING), амбициозни герои (AGON) и професионални легенди (AGON PRO).

Портфолиото от геймърска периферия AGON by AOC вече включва три геймърски мишки за различни нива на опит: GM200 от начален клас, сертифицираната като NVIDIA Reflex за много ниско закъснение GM500 от среден клас и премиум моделът AGON AGM700 с премахващи се тежести за прецизна настройка на теглото.

 

Сега към тях се присъединяват GM530 и GM510 от серията 500 в категорията AOC GAMING. AOC GAMING GM530 е ергономична мишка за боравещи с дясната ръка с двойно инжектирани силиконови странични захвати, които помагат на геймърите да държат мишката сигурно и да проследяват целта си с прецизност. Нейният сензор Pixart PMW3389 от висок клас проследява точно движенията с истински 16000 DPI. Мишката използва Kailh суичове за изключително “кликаща” обратна връзка и бърза реакция с висока издръжливост (80 милиона клика), които са подходящи и за професионалисти. Матовото UV покритие на предната повърхност е приятно за кожата и създава комфортно и ексклузивно усещане при допир. В допълнение към основните лев и десен бутон и скрол колелцето, AOC GM530 предлага още два бутона под палеца вляво и два допълнително бутона под скрола. Те подлежат на пълно персонализиране със софтуера AOC GMenu, който позволява две RGB зони на мишката да бъдат синхронизирани с  Light FX RGB подсветката на останалата екосистема AGON. GH530 идва с оплетен кабел и позлатен USB конектор.

 

GM510 също е мишка за служещи си с дясната ръка, с уникална решетка като пчелна пита, което я прави много лека – само 58 г (без кабела). Тъй като мишката е лека, тя не изисква почти никакво усилие за преместване с бързи рефлекси в напрегнати ситуации, а това понякога определя разликата между победата и загубата в състезателните FPS игри. Вентилирания дизайн на свода предотвратява изпотяване и от там плъзгане, което е чудесно през горещите летни месеци. Точно като GM530, GM510 използва издръжливи (80 милиона клика), тактилни и комфортни Kailh суичове и същия сензор от висок клас Pixart, за да проследява точно движенията дори по време на маневри с голямо ускорение. Шесте бутона (включително два до палеца) са напълно програмируеми със софтуера AOC GMenu, а единичната RGB зона може да бъде синхронизирана с останалото AGON оборудване.

 

Чуйте стъпките на героите с универсалния хедсет AOC GAMING GH401

AGON by AOC пусна два кабелни геймърски хедсета през март: GH200 с 3,5-милиметров жак и стерео звук и GH300 с USB връзка и 7.1 виртуален съраунд. И двата хедсета използват 50 мм неодимови говорители за богат и чист звук в обхвата 20 Hz – 20 kHz.

 

Сега за геймърите, търсещо повече свобода на движение по време на интензивни игрови сесии, AGON by AOC предлага нов безжичен геймърски хедсет AOC GAMING GH401, който използва 2.4 GHz безжична технология с обхват 10 метра. Той може да бъдат свързан с 3,5 мм стерео жак, ако не се изисква безжична връзка, което го прави използваем и по двата начина. Вградената батерия може да осигури звук до 17 часа (при 50% усилване) и се презарежда чрез актуалния USBC конектор. GH401 е снабден със същите 50 мм неодимови говорители, които са високо ценени заради своя чист и отчетлив звук. Слушалките са облечени с комфортна изкуствена кожа и мемори пяна, както и при GH200 и GH300, което ги прави удобни при продължително носене. Свалящият се boom микрофон с шумопотискане може да бъде настройван за комфорт и оптимално разстояние с цел постигане на чиста реч, а вградените контроли позволяват лесното му изключване и усилване на звука. GH401 е съвместим с PC, PS4 и PS5.

 

Геймърските мишки AOC GM530 и GM510 ще бъдат налични от ноември 2021 г. на препоръчителна крана цена от 89 лв. с ДДС всяка.

 

Геймърският хедсет AOC GH401 ще бъде наличен от ноември 2021 г. на препоръчителна крайна цена от 159 лв. с ДДС.


[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q1