Достигнете изключително ниво в игрите

Една от водещите световни марки при геймърските монитори[1] и IT аксесоари, AGON by AOC, разширява своята линия AGON PRO, насочена към състезателните геймъри и представя легендарно трио от модели: 68,6 см (27”) AG274QXM (QHD @ 170Hz), който притежава Mini LED IPS панел с VESA DisplayHDR 1000 сертификат, 27” AG274UXP (4K @ 144 Hz) и 27” AG274QG (QHD @ 240 Hz), и двата с 4-странен безрамков дизайн и снабдени с бързи IPS панели и VESA DisplayHDR 600 поддръжка.


Легендите на геймърското общество отдавна чакаха този върхов момент: двете фракции на вселената се обединяват за по-добра кауза. Играенето на състезателно ниво изисква високи честоти на опресняване и изключително отзивчиви дисплеи. От друга страна, игрите с истории и по-бавно развитие на действието с красиви графики са най-изящни на HDR дисплеите с широк цветови обхват. AGON PRO предлага комбинация от всичко това в престижен пакет: високоскоростни панели с бърза реакция (до 240 Hz и 1 ms GtG), висока резолюция (QHD или 4K) и истинска VESA-сертифицирана HDR поддръжка (DisplayHDR 600 или DisplayHDR 1000).

Игра без компромиси
27-инчовият AG274QXM се отличава с награждаван дизайн (Red Dot Design Award) и идва с козирка (Shadow Shield), за да намали отраженията от слънцето или ярките светлини на сцената. Изключителната технология на подсветката Mini LED и бързият IPS панел с QHD резолюция (2560 x 1440) предлагат 576 зони на затъмняване за поддръжката на DisplayHDR 1000, елиминиране на светлинните ореоли и по-добра консистентност в сравнение с осветените по ръбовете HDR дисплеи, като същевременно намалява и дебелината на панела. Висококласният DisplayHDR 1000 стандарт дефинира пикова яркост от 1000 нита и дълбоки, наситени черни нива в един и също кадър. Поддръжката на 1,07 милиарда цвята и покритието на 99%[2] от пространството DCI-P3 позволяват на AG274QXM да предложи върхово цветово изживяване. Геймърите на всички нива, особено състезателите, ще оценят честотата на опресняване от 170 Hz с 1 ms GtG за копринено плавни графики. С G-SYNC съвместимостта мониторът предлага игра без насичане и накъсване, дори с включен HDR.

27-инчовият AG274UXP е снабден с Nano IPS панел с 4K резолюция (3840 x 2160), за да осигури екстремно остри изображения с плътност на пикселите 163 PPI. Чрез комбиниране на 4K резолюцията със 144 Hz честота на опресняване и 1 ms GtG време за реакция, мониторът е напълно подготвен за състезателни битки. Моделът с висока цветова точност поддържа DisplayHDR 600 за богати, ярки и динамични графики с много висока яркост и 1,07 милиарда цвята, покриващи 98% от DCI-P3[3]. Мониторът има 4-странен безрамков дизайн за изключително изчистен вид, който получи Red Dot Design Award и разполага с Shadow Shield. Благодарение на поддръжката на HDMI 2.1, AG274UXP е напълно съвместим с новото поколение конзоли, които могат да предават 4K @ 120 Hz и поддържат променлива честота на опресняване. Накъсването и насичането при PC-та и конзоли са елиминирани чрез G-SYNC съвместимостта.

За повечето запалени геймъри и състезатели по електронни спортове, които имат нужда от най-голям брой кадри в секунда, но не искат да правят компромис с точността на цветовете, G-SYNC ULTIMATE мониторът AG274QG е перфектно предложение. 27-инчовият AG274QG има бърз IPS панел с QHD резолюция (2560 x 1440) и честота на опресняване до 240 Hz, за да осигури едновременно невероятно детайлна и плавна игра. С време за реакция от 1 ms GtG призрачните ефекти не съществуват, а вманиачените на тема закъснение могат дори да измерят този параметър, благодарение на вградения NVIDIA Reflex Analyzer. При свързване на мишка с поддръжка на Reflex като AOC GM500, анализаторът дава на потребителите моментална обратна връзка за латентността на системата. Богатите и живи изображения също са сред силните страни на AG274QG. Със 1,07 милиарда цвята и покритие на 98% от DCI-P34, AG274QG отговаря на стандарта DisplayHDR 600, за да покаже радваща очите ярка слънчева светлина и страховити тъмни сенки по едно и също време. NVIDIA G-SYNC ULTIMATE сертификатът означава, че мониторът притежава върхов NVIDIA G-SYNC процесор за реалистични HDR ефекти, отличен контраст и ултра ниско закъснение за забележително и потапящо игрово преживяване. Моделът се отличава и с награждаван дизайн и Shadow Shield.

И трите монитора са снабдени с настройваща се по височина до 120 мм удобна стойка. Вграден е 4-портов USB 3.2 хъб, който улеснява геймърите при свързването на периферия като клавиатури, мишки, уебкамери или допълнителни светлини за стрийминг.

Мониторите предлагат RGB светлини (Light FX) и прожектиране на логото AGON, което беше представено в предишните модели AGON PRO с цел още повече персонализиране. Контролерът QuickSwitch – кабелно дистанционно – е включен във всички модели за лесна настройка на специфични параметри в игрите чрез екранното меню. То може да бъде контролирано и от самия монитор или чрез използването на софтуера G-Menu (AG274QXM and AG274UXP).

За пълно аудио-визуално преживяване всички модели имат два 5 W говорителя с поддръжка на DTS за чист и богат звук. AG274QXM и AG274UXP притежават USB-C интерфейс (с 65 W захранваща мощност) и вграден KVM превключвател, а AG274UXP предлага и режим Picture-by-Picture. При създателите на съдържание и стриймърите, които използват няколко компютъра, тази функция улеснява превключването между две PC-та чрез използване на само един монитор и периферни устройства или им позволява да изведат екрана на смартфона си през USB-C, докато стриймват мобилни игри.

AGON PRO AG274QXM ще бъде наличен от октомври 2021 г. на препоръчителна крайна цена от 2049 лв. с ДДС.

The AGON PRO AG274UXP ще бъде наличен от февруари 2021 г. на препоръчителна крайна цена от 1949 лв. с ДДС.

The AGON PRO AG274QG ще бъде наличен от февруари 2021 г. на препоръчителна крайна цена от 1949 лв. с ДДС.


[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q2